Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čas od času si každý režisér potřebuje odpočinout a natočit si něco jen tak pro radost. Takto Spielberg určitě přistupoval právě k tomuto snímku. Při sledování jsem nebyl tak fascinován jako u jiných Spielbergových filmů ale přesto měl něco do sebe a hlavně první půlhodina je skvělá. Později film začne dost kýčovitět ale po celou dvouhodinovou stopáž jsem se slušně bavil. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ale musíš se naučit, že získat svobodu znamená někomu ji dát.“ Od filmu jsem takřka nic nečekal. Jenom důstojné rozloučení s mojí oblíbenkyní. A toho se mi dostalo, scény s Audrey jako andělem, který dává novou šanci hlavnímu hrdinovi, mě pobavily a potěšily („Teď sedím v lese a dávám se ostříhat. Buď jsem mrtvej anebo se zbláznil.“). Překvapilo mě však, že se snímek vyvedl jako takový. Romantika fungovala (opravdové jiskření jsem cítil hlavně mezi Dorindou a Petem, ne už tolik jeho „nástupcem), stejně tak decentní humor (zejména celá pasáž s oslavou Dorindiných narozenin byla vtipná) a letecké manévry/scény s hašením mě nadchly. Směrem ke konci už film trochu ztrácel svoji šťávu (a komunikace mezi „průvodcem“ a živými působila trošku zvláštně), přesto i za ten myšlenkový přesah dávám slušné 4*. „Myslíš si, že si mě koupíš nějakou hloupostí, cos sehnal na letišti.“ – „Vždycky to zabralo.“ ()

Reklama

Perverz 

všechny recenze uživatele

Dobrý filmek. Nenáročný, trochu snový, nemusíte se u něho moc zapřemýšlet neboť má celkem jednoduchý děj. Má pár "pěkných scén", vlastně mi ten film připadal dosti jednoduchý (co do kvalit filmařiny) a i přesto jsem se dobře bavil. Jestli pokoukáváte po roli Audrey Hepburn tak si ji moc neužijete. Rozhodně však nikoho nechci odlákat. Naopak. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku děs běs. Horko těžko tady hledám tu třetí hvězdu. a nenacházím. Film mě oslovil maximálně jednou písničkou. Mistr Spielberg si vybral oddechový čas anebo možná musel nějak vykompenzovat vynikajícího třetího Jonese. Přece jen nejde natočit dva skvělé filmy za rok a tak raději film Navždy, který chvílemi dost nudí a je průměrný až hanba. Dosud nejslabší kousek, který připravil o tento primát Hooka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat. Cukrkandl jak se patří se všemi svými pozitivy i negativy filmového média. Pořád ale raději upřimné a na nic si nehrající začínající devadesátky, nežli pozdější ultramoderní experimenty všeho druhu. Spilberg ubral tvůrčí rukopis, ale pořád je tam, minimálně v některých pasážích je to vidět. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Tréninkové letiště v Coloradu zastoupilo letiště ve městě Ephata ve Washingtonu, které sloužilo americkému letectvu za druhé světové války pro účely tréninků. Toto letiště je zajímavé tím, že všechny budovy jsou velmi dobře zachovány. Při scéně, kdy je Al (John Goodman) pokropen hasící směsí při tréninkovém letu, sedí na jednom z bunkrů. (HellFire)
  • Richard Dreyfuss, Holly Hunter a John Goodman dostali po dokončení filmu od Stevena Spielberga dárek. Každý z nich dostal auto Mazda Miata. (viperblade)
  • Audrey Hepburn za svou roli obdržela honorář ve výši jednoho milionu amerických dolarů. Celý jej darovala fondu UNICEF. (HellFire)

Reklama

Reklama