Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Ten starý blbec není Petr Pan!" Nějak v tomto duchu se vyjádřil můj ještě ne pětiletý syn zhruba v půli filmu, a strašně u toho brečel. Myslím, že to vysvětluje poměrný neúspěch Hooka. Kdo chce dospělého Petra Pana - starého troubu? Nakonec se ale vše v dobré obrátilo. Asi vím, jak to Spielberg myslel, a i když se mu to zas tak úplně nepovedlo, za ten sympatický pokus to stálo. Hodnotím uznale, jsa vcelku dojat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si asi po 10 letech zopakoval Spielbergovu variaci na dobrodružství Petera Pana a musím uznat, že zub času se na filmu dost podepsal. Pořád má ještě něco do sebe ale na druhou stranu je až moc dětinská a doslova přetéká moralizováním. Dnes bych tomu dal tak 3* ale z nostalgie tam přihodím i tu čtvrtou. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Kouzla se s věkem ztrácejí. A stejně jako musel vyrůst Peter Pan, tak i já vidím v Hookovi čím dál víc negativ. Nejen, že je hlavní hrdina nepoměrně dlouho schován v otravně nekouzelné skořápce, ale děti nepříjemně rychle zapomínají na rodiče a v Nezemi se dokonce hraje baseball, což beru jako nejzákeřnější možnou anti-britskou scénáristickou zradu. Naštěstí ve mně pořád ta rozlétaná nálada zůstává, protože Zvoněnka nám zněžněla a Gwyneth Paltrow jako stárnoucí Wendy je něco tak půvabného, že kouzlo samotného vyprávění nemůže být vyjádřeno lépe. V důsledku 70% a zaokrouhlení nahoru za to, že každý z nás někdy nechtěl vyrůst. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tom nebyl Robertsová a film byl aspoň o 20 minut kratší a bez křečovitých songů bylo by to nejspíš za 80% V tomhle případě to naštěstí stále ještě zachraňuje Bob Hoskins a skvělý Dustin Hoffman, který si svojí roli dokonale užil a je s přehledem jeho nejlepším aspektem. Výpravě není co vytknout, hudba taky ujde, ale scénář... ten scénář.. :o((( ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení, ani Stevenova režijní genialita bohužel nedokážou přebít prostý scénář a infantilní povahu filmu. Petra Pana jsem nikdy zvlášť nemusel, protože nejsem zastánce dětských rebelantských gangů a to dokonce ani když jsou v právu. Hook proto pro mě zůstává jedním z nejhorších filmů z dílny Spielberga. Podle mého názoru by se měl držet akčních sci-fi, které mu jdou asi jako nikomu jinému na světě. 60% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V roce 1985 pracoval John Williams na tom, aby byl Hook divadelní muzikál. Nakonec však z projektu muzikál nebyl, přičemž z původně zamýšleného muzikálu se do filmu dostala jediná skladba, a to "When You're Alone". (Pepy)
  • Jednoho z pirátů, který se pokouší ukrást Petrovi (Robin Williams) boty, když poprvé dorazí do Země Nezemě, hraje zpěvák Jimmy Buffett. (Don_Salieri)
  • Na základě filmu byly v roce 1992 vyrobeny čtyři videohry „ Hook“. (Terva)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama