Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Nostlagické nahlídnutí do osudů obyčejných lidí, resp. mládeže, ne nepodobných těm našim. Tato doba je dávno pryč, přesto se mnohým vybaví vzpomínky na svoje mládí a svoje problémy, které doprovázeli první lásky a zklamání. Z filmu číší na všechny strany vliv normalizace a reálie tomu naprosto odpovídají. Z dnešního pohledu je tedy potřeba tento film hodnotit i jako poměrně věrohodný náhled do časů, které už dávno nejsou. Ještě že tak. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si matně vybavovala příběh o tom, kterak dva mladí sympatičtí lidé chtějí být spolu, bojí se to oznámit rodičům, a tak musí zakročit mladší bratr jednoho z nich. Jenže ono je těžké fandit mladíkovi, který svou přítelkyni citově vydírá a chce po ní sex jako důkaz lásky. Hrušínského postava mě tedy zrovna neoslovila, tatínkové Bláha s Menšíkem ale byli kouzelní. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie o slastech a strastech první lásky a věcí s ní spojených. Jo a taky o jednom starostlivým bráchovi. O zábavu se tu stará především Roman Čada jako Martina Pavelka, ale nejvíce jsem si oblíbil Pavelku seniora v podání Josefa Bláhy, jehož postava mě přišla nejenom nejlépe zahráná, ale také nejvíce zábavná. Osobně považuji za lepší film pokračování tohoto snímku tedy Brácha za všechny peníze, ale i jeho předchůdce má něco do sebe. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Je až nepochopitelné, jak se někomu tak netalentovanému podařilo natočit tak sympatickou komedii. Ideologická příměs v podobě laskavého, ba kamarádského „soudruha ministra“ sice v rámci apolitického humoru přiznává Strnadovu barvu, nicméně lze ji přehlédnout stejně jako chronické zoufalství staršího bratra (přiznávám, že přesvědčivě ztvárněné Janem Hrušínským), které celý příběh vychyluje z osy celou vahou antihrdinova neukojeného ega. Zato Roman Čada jako mladší bratr se svou přímě zaměřenou cestou neunaví – jeho nenormovaná vita activa je odzbrojující. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Blbé, blbé a ještě jednou blbé. Kousek jsem chytil včera v televizi a vypadalo to celkem zajímavě. Jako celek je to ovšem bída. Milostné scény (jestli se to tak dá vůbec nazvat) jsou trapné, neustále kecající malý smrad je na dělo a hodný ministr v Tatře je totální agitka. Jedině u Menšíkových hlášek jsem se zasmál. Taky se děsně směju "normálnosti" té doby (známe), že dítě před svatbou, nejlíp ještě v čerstvých osmnácti, je v cajku. Ani za nic. I když dneska to taky není o moc lepší, tak pokud si člověk drží naučené zásady a pohybuje se v určitém okruhu stejně smýšlejících (to doufám) lidí, je přesně opačná situace v cajku. 2+* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Roman Čada (Martin Pavelka) spomína na natáčanie takto: „Všetci sa ku mne správali veľmi korektne. Keď sa ale išlo na natáčanie taxíkom, tak sa v nich s obľubou fajčilo. A na dieťa sa nebral ohľad. Od tej doby som na fajčenie alergický." (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)
  • Keď sa Martin (Roman Čada) opýta svojho brata Honzu (Jan Hrušínský) v motocyklovom depe pred závodom načo mu je tá šatka okolo krku, ktorý mu dala jeho priateľka Zuzana (Libuše Šafránková), ten odpovie: "To je talisman, si nevidel Maugera?" Martin mal na mysli legendárneho plochodrážneho jazdca z Nového Zálandu Ivana Maugera. Počas kariéry získal ako jediný v histórii plochej dráhy šesťkrát titul majstra sveta. Šéf tohto odvetvia na Novom Zélande ho nazýval Pelém medzi motocyklistami. Dvakrát sa stal najlepším športovcom v rodnej krajine. V roku 2010 bol Mauger za svoje plochodrážne úspechy vymenovaný za legendu FIM. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama