Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co skrývá mlčící vesnice? Venkovská dvojice detektivů (O. Vlach a J. Zadražil) pátrá po vrazích starého Vodičky. Byl to nesympatický stařec, který se zřejmě kdysi stal svědkem kriminálního činu. Dvojice pomalu rozplétá nitky případu sahajícího hluboko do minulosti. Avšak staré události jsou již dávno překryté mlhou zapomnění a neochotou vesnice odhalovat tajemství, které se dotýká osobně každého z jejích obyvatel. Nakonec pomůže, jak to tak bývá, náhoda a nepřímým důkazem vraždy se stane obyčejný knoflík od košile… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Správná česká detektivka se všemi důležitými znaky. Těmi jsou výtečná atmosféra, skvělá krimi hudba, dobrá zápletka, výborná dvojice nesourodých vyšetřovatelů, výstižné vykreslení života na vesnici a slušná kamera. Navíc jsem se kupodivu dočkal opravdu vtipných dialogů mezi ústřední dvojicí (např. výstižný dvojsmysl: "Náhoda, nebo úmysl?"). Navíc musím zmínit pana Hrabětu, který naprosto převědčivě zahrál hostinského. Jediným záporným bodem je nedomyšlený konec. Přesto hodnotím 4*, pro mě osobně to byla nadprůměrná detektivka. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jak čtu hodnocení, evidentně některým hodnotícím chyběla dostatečná dávka akčnosti. Že by se jednalo o "absťák" akčních závisláků? Možná, tohle mi ale připadalo běžnému policejnímu vyšetřování bližší, než tupé akční střílečky či honičky v autech. Ostatně, nedovedu si představit skvělého a vyzrálého herce Oldřicha Vlacha v jiné roli než této. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Místo, kde by lišky dávaly dobrou noc, kdyby je nevystříleli pytláci, je svědkem zločinu, který nevzrušuje místní ani forenzní vyšetřovatele. Nastává čas prostého dotazování a bloudění po hospodách, nádražích, lesích a lukách v podání dua šéfík Vlach - elév Zadražil, kdy ten první se něčím neustále láduje jak Pitt v Dannyho parťácích a přitom zamítá teorie svého mladšího kolegy (zřejmě proto, že sytý hladovému nevěří).. Zachycení venkovské atmosféry, uvolněné dialogy a celková civilnost přinášejí své kouzlo, škoda jen toho zbytečně zamotaného rozuzlení. A pana Vlacha žádám, ať vrátí Schimanskemu bundu, pokud možno bez mastných skvrn od salámu.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto kriminálka dosť zostarla, a to nemá až tak veľa rokov. Alebo to tak malo byť a ukazuje ten spôsob malého dedinského vyšetrovania, na ktorý nie sme vôbec zvyknutí z pražských alebo zahraničných veľkomestských policajných tímov. Starý skúsený a mladý začínajúci policajt na svojom prvom prípade je osvedčená kombinácia aj inde a tu im to celkom klapalo. Teda, pokiaľ nebolo nutné ísť po kolená do studenej vody. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý počin na poli české detektivky, který kazí jen nedobře zvládnutý konec...Oceňuji, že se tvůrci snažili jít novou cestou a hlavně, že se nesnažili kopírovat americké nebo francouzské vzory. "Nepodepsaný knoflík" získává body především neopakovatelnou atmosférou, která jde bohužel jen těžko popsat. Pomalé tempo, zdánlivě banální vyšetřovací metody, rozvíjející se kolegiální vztah mezi oběma hlavními hrdiny, citlivá charakteristika jednotlivých postav, skvělá kamera a především přesné vykreslení vesnického prostředí - to jsou hlavní atributy příjemně netradičního naladění této detektivky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Když mladý kriminalista Jarda (Jan Zadražil) jde v Baronově domě za hlasy, které podle něj patří vrahům Barona, zjistí nakonec, že byla pouze puštěná televize a z ní tyto hlasy vycházely. V tu chvíli na obrazovce běží epizoda „Strach“ ze seriálu 30 případů majora Zemana (1974) a v záběru jsou právě Josef Vinklář a Oldřich Vízner. Ovšem hlasy, které Jarda slyšel, nepatřily těmto hercům. Ani textová pasáž, kterou Jarda z televize slyšel, v seriálu nikdy nezazněla. (navabaca)
  • Hlavní vyšetřovatel, kterého ztvárnil Oldřich Vlach, se jmenuje Wurst, což znamená v němčině „párek“. Je to příhodné jméno vzhledem k jeho stravovacím návykům. (Untentrauer)
  • Hajný našel na místě činu nábojnici. Má to být nábojnice z vražedné zbraně – revolveru. V revolveru však po výstřelu vždy zůstává nábojnice uvnitř bubínku. (Scott67)

Reklama

Reklama