Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V učňovském internátu se odehrává příběh inspirovaný skutečnými událostmi, osudy několikanásobného mladistvého vraha. „Série sexuálních vražd! Skutečný případ, který se může kdykoliv opakovat.“ (oficiální text distributora)

Recenze (80)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrný film s krimi zápletkou a s podprůměrnými výkony herců. Děj je zasazen do let reálného socialismu, kdy už měl být člověk, podle komunistické ideologie, uvědomělý a mládež vychovaná a připravená pro život ve vysněném komunismu. Kladu si otázku, kde udělali soudruzi chybu, že místo toho se mládež uchylovala k šikanování mladších spolužáků, chlastala v hospodách a dělala tipaře vykrádačům bytů? Tady se to "komančům" nejak zvrtlo, zaplať panbůh! ()

erl 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení tu bude určitě působit jako pěst na oko ale mě je to jedno. Nečekal sem vůbec nic a dostalo se mi syrové kriminálky která se s ničím nepáře. Nebál bych se ani to hodit do škatulky české exploitation:-) Je tu ponižování , šikana , násilí , nahota a účes Káji Rodena. Ženy jsou zde neustále odhalené a celkem pěkné... Debut režiséra Petra Šíchy lze sotva označit za zdařilý (text distributoa) - mě to tak nepřišlo jelikož sem se královsky bavil. Takže spokojenost maximální. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No, né že bych socialismu chtěl dělat reklamu, ale takhle osmdesátá léta určitě nevypadala. Proto mě celkem pobavil Karlos80 svým komentářem. To všudypřítomné násilí by se hodilo na nějaké temné předměstí amerického velkoměsta, stejně jako policista Karla Rodena... já si pamatuju příslušníky VB vždy navlečené do slušivých zelených uniforem, zatímco podle filmu byl jejich dress code zcela jiný - ošoupaná bundička, džíny pěkně až do půlky břicha a tričko pečlivě zastrčené do nich. No a z případu spartakiádního vraha si onen příběh vzal taky pramálo. Prostě, ta inspirace "skutečnými událostmi" byla fakt hodně hodně volná. Vyzdvihl bych šikovnou kameru, to, že se při akčních scénách divák necítí trapně, což u českého filmu rozhodně nebývá samozřejmostí a hudbu, která v závěru silně připomíná album Faith od Cure v poněkud syntetizátorovější verzi. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nepříliš podařená česká kriminálka, která v dnešní době budí docela solidní úsměv, třebaže není směšná... Spousta scén opravdu nepostrádá napětí, nicméně více jich je spíše přehrávanou epizodou špatně zpracovaného příběhu. Místy zajímavá hudba, místy otřesná, místy dobré příbšhové vsuvky, většinou ale bída s nouzí.... a k tomu všemu špatná režie... Silnější než já je film, na který se poměrně právem zapomnělo... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, když to byla kriminálka, proč se půlka filmu věnovala šikaně a celkovým poměrům v domově mládeže ?? Proč se neukazovala práce naší kriminálky ? Roden (hraje poldu) vždycky někam přiběh vystresovanej jak kráva a to bylo všechno. A co měla znamenat ta prologová vražda ? Já si v první fázi myslel, že ta holka má orgasmus. Drtivý bylo, jak ten sériák šel vždycky za nějakou holkou a funěl takovým způsobem, že by ho slyšeli až v ústavu pro hluchý, ale dotyčné děvče šlo jak kdyby mělo místo uší jabka. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Film není inspirován případem spartakiádního vraha J. Straky, nýbrž kauzou Roberta Čiháka, který – stejně jako filmový pachatel – jako vražedný nástroj používal nůž. (xentrixx)
  • Točeno částečně v okolí pražského Vyšehradu. (xentrixx)

Reklama

Reklama