Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh krále Juraje (Marián Mitaš), jeho bratra Filipa (Juraj Hrčka) a dcery Hanky (Darija Pavlovičová) se prolíná s motivem vodní říše, které vládne laskavá a spravedlivá Paní vod a pramenů (Linda Rybová). Královna zemřela, když byla princezna Hanka ještě malá a od té doby se o ni pečlivě stará král. Jednou princezna těžce onemocní a její otec se bojí, že by mohl o svou dceru přijít. Slituje se nad ním Paní vod a pramenů, která má princeznu ráda, a králi daruje pramen léčivé vody. Předem ho ale varuje, že kdyby chtěl někdo zázračné vody zneužít ve svůj prospěch, k získání bohatství a moci, pramen navždy vyschne. Princezna se zázračně rychle uzdraví a od toho dne král dbá o to, aby léčivou vodu dostal každý, kdo ji potřebuje ke svému uzdravení. Na oslavu desátého výročí pramene přijede králův bratr Filip se svou manželkou, krásnou Henrietou (Zuzana Kanócz). Nikdo netuší, jak moc tato kráska touží právě po bohatství a po moci a že je pro ně schopná lhát, podvádět i zabíjet. Její intriky zaviní, že se král Juraj a princezna Hanka ocitnou v ohrožení života. Naštěstí je tu ale odvážný dobrodruh Jakub (Jakub Spišák) … (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Pohádka by to nebyla špatná... jen škoda toho (za mě nepochopitelného) výletu do říše vody, ze které se “nikdo nikdy nevrátil”. Ha ha... očividně když se chce, jde všechno (a bez většího úsilí) ... ale dobrá pohádka bohužel ne. Zase na druhou stranu jde aspoň o lepší podprůměr, co se týče pohádek poslední doby - snad už od koruního prince je to s nimi žalostné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výnimočne som novú rozprávku na štedrý večer nesledoval. Som rád, že nám tvorcovia na silu nepchali "vtipné postavičky" pod nos alebo aspoň netlačili na pílu. Väčšina nových rozprávok chce byť vtipná za každú cenu, no deje sa pravý opak. Zopár trapnejších momentov nájdeme aj tu. Máme tu jednu "vtipnú " postavičku z vodného sveta a dvoch strážcov na zámku, no dá sa to prežiť. Páčila sa mi postava kráľa, dobre obsadený Mitaš i sympatická vládkyňa vodného sveta, no asi najviac pozornosti na seba strháva Z. Kanócz v zápornej postave. V závere by som za jej znetvorenú tvár čakal ešte nejakú pomstu, možno sa z toho ešte dalo niečo vytlačiť. Je takmer pravidlom, že všetko, čo je na filme zlé, nie je o peniazoch. Takmer smrteľná nehoda na koni?? To musíš aj presvedčivo natočiť, režisérovi stačila táto scéna po ktorej sa mohol kráľ oprášiť a ísť kľudne na pivo. Celkovo nič moc priemerná rozprávka, boli tu určite lepšie, ale i podstatne horšie. 50%. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Nejslabší vánoční pohádka roku 2020. Příběh o živé vodě by přitom měl celou plejádu námětů na kvalitní děj, kdyby měl ale dobře napsané hlavní postavy. Ty tentokrát nemají kvalitní scenáristické vedení. Je to plejáda viděných postupů u jiných a lepších pohádek, bez vlastní tvůrčí invence. I to by ale nevadilo. Ostatně pohádky nemusí být originální. Zde ale nezajímavé postavy hrají herci, co ve výsledku nemají co hrát. Vedlejší charaktery se jen mihnou, aniž by zanechaly svou účastí vzpomínku či jakýkoli pocit v divákovi, který od jejich účasti čeká skládačku z níž vzejde finální dílo. To sice vznikne, ale jako nezajímavý příběh o vodě s pachutí, že to celé vlastně mohly postavy vyřešit jinak a lépe. Scénáristé si zde vybrali slabší chvilku a diváci na to opět doplatí. 45% ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Dědek u studny cca 20 min. – merkel sign. Velice slabá princezna. 10 x kecy, jak je krásná. Ostatní herci rovněž nesympatičtí. Násilí. Ženské se tam perou, jak koně. Dabing českého filmu do češtiny tragický. Závěrečné mikroskopické titulky pouze pro majitele obrazovek od 2 m výše mi nevadily, protože kdo to spatlal, mi bylo u prdele. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Šíleně dlouhý a poměrně nudný rozjezd (i přes tu scénu se záchranou malé princezny z vody). Trošku zajímavějšího děje se člověk dočka až s příchodem zlé Henrietty. Ale celé to dění ve vodní říši bylo nejen nudné a místy až trapné a vizuálně (zejména z hlediska triků) naprosto nezajímavé. Celkově mi tahle pohádka přišla hodně nevýrazná. Ostatně jako většina česko-slovenských počinu na tomto poli. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo také na hradě Červený Kameň a na Vodním kolovým mlýnu Tomášikovo (Slovensko). (SONY_)
  • Pohádka je zasazena do doby na přelomu 19. a 20. století. (ČSFD)
  • Jeden z nejpropracovanějších a nejnáročnějších kostýmů vznikl pro herečku Zuzanu Kanócz. Ta si ve filmu zahrála vévodkyni Henrietu (SONY_)

Reklama

Reklama