Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (241)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja takéto filmy môžem. Najčastejšie ma totiž vo filme rozcíti bezhraničná a bezpodmienečná láska nemého tvora. Slušne zahrané, dej nenudil a psík bol suprový. Ba dokonca to bolo aj celkom napínavé. Tiež to malo peknú myšlienku v závere, ktorá by mala byť vlastná každému človeku. Za mňa slušný nadpriemer a príjemné pozeranie. 80/100 ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Možná to je tím, že mám pro filmy se zvířaty v hlavní roli obecně slabost nebo i tím, že jsem si Gumpa pustil zrovna na Štědrý den, ale mně se to prostě na ty naše české poměry líbilo. Škoda jen scénáře, který se jakoby točil v kruhu na 100 způsobů jinak, až to působilo na můj vkus nereálně. Ale na druhou stranu zase chápu, že je třeba tu psí pohádku obalit i trochou toho napětí. Všechny záběry na pobíhající psíky jsou prošpikované jejich jakoby hesly a do toho nám hraje stále stejný hudební podkres, který mnoha lidem okolo lezl na nervy. Mně nevadil :) Bolek Polívka v hlavní roli obstál, ale jelikož jej mám zafixovaného hlavně v komediálních postavách, tak to bohužel chvílemi působilo kontraproduktivně. Na druhou stranu to nemá být primárně drama, ale rodinný film. Chýlková jako vždy znamenitá čůza a i ti nejmenší z nás určitě ocení mini roličky svých oblíbených Youtube idolů. Rozhodně však neočekávejte vysoko rozpočtovou Ameriku, ale zvýšený zájem o psíky v útulcích by to zapříčinit rozhodně mohlo. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Taky máme doma (teď už druhého) psa z útulku. Ten první se jmenoval Ben. Šlo o irského setra, který nás oblažoval svou milou přítomností krásných jedenáct let, přičemž si párkrát za rok odběhl do lesa prohnat nějakou tu srnečku. Ten druhý nese jméno Rex. Jde o křížence německého ovčáka a bígla. Strašně rád páchá rošťárny, je prostě k neutahání. Trávím s ním skoro veškerý volný čas, pořád někde trajdáme po okolí... Pokud vy či vaši blízcí patříte mezi pejskaře, tak jsem si naprosto jistá, že vás tento rodinný snímek dojme a zároveň okouzlí. Natáčení se zvířaty není vůbec jednoduchá záležitost, i proto patří tvůrcům můj obdiv. Popasovali se s tím na výbornou. Zkrátka a dobře, povedenější český film o psech jsem asi nikdy neviděla. Vypovídá mnohé nejen o bezelstných zvířecích dušičkách, ale též o lidech, kteří už tak bezelstní nejsou. Kromě skvělé kamery a nádherných přírodních záběrů jsem rovněž nadšená z civilního hereckého projevu Bolka Polívky. A Gump hovořící vnitřním hlasem (v nezaměnitelném podání Ivana Trojana) zaručeně potěší každého dětského diváka. (80%) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takže už aj Česi sa rozhodli natočiť film loztomilučkom psíkovi, ktorý by útočil na divácke city. Lenže aj citovo vydierať treba vedieť. No a to tvorcovia tohto filmu nevedia. Už samotná hudba ma od začiatku iritovala tým, jak sa nasilu snaží divákovi vnútiť, čo presne má kedy cítiť, ak by mu to teda náhodou nedocvaklo. Takisto kamera je strašne gýčová. Všetko vyzerá umelo a vyčančane. To je snáď prvýkrát, čo ešte aj upršané počasie nepôsobilo depresívne, ale na prvý pohľad pekne. Lenže tá miera sladkosti je tak extrémna, že mi z toho bolo po chvíli zle. Film o psovi s menom Gump, dabuje ho Trojan, jeho pána bezďáka hrá Polívka. Nenapadá ma čím ďalším by to ešte viac mohli osladiť. Snáď len nejaké roztomilé decko tam chýbalo. A že sa tam občas ukážu krutosti, ktoré ľudia psom robia, to nijak nevyváži. U mňa ani ako osveta to žiadne body nezíska. Za mňa to je totálne nefunkčný film a jednu hviezdu dávam len za psov. 2/10. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu zcela specifický počin a rozhodně to není plnohodnotný film. Nicméně chápu proč vznikl a rozhodně mě ovlivnil. Já jsem sice na kočky, ale Gump se mi líbil. Všem zúčastněným hercům jsem to vlastně věřila tedy kromě Ivany Chýlkové i když ta tu nenávist zahrála skutečně výborně. Jediný komu jsem tu lásku vůbec neuvěřila je Bolek a to byl vlastně hlavní hrdina. No nic. Až jednou dospěju k chuti mít pejska, tak jsem si vždycky říkala, že jedině z útulku, nějakého voříška. Ti jsou vděční a hlavně chytří...Za mě 75% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Představitelem štěněcího Gumpa byl ve filmu pes plemene Jack Russell teriér. Byl z chovné stanice s průkazem původu a shodou okolností se jmenoval také Gump. Představitelem dospělého psa Gumpa byl ve filmu samotný pes Gump autora předlohy Filipa Rožka. (raininface)
  • Představitelka Káti, Patricie Pagáčová, má doma dva pejsky z útulku. V roce 2014 adoptovala fenku Jackie, o necelých pět let později do rodiny přibyl pejsek Čolek. (Krocka)

Reklama

Reklama