Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (158)

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si klamať. Dvojka je je asi o 2 triedy horšia, absolútna ignorácia Damiana a jeho schopností, ale hlavne že sa mohlo 50 minút riešiť obchodné záležitosti!!!!! To ma ale fakt dožralo, ako to mohlo scenáristu napadnúť, takýto priestor dať,,Vate" do pokračovanie skvostného hororu?!. Tri hviezdičky za vraždy, i keď všetko sa dialo skoro cez deň. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Stanley Mann a Mike Hodges. Kamera : Bill Butler a Gilbert Taylor. Hudba : Jerry Goldsmith. Damien získal dvě ceny Motion Picture Sound Editors (střih zvuku - dialogy, střih zvuku - zvukové efekty). Jonathan Scott-Taylor jako Damien Thorn je přesvědčivá osobnost a druhé pokračování je velice povedené. ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Po dlhých 5 rokoch som si tento satanský horor pozrel znovu a musím ísť s hodnotením o jednu hviezdičku nižšie. Je to spôsobené hlavné tým, že film až príliš opakuje vyskúšané postupy z prvého dielu a tým sa stáva predviedateľným. Na druhú stranu jeho temná atmosféra zostáva, aj keď už v redukovanej forme. Hudba Jerryho Goldsmitha je však stále rovnako strašidelná a mrazivá. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Filmu škodí docela pomalé tempo, chybí vyloženě moment překvapení a díky množství dialogů některé pasáže nudí. Úmrtí jsou celkem dobře dotažené a nedá se jim co vytknout, ale co mi nejvíce vadilo, že scénáristé odflákli závěr. Kdyby finále bylo nápaditější, tak by si Damien zasloužil vyšší hodnocení......6/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Rotvajlery tady vystřídali havrani, vlezlého kněze vlezlá novinářka, opatrovatelku a ochranitelku antikrista důstojník vojenské školy atd., ale atmosférou se to jedničce vůbec nevyrovná. Damien je uplně v rozporu s prvním dílem. Je to ukecanej parchant, kterej vůbec není démonickej a tajemnej... Démonická zůstala jenom satanistická hudba, která zazní kdykoliv někdo trpí nebo umírá nebo se děje něco spojenýho s Damienovým původem biblické šelmy. A jinak taky docela zajimavy smrti. Ale jinak pěkná nuda. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)
  • Baskytarista a frontman skupiny Iron Maiden Steve Harris se tímto snímkem inspiroval a nahrál podle něj v roce 1982 CD "The Number of The Best". (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama