Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 2

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku zklamaná. Herecky skvěle zahrané, obsazení úžasně vybrané. Steve a John splu krásně seděli a Johna bych skoro ani nepoznala nebýt jeho zpívání. Ale film jako celek mě nezaujal, spíše mě to nudilo a upřímně film jsem viděla před pár dny a už si ani nemužu vzpomenout, co se tam dělo. Vůbec mi nezůstal v hlavě, jako bych ho ani neviděla a takhle by to být nemělo. Většinou mi podobné filmy dají doměnku vyhledat si o těch lidech vice informací, kouknout na jejich pravá vystoupení/videa/fotky, ale tohle vůbec. Vůbec ani trocha zájmu o reálné osoby prostě jedna velká nuda. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Naprosto čistý a nádherný film o konci profesního života, této obávám se dnešní generaci zapomenuté filmové dvojici. Smutný film o nejzábavnějším duu v dějinách filmu. Smutný , ale místy i humorný. Jako sám život. Herecké výkony jsou brilantní. Opravdu nelze někdy rozpoznat rozdíl mezi skutečnou dvojicí Laurel a Hardy vs Coogan a Reeilly. Je však politováníhodné , že se v záplavě životopisných filmů bohužel dostane právě na povrch etapa tolik smutná. Konec kariéry. Ale chápu, že v anglofonních zemích je povědomí o Laurelu a Hardym mnohem silnější než u nás. I nám však odpoví na otázky o přátelství a souznění těchto velikánů. Mám je dnes mnohem raději a to i proto, že většinu jejich filmů znám. Má představa umocněná množstvím dokumentů prohloubí můj pocit. Moc pěkný film. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopis venujúci sa poslednej spoločnej kapitole Laurela a Hardyho, keď už boli dávno za zenitom sa nesie v takom smutnom duchu. Možno je škoda, že to nie je klasický životopis, ktorý by ich životy ukázal obsiahlejšie vďaka čomu by ich úpadok pôsobil emotívnejší. V tomto prevedení po dramatickej stránke poriadne zafunguje jedine scéna ich spoločnej hádky v ktorej si vyjasňujú dávne krivdy. Veľkú pochvalu si ale zaslúži ústredné herecké duo, ktorá jak vizuálne tak herecky perfektne stvárnili slávnu dvojku. S nimi by som si kľudne obsiahlejší životopis o tejto dvojici pozrel. Takto je to ale len mierne nadpriemerný film o jednej kapitole zo života dvoch legiend. 6/10 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přestože je snímek až příliš melancholický, místy těžkopádný, pomalý, dám mu plný počet. Chytil mě za srdce. A ti dva? Ti se pro role Laurela a Hardyho snad opravdu narodili.  Co předvedl Steve Coogan, byla špička, nikdy bych do něj neřekla, že je natolik pohybově a mimicky zdatný, rozsekal mě, dojal, dostal. Laurel a Hardy, tulák a další mistři grotesky nás bavili v šedi časů minulých, čili homo pamětník si snadno vybaví neděle s Milanem Nedělou. Komik a jeho svět byla kultovka, kvůli které jsme se jako haranti vytráceli z hřiště . Vážně se divím, že tak oblíbený pořad se nedočkává obnovených repríz. Nedávno jsme debatovali s partičkou milovníků filmů a každý jeden se vyjádřil, že tohle by si dal velmi rád. Na YouTube to není ono. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Děkuji moc všem tvůrcům za tento překrásný film. Laurela a Hardyho mám ze všech hvězd zlaté éry němé grotesky nejraději. Děj zastihuje oba komiky už jako postarší muže, kteří se vydávají na britské turné se svými scénkami a skeči. Vystupují jen v menších sálech před poloprázdným hledištěm. Jsou už za zenitem a uvědomují si pomíjivost své slávy. Stačí však jeden dobrý nápad a úspěch je zpět. Povahově naprosto rozdílní lidé se občas i pohádají, ale zůstávají navždy nerozluční přátelé. Velmi oceňuji výběr herců. Ty pohyby, gesta, grimasy byly naprosto věrně zahrané. Toto pohlazení po duši hodnotím jednoznačně 5*! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. října 2018 na londýnském filmovém festivalu BFI v Anglii. (Rominator)
  • Při závěrečných titulcích beží v malém okně na pravé straně taneční scéna z filmu Na divokém západě (1937), kde pánové Stan Laurel (Stanley) a Oliver Hardy (Ollie) předvedou svůj talent. Je také ukázáno několik archivních fotografií z britského turné. Taneční scéna se objevila i ve filmu, odehráli ji hlavní herecké hvězdy Steve Coogan (Stan Laurel) a John C. Reilly (Oliver Hardy). (Rominator)
  • Film se inspiroval knihou „Laurel & Hardy - The British Tours“ (česky „Laurel a Hardy: Britské turné“), kterou napsal A. J. Marriot. (Rominator)

Reklama

Reklama