Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (230)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prušinovský si po letech vybral slabší chvilku. Nechce se věřit, že by scénář skutečně zrál deset let. Road movie je specifický žánr, který stojí na hlavních postavách a tady jsou bohužel dvě ze tří na zabití. Ferro je hrozná konina a alergie na všude vyskakujícího Kozuba také nepomáhá. Kriminální pasáže jsou vůbec porod. Zachraňuje to až zařazení do nižší společenské vrstvy, kterou má režisér dlouhodobě v malíku a hromada bizarních vedlejších postaviček. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě to neuvěřitelně. Jasně, nemá to tu plno procent, ale aby měl i český film 65%, to musí vypadat úplně jinak. Vtipy trapné, ženou se sice za jedním zajímavým zážitkem, ale zápletka je velmi slabá. Podle mě Kozuba kompletně nevyužili, nebo je fakt dement. Perfektní byla jen Vilhemová. ... MKUH ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý Kozub v jeho dosavaď nejhorší formě. Humorem se šetří a když už se zde najde, je trapný. Kozubova postava k tomu navíc bohužel nedostává dostatek prostoru a sama i sobě je i poměrně odflákle napsaná a zbytek jsou spíš jen takové figurky do počtu. Oproti třem tygrům nesrovnatelný propad a když jsem se za 45 minut nezasmál ani jednou, nejsem si jistý, že je to ten správný film do žánru "komedie." Nuda. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Najlepší Kozub za posledné roky a zároveň za posledné roky najhorší Prušinovský. Čo v preklade znamená, že nemá človek chuť pri pohľade na toho trapného šušlavého uziapaného dementa prehodiť ovládač skrz obrazovku, no stále je Kozub ten výsostne najotravnejší, silený zbytočný člen, ktorý je ako vždy skôr na smiech, než žeby bol vtipný a stále je to on, bez koho by to klapalo lepšie a kto najviac kazí celkový dojem... A to, že to nebude v Prušinovského zlatom fonde a že očakávania boli vyššie, to zase neznamená, že by to nemalo svoje úsmevné momentky a postavičky (Dyková, Kameníková, Hádek) a nedal by sa tým stráviť aspoň jednorázovo taký nenáročný večer pri bedničke. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ostravské Minikino nepraskalo ve všech švech, přesto jsme dali dohromady suitu, kde se každý smál jinde a jeden pán občas zachrochtal, takže pocit sounáležitosti tam byl. Po této sociologické vsuvce bych už jen ráda dodala, že mě Grand Prix bavilo od začátku do konce, občas jsem měla příjemné dežaví z Kober a užovek a celkově mi přišlo, že si kluci sedli. Každá postava je dobře jetá (ta Tánina teda sjetá :D), ale hlavně skvěle zahraná. Top všeho je dvojjazyčná hádka mezi Štětkou (Kozub) a tou francouzskou věstonickou Venuší, to mi vhrkly slzy od smíchu. Sečteno podtrženo to vidím na kvalitní 4*, ale jak tu vidím 64 %, tak zkrátka musím jít výš. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Policista Holeček (Marek Daniel) má ve scéně na služebně v čase 01:04:23 čepici hodně šikmo na hlavě. V další scéně ji má už šikmo jen trochu. (Marek.Handl)
  • Postavu mechanika, kterého na Velké ceně Španělska inzultuje a následně nahradí Emil (Robin Ferro), si zahrál český reprezentant ve skateboardingu a influencer David Luu. (Olík)
  • Ve scéně, kdy na začátku filmu vyhodí Štětka psa z okna auta, se jedná o dva různé psy. Jeden pes sedí nejdříve vzadu v autě, ten je bílý, při vyhazování z okna se už jedná o jiného psa – zlatavé barvy a jiné rasy. (Dawe2)

Reklama

Reklama