Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (557)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů, u kterejch po letech měnim hodnocení. Kdysi se mi to nelíbilo vůbec, teď jsem na to nějak natrefil v televizi a celkem bez problémů jsem to dokoukal. Sice je to taková přiblblá agitka, ale původní hodnocení, který jsem tu udělil (1 hvězdička) bylo až moc krutý. Ale snad všichni herci mi připadali, že strašně přehrávaj nebo naopak nehrajou nic. Těžko uvěřit, že třeba takovej Roden s tim, co předváděl tady, to nakonec dotáhnul až do Hollywoodu. Uvěřitelně působil snad akorát Mirko Musil v kratičký roli průvodčího ve vlaku. 50% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdysi nadprůměrná komedie z vojenského prostředí, v dnešní době spíše průměrná, ideologická agitka, ale něco vtipu a zábavnosti tomu přece jen zůstalo. Langmajer i Jandák (jak je mi nesympatický) odehráli slušně, Roden výborně... ale možná je to dáno tím, že pro mě má jakési vyžilé, hajzlovské charisma. 60% ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě bavil kdysi a baví mě i dnes. Je škoda, že Jandák dostával tak málo příležitostí v dobrých komediích, má skvělý cit pro gag a výborný timing. Souboj dvou velitelů v jedné místnosti patří k tomu nejlepšímu, co tento snímek herecky nabízí. A podílí se na tom stejnou měrou Roden i Jandák. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Názov toho snímku znie "Copak je to za vojáka...". Ja si však kladiem trocha inú otázku: Co pak je to za vysoké hodnotenie, čo sa tu dostalo tomuto podradnému filmečku? Nemám pocit, že by to bolo niečím výnimočné. Dokonca sa mi to nezdalo ani nijak zvlášť zábavné. Podpriemerná komédia snímaná televíznou kamerou s miestami dosť otrasnými hereckými výkonmi. Jiří Langmajer nikdy nezahral žiadnu postavu presvedčivo a tak je tomu aj v tomto prípade. ** ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Podprahově propagandistická náborová komedie, kterou podle hodnocení mnoho lidí zbožňuje, ale já skutečně nevím, kvůli čemu... Nadruhou stranu, podobné ,,vymývárny" se točily v té době i na druhé straně železné opony (vzpomeňme obdobně stupidně propagandistickou náborovku Top Gun), není tedy za co soudit... Prostě podprůměrná komedie obsazená několika skvělými herci (tím myslím tedy hlavně Karla Rodena...) o tom, jak vojna u výsadkářů v 80. letech byla prostě fajn... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Přestože se děj filmu odehrává v západních Čechách, major Průcha (Vítězslav Jandák) o vojínu Tekelym (Václav Čížkovský) několikrát prohlásí, že plave do Černého moře. Rozvodí Černého moře ovšem probíhá až na pomezí Jižních Čech a Vysočiny, oblast děje filmu spadá do úmoří Severního moře. (Rene.Artois)
  • Před výskokem roty z vrtulníku si všichni připnou padáky lanem pro automatické otevření. Během výskoku však otevírací šnůru nemají. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama