Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V dramatické rovině monotónní, veskrze negativní emoce vzbuzující film, při kterém se do deprese propadající divák může chytit snad jen stébla naivně dětinské C.Ricci. Právě její výkon řadím ještě nad ten C.Theron s vyholeným obočím, protože fyzická proměna (Přiber, boxere DeNiro! Zhubni, mechaniku Bale! Zmenši se, Krytináři!) dává náskok oproti těm, co se musí opřít jen o svůj herecký um. Osobně si myslím, že když si oběti Aileen ve světle interiéru auta detailně prohlédli, jaké hermafroditní bažinné monstrum si to vlastně naložili, tak se jim šest kulek v hrudníku nakonec možná nezdálo jako špatné východisko z dané situace.. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

"Převtělení" Charlize Theron do role masové vražedkyně je něco naprosto neuvěřitelného. Charlize všem dokázala, že není žádná navoněná blondýna, spíše naopak se neváhá nechat pro roli zošklivit a přibrat několik kilogramů. Hlavně její herecký koncert dělá ze snímku neopakovatelný zážitek a zaručuje, že na její Aileen nezapomenete. Ovšem výkon Christiny Ricci také není vůbec špatný, ale přeci jenom role Theron předurčuje pro vyjímečný výkon. Film sám o sobě se mi poměrně líbil, ale od začátku je jasné kam to všechno spěje, což je trochu škoda. Nejzajímavější je psychologický rozbor hlavních postav a jejich proměny během filmu. O tom, že Oscar za hlavní herecký výkon pro Charlize Theron je ve správných rukou není pochyb. Lepší čtyři hvězdičky......... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Celkem suverénní HERECKÁ záležitost. Nadpozemský výkon Charlize Theron (ale prosím maskéry- Tohle jí už nikdy nedělejte!) pozvedá sám o sobě snímek do nadprůměru, a k tomu ještě neméně precizní Christina Ricci a velice profesionální režie, která sice chvílemi upadá do rutiny, ale najde se i několik originálních, emocionálně našponovaných momentů. Patřím sice k těm, kterým se prostituce od přírody příčí, ale po tomhle zážitku musím uznat, že ty holky někdy asi opravdu nemají na vybranou. Ale averze mi zůstane bohužel pořád, obzvlášť po tom, co tady hlavní postava předvedla... 85% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příběh o "vzniku" jednoho lidského monstra. Snažící se relativně úspěšně ukázat všechny aspekty, takže sice ukazuje i ty "zlé věci", které byly na Aileen páchány, ale zároveň ji nijak neobhajuje, nesvádí všechny její problémy na společnost. Zároveň se snaží odhalit i její lidskou tvář a že i ona byla schopna milovat. Film se do všeobecného povědomí spíše než-li tématem a svými nespornými kvalitami zapsal výkonem k nepoznání změněné Charlize Theron. Což je nefér ke Christině Ricci, která jí více než zdatně sekunduje. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Rok po popravě skutečné vražedkyně Aileen Wuornos přišlo do kin filmové ztvárnění. V první chvíli nelze věřit svým očím, koho Theron vlastně hraje. Ano, je to ta zamaštěná hnusná holka se špeky a hrubým hlasem. Zombie. Zpackaný život v mládí ji nutil lidem vracet vše co zakusila. Opravdu silný zážitek, který se vryje do paměti na dlouho. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Otec Wuornosové se jmenoval Leo Dale Pittman a Aileen opustil ještě než narodila. Byl obviněn ze sexuálního obtěžování dětí a v roce 1969 se oběsil v cele psychiatrické léčebny. (jenik71)
  • Film byl natočen za 28 dní. Někdy stihli během jednoho dne natočit až čtyři scény nebo devět stran scénáře. (Martinibaby)
  • Matka Diane Wuornosová porodila Aileen Wuornosovú (Charlize Theron), keď mala iba 15 rokov a keď mala Aileen štyri roky, matka ju opustila a ponechala v starostlivosti u svojich rodičov Lauriho a Britty Wuornosovcov, ktorí si ju osvojili legálnou cestou. Ako jedenásťročná sa v škole zaplietla do sexuálnych aktivít výmenou za cigarety, drogy a potraviny. Sexuálnu činnosť prevádzkovala aj s bratom. Uviedla že ju dedo, neliečený alkoholik v detstve sexuálne zneužíval a fyzicky napádal. Vo veku štrnástich rokov ju znásilnil dedov priateľ. V 15 rokoch musela odísť z dedovho domu a na živobytie si začala zarábať prostitúciou. Žila v priľahlých lesoch. Vo februári 1993 bola odsúdená na šiesty trest smrti. Obvinenie voči nej však nebolo vznesené v siedmej vražde Petera Siemsa, ktorého telo sa nikdy nenašlo. Jej žiadosť o milosť zamietol guvernér Jeb Bush, syn bývalého prezidenta USA George W. Busha. Posledné jedlo pred popravou odmietla a namiesto toho vypila šálku kávy. Stala sa tak desiatou americkou ženou, na ktorej bol vykonaný trest smrti od zrušenia jeho zákazu Najvyšším súdom v roku 1976. Po kremácii tela bola urna s popolom odovzdaná Dawn Botkinsovej, priateľke z mladosti, ktorá ju odviezla do Michiganu a popol rozprášila pod stromom. (Raccoon.city)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama