Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V dramatické rovině monotónní, veskrze negativní emoce vzbuzující film, při kterém se do deprese propadající divák může chytit snad jen stébla naivně dětinské C.Ricci. Právě její výkon řadím ještě nad ten C.Theron s vyholeným obočím, protože fyzická proměna (Přiber, boxere DeNiro! Zhubni, mechaniku Bale! Zmenši se, Krytináři!) dává náskok oproti těm, co se musí opřít jen o svůj herecký um. Osobně si myslím, že když si oběti Aileen ve světle interiéru auta detailně prohlédli, jaké hermafroditní bažinné monstrum si to vlastně naložili, tak se jim šest kulek v hrudníku nakonec možná nezdálo jako špatné východisko z dané situace.. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, moc mě to nebavilo, asi jsem to všech těch oslavných recenzích čekala něco víc. Charlize Theron předvádí opravdu dobrý herecký výkon, ale přesto se mi nepodařilo její postavu nijak uchopit ani pochoit. Ve filmu jsou opravdu silné a působivé momenty, přesto to na mě jako celek působí jen mírně nadprůměrně. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +herecké výkony, atmosféra, hudba, přeměna Charlize Theron -je to tak nějak tíživé, depresivní, v jistém slova smyslu hnusné, neříkám, že to je špatně, ale vesele se na to nedívá/// Musím se přiklonit k vysokému hodnocení. Málokterý film dokáže tak rozpmupovat krev a vlít do žil adrenalin jako tento. Ve chvílých když zrůdná Charlize vraždila jsem ani nedýchal. První vražda mě docela odrovnala a ty ostatní na tom nebyly o mnoho lépe. Člověk s ní může soucítit, ale rozhodně s ní nesmí sympatizovat. I když na to asi přecijen bude mít každý svůj názor. Film mě donutí přemyšlet: proč sme takový jací sme? V očích někoho zlí, u jiného ti správní. Podle mě je to výchovou, prostředím, možnostmi. Člověk většinou sám do takového průseru nespadne, musí se mu tam pomoct. A dokud se něco nezmění, vždy se najde někdo jako byla právě Aileen. Film opravdu stojí za to vidět. Herečky, mimojiné i Christiana Ricci zaslouží pochvalu. A režisérka rovněž./// Celkem 81%/// ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Strašně depresivní film o ženě, která se kvůli lásce propadne na samotné dno lidské existence. První vraždu člověk ještě pochopí, další už těžko a to i přesto, že ta žena byla psychicky na dně a její záchvaty zuřivosti byly zralé na léčení. Charlize Theron byla neuvěřitelná, všechna ta ocenění si plně zasloužila (já bych dala Oscara i maskérům). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dá sa podľa šokujúcich, drastických a strašných skutočných udalostí nakrútiť nudný film? Dá. Prvá obeť dostala, o čo si koledovala. Následne Aileen Wuornos prestala rozlišovať medzi zlým a nadržaným a nakoniec sama dostala to, čo si zaslúžila. Máte šancu pochopiť ju, ale nebudete s ňou súhlasiť. Snímke chýba údernosť a strhujúcosť, navyše obsahuje priveľa klišé. Réžia, herecké výkony (Theron, Ricci a Bruce Dern) zvádzajú k nadpriemeru, ale scenár je príliš triviálny a zjednodušujúci. Jedna dobrá maska a už máte Oscara. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Snímek získal velký počet ocenění, nejvýznamnější je Oscar pro Charlize Theron v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli, ve stejné kategorii to byl i Stříbrný medvěd z Berlínského filmového festivalu a Zlatý globus v kategorii Drama. Nominace film Zrůda získala také na Filmových cenách MTV v kategoriích Nejlepší herečka a Nejlepší polibek (Charlize a Christina), také od Mezinárodní asociace hororu za Nejlepší film a nominace se dočkal i trailer na Golder Trailer Awards. (imro)
  • V roce 1976 se Aileen Wuornosová vdala za bohatého muže. Jmenoval se Lewis Fell a byl o 49 let starší. Po dvou měsících dal ale Fell sňatek anulovat. (jenik71)
  • Režisérka Jenkinsová si musela důvěru skutečné Aileen, která vždy spolupráci odmítala, nejdříve získat a přesvědčit ji o poctivosti svého počínání. Wuornosová teprve v předvečer popravy vyslovila souhlas s tím, že si filmařky mohou přečíst její dopisy, a tak se Charlize s Jenkinsovou ponořily do čtení korespodence napsané v posledních deseti letech vězení. (Michelle75)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama