Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (143)

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to takové prazvláštní, když v celém filmu není ani jedna jediná postava, která by mě svým chováním uklidňovala. Všichni se tu chovají tak, jak jsem nechtěl aby se chovali... :-) Jediný opravdu kladný bod je Jiří Langmajer, který vystoupil (nebo byl vystoupen) ze škatulky bezchybných frajerů a zvládl to naprosto perfektně. ()

gapa466 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Přišlo mi to úplně nelogické. Příšerné. Nejstrašnější byl úsek, kdy se rozhodl Jiří Bartoška odjet od Ivany Chýlkové. Následná scéna, kdy se všichni sejdou u vrat mi přišla jak Vichr z hor. Dalším průšvihem byl podle mne výkon Ivany Chýlkové, ale ten byl už ve filmech Chlap na střídačku a Gump.... . Snad jen Jiří Langmajer a Štěpán Kozub trochu pobavili. 1*, ale vlastné ani nevím proč. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká pecka, ale jako česká komedie na sychravé večery obstojí. Film si překvapivě pro sebe neukradl Bartoška (vzhledem k roli to ani nešlo), ale zcela jej ovládla Zuzana Kronerová. Její postava Bartoškovy manželky je naprosto úžasná a zahraná je ještě líp. Všechny ostatní postavy včetně Chýlkové jsou jen do počtu. Díky Kronerové mám z filmu možná i větší radost, než si film zaslouží. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá komedie : 4 - 4,5 * a 74 % . Nevím proč je srovnávaná s komedií Teorie tygra, jen proto, že tam taky hraje J.Bartoška ? To je dost laciné srovnání, jde o dva různé příběhy ....  .Vedle postav v Obsahu byli taky výborní taky Zdeňkova+Olžina dcera Zuzana(P.Hřebíčková), její milenec+kolega z orchestru Richard(Š.Kozub), sousedka Helena(T.Medvecká) a MUDr.Divecký(L.Melník). V malých roličkách: L.Zahradnická(mladá paní s nemocným synkem) a Z.Godla(automechanik, opravující auta Karlovi a Daně). Jsou tam vynikající hlášky : "Jak se může stolice ztratit? Tu přece vždycky najdeš... ". "... se na babičku tváří jak Sinatra na viagře " a další . Dvojník W.Matušky (Vladimír Walda Nerušil) byl tak trapný, až to bylo vtipný... . Hudbu mj. hrál Pražský metropolitní orchestr (Prague Metropolitan Orchestra),dirigent Jan Chaloupecký. Hudbu nahrál : smyčcový Unique quartet . Dialog v korejštině - koreanistka Jana Dukátová. Spolupracovala též Obchodní komora při Česko-korejské společnosti. Odborní(medicínští)poradci : prof.MUDr.Jan Martínek,PhD.,AGAF+MUDr.Kristína Hugová+MUDr.Martin Jerie. ***Natáčelo se během srpna a září 2020 v Praze a okolí . ***Do pondělí 29.1./nebo do úterý 30.1.2024 je přístupný v I-vysílání České televize. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý úvod, veľmi dobrý potenciál, veľmi dobré obsadenie a herecké výkony. Lenže prakticky sa tam nič nedeje. Po úvodnej zápletke je tam obdobie, ktoré trvá celý film. Všetci vieme, ako skončí, všetci sme dávno pochopili, čo sa nám tvorcovia snažia povedať. Pri súčasnej tvorbe je to ale vysoko pozerateľný snímok. 3 z 5 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)
  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)
  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)

Reklama

Reklama