Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až do svých sedmatřicátých narozenin byl George docela obyčejným automechanikem v malém kalifornském městečku Harmon. Ovšem do chvíle, kdy si odskočil z oslavy ven před hospodu, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, změnila jeho život. Na jasné noční obloze se mezi miliony hvězd objevil zářící bod a blížil se přímo k Georgeovi. Oslepující záře ho na okamžik připravila o vědomí. Když s pak vrátil mezi své přátele, byl jiným člověkem. Dal dvěma tahy mat místnímu lékaři - přeborníkovi v šachu a odešel domů, kde se během noci ze slovníku naučil španělsky. Všechno je najednou tak snadné ! George čte čtyři knihy denně a s mozkem pracujícím na plné obrátky chrlí nápad za nápadem. Sestrojil automobil, který jezdí skoro zadarmo. Objeví princip akumulování sluneční energie. Jeho nový typ organického hnojiva mění úhor v úrodnou černozem a jen tak z legrace rozkóduje složitou armádní šifru a zruší důležité vojenské cvičení na nedaleké letecké základně. Pouze jedna záležitost dělá Georgeovi po jeho zázračné proměně stejné problémy jako dřív. Krásná sousedka, obávající se dalšího milostného zklamání, vytrvale odolává Georgeovým nesmělým pokusům o dvoření. A když se začnou věci i v tomto směru obracet k lepšímu, vtrhnou do Georgeova domu agenti FBI, aby zatkli domnělého špióna, který tak snadno rozlouskl vojenské kódy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Je to o strachu před tím, čemu nerozumíme. A čemu nerozumíme toho se obáváme. Když se někdo odlišuje od "normální většiny" je automaticky zařazen do kategorie ten divnej. Přesto že je ve snímku velká pozornost věnována také lásce a přátelství, tak si dovolím jen poznámku -S-! film je neskutečně smutný -S-! A ano brečel sem, jak želva... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o lidské genialitě, s kterou nutně přichází odlišnost. Jak se s tím vyrovnat? Musíte přijmout roli "opičky v cirkuse", která se bude lidem ukazovat? Jak to, co víte, můžete využít? A proč se to stalo zrovna mně? Tohle jsou otázky, na které se Vám pokusí dát odpověď tento film. Navíc skvělý John Travolta a Forest Whitaker. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Téma je sice zajímavé, celistvé - dozvíme se důvod/příčinu Travoltovy psychické změny, avšak pořád mi tam nesedí to záhadné "osvícení", které se stane úplně náhodou za měsíčního svitu. Jinak ale dojemný a inteligentní film pro pohodové chvíle, potažmo normální chvíle, které bez problému pohodovými udělá. Ke konci trochu sentimentální, ale dá se to ustát. Travolta totiž hraje výtečně a jeho postava je natolik plastická, že místo aby člověk kroutil hlavou a nevěřil vlastním očím, spolkne mu love story i s navijákem. Své plus má i velmi hrubý hlas Kyry Sedgwick, která je jako na venek drsná "venkovanka" v kontextu s místem kde se film odehrává mnohem přitažlivější, než spousta jejích krásnějších a vypiplanějších hereckých kolegyň. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Co, se mi nelíbilo, je to, že v nemocnici to ztrácí šťávu. Ale naopak se mi líbí, že to je americký romantické drama, které jím zůstane až do titulků, i když ten sci-fi motiv přerůst v něco většího, akčnějšího, epičtějšího. A ten jiný konec, než jsem podvědomě tušil také je dobrý. Nebýt toho závěru v nemocnici, odkliknu 4*, protože vidět automechanika/zemědělce Travoltu, jak se snaží udělat dojem na Kyru "Brendnu" Sedwick a přitom rozvijí technologii, která pomáhá v každodenním venkovském životě o skoro míli dál, dělá z filmu něco milého a originálně krásného. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Příběh člověka, jenž svými schopnostmi dokázal z maličkostí, udělat věci velké. Příběh, jenž je součástí každého z nás a jen na nás záleží, jak na něj budeme vzpomínat. Až se divím, jak tato role Travoltovi sedla a co víc, dokázal ve mně navodit pocit lítosti, ale také určitou dávku štěstí. 75% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Signály, ktoré počúva George, nie sú vysokorýchlostné Morseove signály, ale jednoduché zvuky prenosu staromódneho ďalekopisu. (Peter-1307)
  • Natáčanie prebiehalo od 9. októbra do 22. decembra 1995. (Peter-1307)

Reklama

Reklama