Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Taken meets Logan with Rambo 5. The Marksman je spíše taková Eastwoodovka, než akčňák po vzoru Taken a tak nemá pro akční fandy co nabídnout a v tomhle směru i trochu nemastný neslaný poslední Rambo vyhrává. Bohužel ani v rovině dramatu o seznamování dvou odlišných lidí moc nefunguje, takže nepotěší ani fandy Clinta Eastwooda. A ve výsledku vlastně nepotěší nikoho, protože se zde nic neděje a postavy nemají čím zaujmout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námětem vlastně naprosto o ničem. Nic, co byste dnes už tak tisíckrát neviděli. Liamovi to ale mile rád odpustím, protože jakmile je ve filmu správně nasnímaný (rozuměj - kameraman správně nastaví světlo, že mu je vidět alespoň do ksichtu) a působí tu jako spravedlnost sama, tak i já jsem spokojen a vlastně nevidím důvod, proč nadávat na něco, co mě vlastně hodinu a půl poměrně obstojně bavilo. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi to prišlo ako keby sa hral Neeson na Eastwooda a nie som moc ďaleko, keď poviem, že tomu tak s časti je. Režisér Robert Lorenz, moc toho nenatočil a väčšinou produkoval filmy od Clinta. Ako bonbónik v telke na hotely dávajú film práve s Eastwoodom. Príbehom je to taká klasika, kde vojnový veterán, ktorému umrela žena, pomôže prisťahovalcom a pomáha im až do posledného dychu. Dosť napadne sa to podobá na vynikajúce Gran Torino od Clinta (zdravím kamoša Rogama, ktorý ho furt nevidel). Lenže Gran Torino je vynikajúce a nie akčné. Tu Neeson ako vždy, predvedie zopár dobrých výstrelov a aj v pokročilom veku ho sprevádza veľká sila (od čias Skrytej hrozby zrejme). Nie je to svetoborné a takýchto filmov je hromada a aj keď je Liam Neeson už trošku zoschnutý, bavil ma. Poslednú dobu hrá v ľahko nadpriemerných akčňákoch a zrejme si v mladosti dosť výprasku neužil, keď sa teraz bije v každom filme, ale čo je podstatné je to, že je to od sračkovej Seagalovej produkcie stále ďaleko. Neviem v koľkých akčných rolách sa musí Neeson ešte objaviť a koľko nepriateľov zabiť, aby ho konečne draftovali s prvého miesta do tímu Expendables. Snáď sa toho Liam raz dočká. 65% - 3* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kolja po americku, jen Neesonova nátura je poněkud drsnějšího druhu, než u laskavého hřejivce Svěráka. A namísto malého Rusáka se dojemně stará o obtloustlé mexické cikáně. Film je to jak se patří akční a hodně hodně drsný. Nejdřív malému Miguelovi kartel odbouchne madre. Pak se dlouho nic neděje a furt se dlouze o něčem žvaní a něco se řeší. Po asi hodině - a teď se podržte - pak Neesonovi oddělají jeho starého plesnivého čokla, což je, jak sami jistě uznáte, opravdu vrchol kruťárny. Pak se zase dlouho žvaní a prd se děje. A pak konečně přijde trocha toho střílení a po něm jde Neeson s Miguelem vstříc zapadajícímu Slunci (nekecám!) a k tomu je ještě přilípnutej retardovanej happyend a vám se uleví, že už je konečně konec. Pokud se tedy dřív nepozvracíte z toho všeho patosu a nablblých klišé, nebo pokud u toho neusnete. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bývalý mariňák, nyní rančer Liam Neeson, klábosení s malým mexickým sirotkem a minimum akce. Neeson, ze kterého na stará kolena udělali Besson a další akční hvězdu, bohužel dobrých pět let nenatočil pořádný akční biják a tady navíc sklouznul do ještě většího průměru. Stojí za ním režisér Robert Lorenz, což je producent řady filmů Clinta Eastwooda, ovšem odkoukal od něj evidentně pramálo. Pohraniční drama, kterak hlavní hrdina stále oplakává zesnulou ženu a bojuje o jejich společný dům (holt léčba manželky byla nákladná). A občas bojuje i s tím, že jeho pozemek sousedí s místem, kudy kartel rád pašuje drogy nebo jím probíhají imigranti. Liam dá slib, párkrát vystřelí, protáhne nás spoustou nezáživných scén, vymění si pár drsných pohledů se záporáky z kartelu, na klukovi nám těžko začne záležet a pak to skončí. Škoda. Dvě až tři hvězdy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama