Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Film je pohyb. FILM JE POHYB! Mám chuť za tohle Lynche zlynčovat. Za celých dvaačtyřicet minut se vystřídají pouhé čtyři pozice kamery, přičemž dvě z nich jsou pouze jednou se objevící prostřihy (na telefon a na dveře) a další dvě od sebe prakticky nelze rozeznat! Viděl jsem téměř všechny Lynchovy filmy, krátkometrážní i celovečerní a většinou se mi hodně líbily. Tohle je přinejmenším pro mně to nejhorší a hlavně NEJNUDNĚJŠÍ, co kdy Lynch natočil. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobně si to ani nezaslouží pozornost. Možná to poukazuje na sitcomy, který falešnym smíchem připomínají svym hloupym divákům, aby nezapomněli, že koukají na něco zabavného. Když však slyšim ten smích publika v Rabbits, tak mam pocit, jakoby se mi skrz něj vysmíval sám Lynch, že se na tenhle random generátor slov dívám. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proboha, kam na ty nápady on chodí? Zajímavé už je minimálně to, že se u tohohle objevuje políčko Komedie, která k Lynchovi rozhodně nijak nesedne. Ten člověk prostě podle mě nemá ani smysl pro humor, tak proč najednou točí film s králikama? Hlava mi to nebere, ale to je normální. U jeho filmů to je normální a já si na to už zvykl. --- 10 % --- ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Kdyby si tohle pustil někdo z americké armády, bezpochyby by pak film našel uplatnění při mučení zajatců. Pokud jste normální člověk, tak chcete-li se vyhnout vážné psychické újmě, vyhněte se i Králíkům. Pokud ale jste filmový fanoušek vyžívající se v bizarnostech, za nimiž se schovává David Lynch a jiní psychotici, je to to pravé pro vás. Je to horor mísící se se sitkomem s prvky surrealismu a dadaismu. Je to ještě podivnější než obvykle a napadá mě spousta otázek. Proč to jsou králíci? Proč mluví každý o něčem jiném? Proč ten smích? A kdo to volal? Odpověď asi najde každý jinou, nebo žádnou. Ani králíci už prostě nejsou čím se zdají být. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Nevím co tím chtěl David Lynch říci a obávám se, že se tu nenajde nikdo kdo by mi to pověděl... Za tu absurditu které se musíte smát, za ty dialogy které nenavazují jeden na druhý, za (naštěstí) takovou délku filmu a za to, že člověk uviděl něco co nikdy asi neviděl (a možná ani neuvidí) se musím přiklonit k neutrálnímu hodnocení... - 50% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Celý film je snímaný statickou kamerou, okrem jedného záberu na zvoniaci telefón. (ČSFD)
  • Miestnosť, v ktorej sa celý dej filmu odohráva, vznikla rozložením provizórneho štúdia na kopci za Lynchovým obydlím. (ČSFD)

Reklama

Reklama