Reklama

Reklama

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

jaklee 

všechny recenze uživatele

Psychadelické vs realistické, tvrdé aj vtipne bizardné. V tvorbe Gus Van Santa obrovská výnimka. Toto je ta cesta po ktorej sa mal Gus Van Sant uberať, neskôr však začal trochu vykrádať európsku kinematografiu a aj si párkrát úplne odskočil do mainstreamu. Dokonalý výkon Rivera. Artový film ako víno. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dva prostituti. Jeden bisexuál, druhý homosexuál. Jeden má zaručenou budoucnost, druhý žádnou nemá a trpí Narkolepsií a usne vždy ve šptanou dobu. Vyrůstají spolu v bandě podobných lidí, kteří jsou jako špatná rodina, ale přeci rodina. Přátelství těchto dvou lidí skončí až ve chvíli, kdy Scott vystoupí na jiný společenský stupeň a přijímá to, co vždy nenáviděl a dělal vše proti vyšší vrstvě. Zajímavé živé fotky a Udo Kier jako homosexuální prodavač autodílů :-) ()

Reklama

dwi 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky patří pouze ucházejícím hereckým výkonům. Gus Van Sant zabrousil do okrajové společnosti prostitutů, přesněji líčí vztah dvou poměrně odlišných kamarádů. Mike, stižen narkolepsií, touží najít matku a dozvědět se skutečnou pravdu. Scott, pocházející ze zajištěné rodiny, působí zdánlivě jako černá ovce, která na truc dělá právě to, co dělá. Vše to ale působí zbytečně. Režisér se sice snaží syrovostí, drsností tématu i „dokumentární“ formou navodit pocit chladné a kruté reality, ale přišlo mi to celé nemastné, neslané (o konci ani nemluvě). Třebas je to tím, že tohle téma mi absolutně nic neříká. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Můj největší problém je v tom, že jsem si nepřečetl o čem film bude. Těšil jsem se na úplně jiný film a taký jsem dostal úplně jiný film, než jsem předpokládal. Budiš. Faktem, ale zůstává, že mě film nebavil a nepomohlo tomu ani perfektní výkony Rivera Phoenixe a Keanu Reevese. Co se dá dělat, ne každý film člověku sedne. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Tím špatným způsobem statické a bez jakéhokoliv závanu větříku, udušené jak motor na pouštní dálnici. Možná ta prázdnota má korespondovat s nitrem postav, co já vím, ale to vakuum mě zkrátka nutilo ke spaní. Světlým momentem je jen Udo... protože je to zkrátka Udo ( http://youtu.be/i-8T1X62AaA ). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Scéna s táborákem se natáčela ve studiu. (aluna)
  • V první kavárenské scéně hraje na pozadí písnička "Too Many Colors" od River Phoenix's Band, Aleka's Attic. (ČSFD)
  • Žlutý motocykl Udo Kiera je britský 750cc Norton Commando. (ČSFD)

Reklama

Reklama