Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějka na útěku, Marion Crane (Anne Heche), najde útočiště v motelu spravovaném Normanem Batesem (Vince Vaughn) - mužem, jehož oběti se utkávájí s jeho tajemnou "matkou". Marion se brzy stane další obětí a její zmizení podnítí její sestru (Julianne Moore) a soukromého detektiva (William H. Macy) k okamžitému vyšetřování. Brzy oba objeví morbidní závazek Normana k jeho záhadné "matce" v Bates Motel. Režisér Gus Van Sant´s přispěl ke všem novým napínavým verzím filmu Alfréda Hitchcocka - PSYCHO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak ste nikdy nevideli original z roku 1960 este stale neznamena, ze by sa vam tento remake mohol automaticky pacit viac len preto, ze nebudete poznat scenar, alebo zaver filmu, aj ked urcite je vyhodou skor to, ak ziadny scenar samozrejme nepoznate. Tazko povedat cim to je, ale Hitchcockova verzia sa mi pacila omnoho viac, mozno aj tou atmosferou 60-tych rokov, ciernobielou kamerou. Hudba Bernarda Herrmana sa hodila omnoho viac, ako kopia Elfmanovej hudby do sucasnej doby. Dnes ked sa divam na herecke obsadenie, mnohich hercov uz poznam omnoho lepsie, ako v roku 1998, ked som videl tento film prvykrat v kine, ale nechcem tento film uplne zahrabat pod zem, lebo ma svojim sposobom aj tak bavil. Len neviem preco, ten zaver mi prisiel akosi urychleny a zrazu bol koniec, co sa mi v originalnej verzii tak nezdalo. ________ Vince Vaughn - (Norman Bates) +++ Anne Heche - (Marion Crane) +++ Julianne Moore - (Lila Crane) +++ Viggo Mortensen - (Sam Loomis) +++ William H. Macy - (Milton Arbogast) +++ Robert Forster - (Dr. Fred Simon) +++ Philip Baker Hall - (Serif Al Chambers) +++ Rita Wilson - (Caroline) +++ James Remar - (Patrolman) +++ Produkcia: Brian Grazer, Gus Van Sant +++ Hudbu od Bernarda Herrmana adaptoval Danny Elfman +++ ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak smysl byl točit Psycho, které se snaží vykrádat naprosto vše z původní klasiky. Čekal bych, že pokud se tvůrci rozhodnou dělat remake, tak přidají něco ze škály svých nápadů a udělají zkrátka něco jinak. Bohužel, vše působí hůře, atmosféra nulová, moment překvapení nehrozí a cokoli, co má připomínat horor je procházka růžovou zahradou. Ten, kdo neviděl původní klasiku, nebude vyloženě znechucen a v zásadě se jedná o průměrný triller. Vince je výborný herec, ale tato role mu vůbec nesedla a mimo jiné, když sledujete koupelovou scénu, tak si jen říkáte, jestli to jde natočit ještě hůře…….35% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrej remake, samozřejmě že srovnávat to s původním filmem od Hitchcocka se to moc nedá, ale koukatelný to je. Asi nejlíp zahrál svojí postavu Vince Vaughn, ale ani ostatní nehráli nějak špatně, ale většinou se nemohli moc projevi, protože tam byli jen chvilku, což je podle mě docela škoda, protože herci jako Mortensen, Moore nebo Macy by určitě nebyli špatný, jediná která dostala trošku prostor byla Heche, ale nijak zvlášť nevynikla. Myslim, že ty 3* jsou tak akorát ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ano souhlasím s názorem že jde o naprosto zbytečný film, ale když už jsem si jej pustil a koukal na něj, nepřišel mi ničím tak hrozný a tragický. Herecké obsazení je na vyšší úrovni a například Vince Vaughn mi do role seděl solidně. Určitě je originál lepší, ale kdo jej neviděl a mrkne na tohle tak se určitě nudit nebude. 55% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem kdovíjakým fanatickým zastáncem předchozí filmové předlohy s A. Perkinsem, byla pro mě mnohem záživnější a zajímavější než tento remake. Nemohu však hodnotit níž, protože by to nebylo fér - někdy v půlce jsem totiž z nudy zalomila a nemám nejmenší chuť si někdy tenhle film zopakovat, abych si o něm opravila mínění. První polovina tohoto "Psycha" je tak na 30% maximálně. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Uvažovalo se, že Julianne Moore ztvární postavu Marion Crane, ale později ji produkce obsadila do role Lily Crane, sestry Marion. (newpage)
  • Během natáčení měl Gus Van Sant sebou DVD přehrávač, na kterém si pouštěl původní snímek a sledoval všechny detaily. Když byl například v původním snímku otevřeny dveře bez klíčů, Van Sant se rozhodl dát stejnou chybu i do svého filmu. (henrycruel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama