Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Producenty přidušený a netvárným scénářem do kouta zahnaný Verhoeven vyloženě nezklamal. Ty náznaky myšlenek o tom, jaké možnosti skýtá člověku věda a nakolik je možné se díky ní přiblížit k Bohu, tam hmatatelné jsou. Akorát se film spíše primárně soustředí na akci a působivou práci trikařů. Na režisérovy klasické trademarky jako krev (něco málo v závěru ukápne) a stylové násilí (useknuté znásilnění) se kašle. Dokonalá ukázka toho, jak hollywoodská mašinerie sešrotovala unikátní talent. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce opravdu lahůdka. To Sam Raimi umí. Dokonce dokážu pochopit i to, že se Bacon rozhodne rozmasakrovat všechny své spolupracovníky, jen aby se stal svobodným vládcem sebe sama. Ale co nikdy nepochopím, je posledních 15 minut. V těchto momentech totiž padá tenhle snímek do těch nejhlubších a nejstupidnějších hororových béček typu ´´Bazén´´. Proto jen slabé 4 hvězdičky a 70% hodnocení mé. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Téma neviditeľnosti ma vždy fascinovala a okrem jednej komédie nebola poriadne spracovaná ani raz. Paul Verhoeven to zobral naozaj vážne. Postupná premena nielen fyzicky, ale aj duševne smerujúca k ozajstným jatkám spolu so (skoro) Oscarovými trikmi a depresívnou atmosférou (mimo základňu sa moc nepozrieme a keď hej tak to je noc) vytvárajú jedno s najlepších sci-fi aké som videl. Záver odpúšťam. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem pravda - taky trošku váhaje - leč musím pět... Nechápu, co v rámci žánru(ů) tomuhle filmu kdosi cosi vyčítá. Není třeba hledat (hloubku) tam kde není. "Bůh není" - děl hrdina na závěr - a já klidně dodávám - trikař je bůh... Tři hvězdičky za film, čtvrtou a tu neviditelnou pátou v dobrém rozmaru za strhující zvláštní efekty a triky! - - - P.S. (Pseudo)inťákům a trumpetům vzkaz: Nepodléhejte hysterickým náladám tam kde nevidíte hloubku. Ona tam totiž někdy žádná být nemusí... :-)) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Za Kevina snad i tu čtvrtou * - v pubertě jsem si říkala, jaký by asi byl sex s ním, a teď si můžu říkat, jaký by asi byl sex s ním neviditelným (no dobře, nemusel by to být konkrétně on - prostě někdo neviditelný, toho bych si snad i vzala). (SPOILER) Ale ten nechutně klišovitý konec, kdy samozřejmě zlo v podobě Sebastiana (mno, zlo - rovnou říkám, že mít takový "dar" já, taky bych se ho taky nechtěla jen tak vzdát) musí prohrát a dobro zvítězí (trapné hraní si na MacGyvera v mrazáku) - tfuj. Tak aspoň ty 3* za triky a jitření pubertálních představ. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Natáčalo sa od 16. apríla 1999 do 4. februára 2000 v Los Angeles a Washingtone. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v chronologickom poradí, čiastočne kvôli tomu, že laboratórium má byť na konci zničené. (Arsenal83)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama