Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Princezna zakletá v čase mi byla sympatická zejména tím, jak netradičně oživovala žánr české pohádky, tak jsem byl na druhý díl zvědav. Ovšem "pokračování" tak úplně pokračováním není, rozšiřuje univerzum prvního filmu o víc motivů a všímá si nových postav, což by v zásadě nebylo nic špatného. Jenomže všeho je strašně moc. Figur, motivů, fantasy prvků, dějových kudrlinek, takže jsem se ve vyprávění chvílemi fakt ztrácel. Možná stárnu, ovšem třeba jen platí klasické "méně je někdy více." Třetí díl, chlapi, už fakt netočte. 50%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se měli nejprve rozmyslet, jestli točí parodii, nebo vážně míněnou fantasy. Nene, ty rádoby ftipné momentky brzdí tempo a úplně ubíjí atmosféru. Duo Písařík/ten malej mě neskutečně iritovalo, až jsem zjistil, jak se ve mně probouzí nějaký ten Salazar Zmijožel. Mytologie ubíjející. Neonová sgrafitti a máchání packama muselo vést k zánětům ramene snad všech herců na place. K tomu pohříchu nulové emoce. No a teď k pozitivitám - příjemně překvapil Kotek (Vojto, za mě 1*), docela sedla rozdvojená Eliška Křenková (musí být hrozný žít sám se sebou!), ale celý film si ukradla roztomile ironická Simonka Zmrzlá. Tu totiž zastínit nikdo nedokázal. Mno a protože se na film sbíraly chechtáky přes crowdfunding a kdo si zaplatil, mohl získat cameo, tak proto tu máme několik skvostně otřesných amatérských hereckých vstupů, za které se doufám sami tvůrci stydí ještě teď. A to nejlepší na konec - duo "mápaní" a "můjpane" tu bylo v celém příběhu tak zbytečné, až jsem si je spletl s komparsem. To už ten Františkův masér měl snad důležitější úlohu v boji proti Salazarovi, který si do filmu odskočil k Warcraftu. A ne, nebojte, nebudu rozebírat, jak zoufale neoriginální tento film je. Jenže zatímco jednička ctila svůj název a vše tu tak nějak fungovalo, ve dvojce, která po svém názvu šlape jak kremaťák v popelu, nefunguje nic moc. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doktor Kubík v mnohovesmíru plagiátorství. Slovenský Thanos, jeho skuruti s červeným příčeskem, runy nekonečna, Gandalf Zach, máchaní rukama, při kterém se kreslí znaky Hippies a Bluetooth…není minuta, co by vám nepřipomněla něco, co už jste někde viděli. Ano, na naše poměry to nadstandardně vypadá i zní, ale to nemůže stačit. Chaos vyprávění jdoucí ruku v ruce s rohypnolovou mytologií a úmornou snahou postav ji neustále popisovat to neskutečně brzdí, stejně jako přepínání mezi módy Téměř antické drama a Směšná chvilka (někdy i nechtěná). Při nich vládne Lamborův drobet pomalejší Jenda z Calderónu, který oslepen vlastní gigantickou patkou jen zázrakem neublížil mečem sám sobě.. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Princezny zakleté v čase ukazuje, že jednička rozhodně nebyla náhodou a slova o svěžím větru v rámci českých pohádek jsou nadále na místě. Amélie jako hlavní postava sice trochu vyřadí ze hry Ellenu s Janem, na druhou stranu i díky tomu nepůsobí pokračování jako nastavovaná kaše. Objeví se pár nových postav včetně záporáka, žádná z nich však není extra výrazná – s hlavním zlosynem se alespoň pojí celkem zajímavý zvrat. Navenek se film opravdu tváří jako pohádka, což potvrzuje především typický humor, který je však nenásilný, vtípky většinou pobaví a speciálně dua Písařík-Ouvín je tak akorát, aby nezačalo být otravné. Jinak ale snímek svou výpravností inklinuje spíš k žánru fantasy a bere si velkou inspiraci v zahraniční tvorbě. Velkolepější začátek působí trošku zdlouhavě a možná až moc popisně. Ve chvíli, kdy se děj přesune do alchymistického města, se nicméně přejde zpět ke komornosti, která Princezně sluší víc. Samotný závěr je docela narychlo vybudovaný, ale ve své podstatě povedený i emotivní. Nebál bych se zkrátit stopáž a klidně vyřadit nějaké souboje, které se po čase začaly opakovat.  Ovšem chápu, že tvůrci chtěli ukázat, jak skvěle umí pracovat s vizuálními efekty. Ty totiž působí až překvapivě dobře. Pochválit musím i soundtrack, který je většinu času výborný a hlavně výrazný. Když se k tomu přidá sympatické herecké obsazení, tak se i napodruhé jedná o hodně příjemnou záležitost. Více takových projektů. 7/10 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

No, moderná akčná rozprávka, kde akcia spočíva v čarovaní a rozhadzovaní rukami. V podstate na tom nie je filmársky nič zlé, ale atmosféra viazne viac, ako by mi bolo milé. Zdá sa mi, že pri rozprávkach nie je správnou voľbou ísť cestou Pána Harryho prsteňov. –––– Je třeba vědět se své runy vzdát. Nebo ji použít! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Během závěrečné bitvy je poznat, že některé záběry jsou točené během hluboké noci a některé k ránu (například v jednom záběru je obloha tmavě fialovomodrá a o chvíli později je obloha úplně černá). (Krocka)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama