Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (585)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice o Lamboru více. Kubíkův vůbec ne špatný fantasy facelift jednoho našeho skomírajícího filmového žánru má jeden zásadní problém a to sice hudbu. Ta je totiž minimálně o třídu výš než to neucelené narativní dění a až příliš na sebe strhává pozornost. Že metoda pokusů a omylů v tomhle typu „zacyklení“ formuje charakter, je normou (aktivní princezna na cestě za zrušením kletby mění svou povahu), takže potud žádné překvapení. Ovšem A Little Less Conversation či nástup proti zlomyslnému doktoru Strangeovi v sukni ve stylu finále Avengers: Endgame, to byl řádný úlet! Stejně nechápu, proč už někde ve čtvrté časové smyčce nesáhla Ellena hned po probuzení po vzduchovce a přesně mířenou ranou neprohnala diabolku okem opeřené čarodějnice na parapetu. Ale vždyť já vím, nemohla by si na konci zahrát na Franka Farmera a muckat českého Žána Marého.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení. Ale ta úvodní půlhodina, kterou jsem musel Princezně zakleté v čase doslova obětovat, aby se začalo něco zajímavějšího dít, ta půlhodina byla nesmírně dlouhá až otravná. Zbytek filmu nicméně měl sympatický fantasy šmrnc (bohužel co chvíli něčím shozený) a potěšila mě civilnost hlavních hrdinů. Už méně potěšující byla bohužel celá zápletka včetně obligátního "co, kdo, kdy a proč" a některé vedlejší, zhola zbytečné postavy. Před uvedením do kin udělal neodbytný marketing z Princezny zakleté v čase málem hollywoodskou podívanou, jenže nic takového se nekoná, jakkoliv se o to hlavně výprava snaží. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Spojení nápadu z amerického filmu a několika pohádkových motivů překvapivě dobře funguje, tyhle Hromnice mají šmrnc, jsou místy i vtipné, princ není ochechulózní zrůdička, jak se stalo téměř povinností v současných českých pohádkách, princezna též není k zahození, byť její nejlepší kámoška je určitě nejen půvabnější, ale i mnohem zajímavější. Výtku bych měla k nadužívání vizuálních efektů, místy to už připomínalo americkou představu o sci-fi filmu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Princezna Zakletá V Čase" v jadre síce nemá originálny koncept, a miestami s tým nerobí niečo iné, čo by sme už nevideli v iných filmoch, ale na druhú stranu musím povedať, že ma to bavilo sledovať. Možno preto, že mi tento koncept vo filmoch sedí. Má to celkom dobré postavy, niekoľko zaujímavých zvratov, natočené je to schopne a film vyzerá dosť dobre. To musím uznať. Časti v skalách, kde máme nájsť ústa, ucho a oči sú podľa mňa super. Film vie byť vtipný, má dobré nápady a zloduch filmu v podaní Simony Zmrzlej je spracovaný kvalitne a pôsobí ako reálne veľké nebezpečenstvo. Takže film dokázal predsa len urobiť veľkú dávku elementov správne. Plus ma miestami nechal aj hádať ako budú môcť niektoré momenty dopadnúť, snaha využiť to čo sme sa naučili v predošlom súboji a podobne. Všetko dobré elementy. Ako som povedal, jediné čo filmu je treba vytknúť je fakt, že originality si moc nepobral. Ale vo svete českých rozprávok ide v mojich očiach predsa len o lepší počin, než mnohé iné ktoré posledné roky vyšli. Je to správne moderné, vtipné a dobré časti sú naozaj dobré. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ani netušíte, jak velkou jsem měl chuť přihodit téhle vcelku vyvedené české fantasy nějakou tu hvězdičku navíc. Jasně, časová smyčka nebyla ničím novým, ale příběh mě bavil, s klidem můžu pochválit i různí efektové, takže vyšší známka by neměla být problémem, jenže... Herecké výkony. Nevím, jestli už jsou naši herci tak zblblí z "pásové výroby" různých seriálů na všech možných televizních stanicích, ale jen u Veroniky Freimanové, Simony Zmrzlé, Marka Lambory a nečekaně i u Martina Písaříka jsem měl pocit, že je natáčení bavilo, ostatní se spíš jen zúčastnili. Zvlášť mě zaujala Amélie; nevím, jestli ji chtěl mít režisér tak super cool, nebo podala Eliška Křenková tak unylý výkon, v každém případě se celou dobu tvářila, že musí místo účasti na divoké párty umývat okna v celém baráku. U Natalie Germani jsem měl zase celou dobu pocit, že by místo prince Jana uvítala raději nějakého fotbalistu s lukrativním zahraničním angažmá, a pořád jsem musel myslet na to, že by určitě byla hvězdou Lebensbornu. Je fakt škoda, že herci tuto jinak povedenou věc nepodpořili lepšími výkony. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • V pohádce se pracuje s celkem šesti prvorunami, z nichž jednou je i prvoruna času, zvaná také jen jako runa času, kterou má princezna Ellena (Natalia Germani) na ruce. Dalšími prvorunami jsou pak například prvoruna života a prvoruna smrti. (Krocka)
  • Dveře z princezniny komnaty na chodbu jsou levé (mají panty na levé straně) – vidíme to při odchodu princezny z komnaty i při dialogu ve dveřích mezi Amélií (Eliška Křenková) a princem Janem (Marek Lambora). Při záběrech z vnitřku komnaty jsou však dveře pravé, panty jsou zjevně na pravé straně, vlevo jsou nějaké zámky či petlice. (Jarek572)
  • Když Archivald (Roman Zach) hledá v knize informace o Oživlých skalách, otevře ji přesně na straně s obrazem tesaných úst. Následně otočí jednu stranu, ale jakmile přistoupí princezna Elena (Natalia Germáni), kniha je otevřená opět na straně s vyobrazením tesaných úst. (Jarek572)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama