Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (585)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení od celkem neznámých tvůrců. Pěkně natočená pohádka, která je místy dost temná, má skvělé kulisy, triky i herecké obsazení. A ačkoli je filmů na toto téma mraky, takže se nedá říct, že by první nápad byl v něčem tak originální, tvůrci si pěkně vyhráli s detaily a celý ten koncept funguje moc dobře. Jsem rád, že se u nás pořád točí fajnové pohádky. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi váhám, jak Princeznu zakletou v čase ohodnotit. Na jednu stranu na můj vkus až příliš současné, s občas nedotaženým scénářem a viditelným dabingem, na druhou stranu svěží, solidně udělané a od jiných pohádek odlišné (a ano, dělali to se srdcem). Nápad časové smyčky je sice nepůvodní, mě se však zřejmě ještě dlouho neokouká. Příjemně cynická a chladná princezna, zajímavá alchynistka, trochu dřevěný, přestože pochopitelný princ. Možná se v budoucnu podívám ještě jednou a jsem zvědavý na dvojku. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Přísně vzato by si Princezna zakletá v čase zasloužila tři velmi solidní hvězdy, ale v rámci toho, že se jedná o českou filmovou produkci a navíc současnou pohádku trochu přimhouřím oko. Nejedná se o klasicky postavený pohádkový příběh, určitá lyričnost a rýmování příběhu tu prostě chybí. Petr Kubík si vypůjčil něco ze Zaklínače, něco z disneyovek a něco z romantických komedií. Nicméně smíchal to dobře, debut se mu povedl a přidávám si ho do kratičkého seznamu současných českých režisérů, co zvládají technické aspekty filmu a umějí vizuálně vyprávět. Natalii Germani i Elišku Křenkovou kamera miluje a holky vypadají sakra dobře, Marek Lambora je potěcha pro oko a za tu princovskou roli plnou trop, která mu předepisuje nezachraňovat dámu v nesnázích, mu dávám palec nahoru. Natáčení spolufinancovala Prima, takže s trochou štěstí tuhle pohádku uvidíme v televizi letos kolem Vánoc. Je pravděpodobné, že bude o třídu někde jinde než cokoliv, co nabídne Česká televize, takže neváhejte. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Původní komentář na Princeznu zakletou v čase se mi pro dlouhou dobu psaní komentaře ztratil. Čas je atraktivní místo proti tomu, kam jsem ji kletbami poslala já. Tahle princezna je zábavná  podívaná a zjevné převzetí cizích myšlenek zakomponovaných do nového celku mě nijak nedrásá ani neuráží. Princezna sama mě na zadek neposadila, ale moje malá holčička říkala, že je krásná a koukám, že muži její vzhled obecně chválí (mně se víc líbila její kamaradka i čarodějnice). Celkově se tahle pohádka dá vidět i ve způsobu, jakým se děti dívají na pohádky, tedy zakleti v čase i několikrát během jednoho deštivého dne. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc fantasy. Ze začátku mi to připadalo jako 50x a stále poprvé. Potom se to překlopilo do Zaklínače. Vážně nevím, co z toho. Naprostý mišmaš. Navíc princ ani princezna nejsou charismatičtí a hezcí už vůbec ne. Kdyby se to odehrávalo na nějaké vesnici, tak by to možná ještě šlo, ale takhle mi to tam vůbec nesedělo. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Když Archivald (Roman Zach) hledá v knize informace o Oživlých skalách, otevře ji přesně na straně s obrazem tesaných úst. Následně otočí jednu stranu, ale jakmile přistoupí princezna Elena (Natalia Germáni), kniha je otevřená opět na straně s vyobrazením tesaných úst. (Jarek572)
  • Zámek, ze kterého pochází princ Jan (Marek Lambora), je ve skutečnosti Zámek v Sobotíně a představitel princova otce (Milan Hroch) je ve skutečnosti majitelem zámku. (Thanoris)
  • Když princezna Elena (Natalia Germani) poprvé vychází ze zámku, tak za ní kráčí strážný František (Jakub Ouvín) a v ruce točí kapesními hodinkami, které v té době neexistovaly. Později jsou krátce vidět ve zpomaleném záběru. (Salpazar)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama