Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (585)

kingik 

všechny recenze uživatele

Originální (vykrádání) pohádkové pojednání, co útočí na pokoření pohádkových trvalek. Živočišně vyhlížející princezna Natalia Germani se den co den budí do stejného dne, načež je k ní povolán Marek Lambora coby sličný princ a odborník na zevní ženský genitál, aby vyřešil záhadu časové smyčky a za pomocí zázračného laserového depilátoru zbavil princeznu nežádoucího ochlupení. Zda uzříme hladké princeznino podpaží, co má vydržet dle propagačního letáku až tři týdny, je opravdu značně nejisté, ovšem v rámci pohádkové (atmo)sféry se před diváky rozprostírá poměrně ojediněle koncipovaná záležitost. Časová smyčka je v českých pohádkách něco nezvyklého, což skýtá pro tvůrce nové neotřelé obzory, zároveň to klade i jisté nároky v oblasti kreativity. A právě v tomto ohledu mně tento počin přišel slabší. Petr Kubík se profiluje coby novátorský režisér, to rozhodně, alespoň v rámci české filmové tvorby, ovšem má rezervy v gradaci dějství, potažmo vývojovém spektru postav. Zářný sexuální objev ze slovenských análních strání jménem Natalia Germani se opravdu povedl. Tahle holka film jednoznačně táhne. Horší je to s takovou Eliškou Křenkovou, která dobrodružnou výpravu za vysvobozením princezny doprovází, ta hrála a tvářila se fakt otřesně. Snést se dal i Lambora. Potíže vyvstaly i se ztvárněním postavy alchymisty Romanem Zachem, nevadil král Jana Révaie, velkým plusem byla čarodějnice Simony Zmrzlé, iniciátorka dávné kletby. Žádné pořádné pohádkové dobrodružství se neobejde bez příslušné trikové složky a technického zázemí. V tomto směru se mohlo určitě zapracovat na výrazovosti technické stránky. Místy se totiž nebylo možné zbavit faktu, že triková stránka je poměrně proměnlivá a ráz trikové složky má až amatérský nádech. Výpravně se film relativně činí, takže opuštěním hradu, kde se princezna ocitne s celým místním osazenstvem v časové pasti, snímek relativně nestrádá. Hrad Bouzov je návštěvám filmových štábů stále nakloněn, že. Je rozhodně znát, že se v žádném případě nejedná o levnou pohádku. Štáb se chtěl vytáhnout a zajistit si diváky pro avizované pokračování. Nové, respektive dříve nepoužívané, prvky jsou v českých pohádkách vždy vítané zboží, takže je třeba ocenit, že vzniklo v podstatě nové pohádkové odvětví, co zastíní případnou snahu konkurence a je natočeno na úrovni. 7/10 ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Pěkná a v československých filmových vodách vcelku originální fantasy pohádka. Sice by se jevit inspirace ve stylu Na hromnice o narozeniny princezny více nebo princezna na hraně zítřka, ale pokud ano je to v hávu pohádkové fantasy.  Děj to má pěkný a herecké obsazení taky jde. Mě se to líbilo. Jsem rád, že vzniknul druhý díl. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak moc bych chtěl dát víc... Lokace, výprava, nasvícení, kamera, vše na špičkové úrovni. Dokonce i triky super. Jenže to celé padá s neživotnými postavami a strašně, ale tak strašně mizerným scénářem, až škoda povídat. Nějaké seznámení s tou trochou postav, co se zde objevuje, je strašně chaotické a nijaké - třeba princezna je od začátku prezentovaná jako pěkný fracek, který potřebuje leda na prdel. Že někdy před koncem jí princ sdělí něco, proč v ni neztratil důvěru, to už je sakryš pozdě, pozdě! Princ samotný je vlastně pojatý jako takový ňouma, který za celou dobu nic neudělá a nepomůže - zas si na vše nakonec stačí princezna sama. Nějaký vztah mezi nimi dvěma je tu naprosto odbyt. Celé mi to připomnělo svou „psychologií“ Slunečnou nebo Sestřičky - a podobně i chování herců. Křenková hraje totálně šíleně, i když asi měla jen suše hláškovat, ale ona má takové „charisma“, že bych jí spíš věřil, že je lesba do princezny zamilovaná. Zachův čaroděj, kdyby jen trochu šišlal, tak v něm zas vidím doktora z toho nekonečného seriálu. Divné, že se jedné čarodějce postavil až takhle pozdě (na co čekal celou dobu?!) a že vlastně i princezna čekala do posledního dne. Á propos. Vykradené je to odevšad, co se dalo - ze všech těch filmů o stále znovu se opakujícím dni, dokud hlavní postava něco, z Rebelky, fakt i z toho Harryho Pottera, z Merlina, co vás napadne. Jenže poskládané je to tak nudně, že se člověk cítí při koukání jako na trní a chtěl by postavy popohnat, aby se aspoň něco dělo. První půlhodina je asi nejnudnější a nejvatovitější. Pak se aspoň začnou opakovat dny, ale je jich tolik, že to postrádá vtip - a to dokonce i když do toho hoděj píšničku od Presleyho (!). Stejně tak posléze furt a furt ty samé scény u zlé čarodějky, bez nápadu, gradace, čehokoliv zajímavého... Kdyby se to celé líp poskládalo, zkrátilo, líp pracovalo s postavami, tak to vážně není marné, ale takhle ne, soudruzi, jen za snahu body dávat nebudu. ... Btw, nějak mi uniklo, proč tam hraje Dejdar, na takovou pidiroli mohli angažovat kohokoliv. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Těžko se připojím k jásání, že jde o nejlepší českou pohádku za poslední léta. Polepšování (Pyšné) princezny už tady bylo, opisujeme (i ze zahraničí) ale mnohem mnohem víc. Temná kletba (čarodějnice Murien), která může zničit celé království, se má projevit v den dvacátých narozenin princezny Elleny. Jenže jakmile se má kletba konečně naplnit, znovu je tu narozeninový den. A ten se opakuje stále dokola. Nikdo kromě ní si nic nepamatuje. A vlastně ani já už si toho moc nepamatuju. Snad jen přepálenou délku, drhnoucí scény, rozhodně bych přidal i (aspoň nějaký) humor a nápaditost. Tradičně potěšila Eliška Křenková, povedla se sexy čarodějnice Simony Zmrzlé, Brambora ať raději zůstane na televizní obrazovce. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

A safra.... já čekal průser skrz a ono to nebylo špatné! Začnu zápory - film dává bezostyšně najevo, co všechno vykrádá, pardon, kde všude se nechal inspirovat (včetně hudby). Takže když zkousnete to nepříjemné nutkání, že se za chvíli objeví Gandalf s Billem Murraym, tak si film užijete. Je totiž vidět, že tenhle film se robil z nadšení a zapálení, že si dal někdo záležet s postavami a jejich přerodem, že tady někdo přemýšlel nad rozmotáváním děje, že herce to baví a hlavně - někdo si dal záležet, aby tu nebyly směšné či směšně trapné postavy, na které jsme bohužel v českých pohádkách tak nějak nuceně zvyklí. I když námět skoro vůbec není původní, je to filmová jízda, jak má být. Poklona tvůrcům. A pokud byste ještě přitlačili na temnou notu a odpustili si odlehčující prvky, skoro vážně bych uvažoval i nad ryze subjektivními 5*. Fakt. Za Simonku Zmrzlou, která byla...hmmmm.... :-* ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Na téměř 20 minutách trikových záběrů pracovalo ostravské QQ studio v celkovém počtu 9 lidí bezmála půl roku. (Ren.Rus)
  • Při první vyjížďce prince a princezny usedá princ na koně a má ofinu načesanou na pravou stranu (z pohledu diváka). V dalším záběru ji má načesanou na opačnou stranu. O záběr později ji má zase načesanou napravo. (pornogrind)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama