Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (585)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Pěkná a v československých filmových vodách vcelku originální fantasy pohádka. Sice by se jevit inspirace ve stylu Na hromnice o narozeniny princezny více nebo princezna na hraně zítřka, ale pokud ano je to v hávu pohádkové fantasy.  Děj to má pěkný a herecké obsazení taky jde. Mě se to líbilo. Jsem rád, že vzniknul druhý díl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov ║Tržby Celosvetovo $361,028▐ Ajáj, tak toto je ale strašná vykrádačka, všetkého všemožného (od Avengerov až po Pottera), o nejaký ten originálny motív sa to ani len neoprieme. Na vrch sa len prikladá ten suchý herecký prejav, ktorý je priam až odpudivý, nejaké sympatie sa len ťažko nájdu k postavám. Posledné roky chrlia podobné dejové schémy, kde ste zakliaty v čase a to v rôznych žánroch (minimálne ma napdá Na hrane zajtrajška alebo Všetko najhoršie) a vedia to patrične aj využiť ale to tu proste nefunguje, je to kostrbato podané. Dopozeral som to ale z veľkými sebazaprením. /20%/ ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Princezna zakletá v čase je vedle Sedmera krkavců, obou Andělů Páně a Hodinářově učni bezpochyby jednou z nejlepších pohádek z naší produkce od roku 1993 výš. Příběhově jde o mile a umně natočenou kompilaci Zloby, Na hraně zítřka a do jisté míry i Warcraftu (kdo viděl, pochopí), která nesází na ukvičené charaktery, banální děj a ploché postavy, nýbrž se snaží překročit tradiční pohádkové hranice (jako například zahraniční Hvězdný prach), což se jí daří. Herecké výkony jsou vcelku uvěřitelné (i přes místy viditelné postsynchrony) a realistické - vedle sympaťáka Marka Lambory a civilní Natalie Germani mě překvapily "hubatá" Eliška Křenková i démonická Simona Zmrzlá. Princezna rovněž zaujme slušnými vizuálními efekty, nepřeslechnutelně okázalým hudebním doprovodem (krásná píseň Tam za řekou), kameramanskou prací a netradičními kostýmy (viz "pánské" princezniny šaty). Rozhodně se jedná o velké překvapení na poli svého žánru a zaslouží si diváckou pozornost. Rozhodoval jsem se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, a jelikož jsem byl vážně spokojený, tak si přidám. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ani netušíte, jak velkou jsem měl chuť přihodit téhle vcelku vyvedené české fantasy nějakou tu hvězdičku navíc. Jasně, časová smyčka nebyla ničím novým, ale příběh mě bavil, s klidem můžu pochválit i různí efektové, takže vyšší známka by neměla být problémem, jenže... Herecké výkony. Nevím, jestli už jsou naši herci tak zblblí z "pásové výroby" různých seriálů na všech možných televizních stanicích, ale jen u Veroniky Freimanové, Simony Zmrzlé, Marka Lambory a nečekaně i u Martina Písaříka jsem měl pocit, že je natáčení bavilo, ostatní se spíš jen zúčastnili. Zvlášť mě zaujala Amélie; nevím, jestli ji chtěl mít režisér tak super cool, nebo podala Eliška Křenková tak unylý výkon, v každém případě se celou dobu tvářila, že musí místo účasti na divoké párty umývat okna v celém baráku. U Natalie Germani jsem měl zase celou dobu pocit, že by místo prince Jana uvítala raději nějakého fotbalistu s lukrativním zahraničním angažmá, a pořád jsem musel myslet na to, že by určitě byla hvězdou Lebensbornu. Je fakt škoda, že herci tuto jinak povedenou věc nepodpořili lepšími výkony. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne som zostala po videní tejto rozprávky trošku zmätená. Príbeh bol pomerne originálny, rovnako aj scenár, ale miestami som sa už nevedela dočkať, kedy sa príbeh posunie ďalej. Voľba napr. hudby v niektorých chvíľach, či pomerne "moderné" vykreslenie mladej princeznej nepôsobí síce rušivo, ale nejakú  chvíľku si musí divák zvykať na tento štýl rozprávania. Fantasy aspekt, kostýmy a  humor v rozprávke fungujú, lenže okrem niektorých hercov/postáv, je väčšina z nich pomerne nesympaticky vykreslená. Z toho dôvodu nie je možné dať tejto rozprávke viac ako 60% Možno pri druhom pozeraní zmením názor, ale nemyslím si. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Premiérové uvedení pohádky na televizní stanici Prima si nenechalo ujít více než 916 tis. diváků starších 15 let (podíl 23,62 %). (rublik05)
  • Runa, kterou Amélie (Eliška Křenková) nakreslila na vodní hladinu jako runu pro slovo cesta, se podle staršího germánského futharku jmenuje raidho a i ve skutečnosti je symbolem pro cestu (či vůz nebo jízdu). (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama