Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po sedmadvacetiletém zimním spánku se probudí čarodějnice Bludimíra a rozhodne se uloupit králi kouzelný měšec, z něhož se sype tolik zlata, kolik panovník potřebuje. Zálusk na něj má i princ Velemír z Dolního království. Přijíždí požádat krále o ruku jeho dcery, princezny Blanky. S pomocí Ohnivce, který zabrání Meluzíně, aby prozradila králi chystanou loupež, se Bludimíře podaří měšec uloupit dřív, než ho získá Velemír. Po návratu však zjistí, že k němu potřebuje ještě králův kouzelný prsten. Promění se v krasavici a jede zpátky na zámek, odkud právě odjíždí Velemír, který o princeznu ztratil zájem, když zjistil, že měšec zmizel. Král slíbí ruku princezny tomu, kdo ho najde. Začnou po něm pátrat nejen zlodějíčci Chytrouš a Bystrouš, v šatech, které ukradli Velemírovi, ale také princ Petr z Horního království, který se naopak převlékne za kominíka. Při pronásledování Ohnivce se dostane do komnat princezny. Mladý kominík se jí zalíbí. Přestože osvobodí Meluzínu a dozví se od ní, kde hledat měšec, zdaleka nemá vyhráno. Nejprve se ocitne ve vězení a pak ho Bludimíra promění v kus ledu. Naštěstí je tu všemocná láska, která dokáže zlomit každé kouzlo. (TV Nova)

(více)

Recenze (180)

Toombar 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch novějších a asi nejlepších pohádek po revoluci. Scénář výborný hudba taky skvělá postavy taky moc sympatické a i dobré staré a dochované kulisy. I toho ohnivce jsem se trochu bál ale byl dobře zpracovány a autentický. Ale to už neplatí u meluzíny. 8/10 NA TOHLE BY MĚLA DNEŠNÍ MLÁDEŽ KOUKAT A NE NĚJAKÉ LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ A DALŠÍ NOVÉ POHÁDKY. ()

Medinka 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka má to, co ty ostatní porevoluční zoufale postrádají: celkem hezkou princeznu, sympatického prince, humor, který nešustí papírem až za roh, krásnou hudbu, příjemnou nekýčovitou atmosféru, děj se plynule posouvající...Jedna z mála pohádek s atmosférou pohádky a né pachutí trapnosti. Viděla jsem jí tehdy dokonce v kině se školou. (Tak mě napadá, ještě se berou děti ve škole na pohádky? To už asi na jiné filmy, zdá se). Prostě Kouzelný měšec je tu bohužel podhodnocen, ikdyž se tu za posledních dvacet let pomalu lepší pohádka nenatočila. ()

Reklama

Igy007 

všechny recenze uživatele

Moc povedená pohádka s velice příjemným obsazením. Málokdy se při česko-německé koprodukci stává, aby i německá část herců stála za to. Ale tady jsou král i princezna opravdu fajn. Princ Rašilov je no comment, super. Vtipné dialogy, docela dost humoru. Pohádkový vizuál. Vždycky se ráda znova podívám ... tedy vlastně se dívám právě teď. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka to je fajn, ale nijak významně mě to neoslovilo. Děj je celkem zajímavý, ale je tam pár věcí, které mi úplně nedávaly smysl, postavy taky nebyly moc rozvinuté. Nejhůř na tom jsou vizuální efekty. Vím, že od skoro třicet let starého filmu bych neměl v tomto ohledu očekávat mnoho, ale musím podotknout, že vypadaly hrozně, obzvlášť oheň na Miroslavu Táborském, aspoň, že ve filmu nebyl tak dlouho. Kromě toho byla ale prezentace fajn, i když trochu nevýrazná. Herecké výkony byly taky dobré, nic jiného o nich ale ani říct nejde. 5/10 ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že Kouzelný měšec byla jedinou pohádkou letošních Vánoc, kterou jsem si užil. Dřív se mi nikdy moc nelíbila, zdála se mi moc temná. Ale dětství je v nenávratnu a s ní i kouzlo pohádek. "Temnota" se mi teď naopak libí. Ve finále to dělá jen nepohádková hudba Petra Hapky. Oproti současným pohádkám, tato ještě nepostrádá svou osobitost, opravdovost a hlavně vtip. Je to natřískané herci ze staré školy, v čele s Milošem Kopeckým, Stelinkou, panem Lakomým, mihne se Gabriela Wilhelmová, Zindulka, Nárožný a ani mladší a kupodivu i němečtí herci nejsou špatní. Mám své výhrady, konec je takový nijaký, ale celkově ještě hodně fajn pohádka, která nenudí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Poslední film Miloše Kopeckého. (MTHRFCKR)
  • Pohádka byla 39. nejnavštěvovanější film v českých kinech za rok 1996. Celkem 54 048 divaků (tržby: 1 255 722 Kč) stačilo na to, aby se snímek stal 3. nejnavštěvovanějších českým filmem roku. (cinema_cz)

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama