Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Čtyřicetiletý záchranář z malého města právě opustil manželku Evu (Dominika Morávková). V okamžiku rozchodu se Eva stane tragickou obětí zločinu. Z Jana je vdovec, který žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Útočiště před neodbytným pocitem viny nachází díky kamarádovi Michalovi (Hynek Čermák) v místním boxerském klubu. Spřátelí se s Michalovou chráněnkou Gretou (Leona Skleničková), jíž tělocvična nahrazuje nepoznanou rodinu. Vyšetřovatel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, naráží na řadu podivných okolností. Ukazuje se, že pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský) je informátorem pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové (Kristýna Frejová). Jan chce věřit ve spravedlnost i v to, že se dokáže s pomocí svých přátel vrátit do všedního života. Ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem. Najde kromě pomsty i stále nenalezené odpuštění sobě samému? (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (147)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bebjak je mojim najobľúbenejším, Slovenským režisérom, jeho filmy majú vždy takú tú špecifickú atmosféru. Nie vyslovene dokonalú, no stále dostatočne pútavú. Navyše, námetovo dokáže taktiež upútať. Paradoxom pri jeho tvorbe však je, že nedokáže prekročiť svoj tieň, pričom je úplne jedno, o akej "Špine" snímok natočí. Či to bude odporný Kiska s jeho mastným príčeskom s výrazom prasaťa, alebo iná zgerba zo všedných okruhov. Proste vždy tomu niečo chýba, a ani teraz tomu nie je inak. Potenciál opätovne nevyužitý, no pozerá sa nato dobre .. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší Bebjakov film, a pritom to malo oveľa väčšie ambície než predchádzajúce jeho počiny. Možno stačilo trochu viac zatlačiť na pílu, vybrúsiť dialógy, či lepšie zamotať záverečné scény. Takto je to len priemer, ktorý sa snažil byť niečím viac. Škoda. A pritom to začalo tak sľubne. Navyše aj kasting bol perfektný, kamera neskutočne precízna, kompozícia scén zimomriavková. Ale nič viac som si z toho neodniesol. 60%. ()

Reklama

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Mal som väčšie očakávania. Kamera bola niekedy prekvapujúco dosť dobrá. Boli tam scény ktoré trochu evokovali tohtoročného Batmana, čo je dosť dobré. Ale potom tam bolo veľa záberov z blízka, ktoré boli horšie. Ale ľúbilo sa mi to pochmúrno s farbami a ten šum tiež fungoval. Občas sa tam vyskytol nepríjemný piskľavý zvuk čo bolo celkom zaujímavé ale mohlo to fungovať lepšie. Scenár a celý dej bol niekedy fajn, niekedy nezaujímavý a niekedy obyčajný ktorý prestieral že je niečo viac. A tak by som definoval celý film. Obyčajný ktorý prestiera že je niečo viac. Snaží sa to byť niečím viac ale nejde mu to. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dánská syrová, depkoidní dramata tady hltáte jak "stopařka" u Detvy semeno a tomuhle dáte šedesátku? Typické. Předně, ačkoli mi pan režisér ulahodí lépe seriály než celovečeráky, tentokrát mě trefil přesně. Komorní, promakané, obsazení by se z fleku uchytilo na světové filmové scéně, že je Milan bombarďák ppč, víme dávno, nejen z divadla, Jeník Jankovský, Hynek Čermák, Vladimír Javorský i madam Frejová- senzační všichni, Žiaranova kamera, střih i Avishai Remembering, chválím, až se sluncem spálené zelená. Skvělá záležitost, ven s tím a zasloužené ovace se snad dostaví. Aby se tohle házelo do jednoho ranku jako sračkoidní komedie, typicky československé. Ode mě plná palba! Na Netlixu to visí od včerejška, jestli máte rádi ponuřejší věci na telce, to si dejte. Tvl tady expert neumí napsat správně ani jméno režiséra, hlavně, že se umí písemně vyblít, pak se něčemu div. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhým váhání jestli dát zas vůbec českýmu filmu v kině šanci svých peněz ani trochu nelituju.. po projekci jsem zas jen nechápavě zakroutil hlavou jak tomuhle někdo může dát odpad, ačkoliv se z toho dalo vytěžit přece jen ještě víc.. Peter Bebjak, scénaristka, kameraman a všichni herci a herečky se nemaj za co stydět. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Jezero, kam Jan (Milan Ondrík) sype popel, je lom Kosov nedaleko Berouna. Milan Ondrík se koupal ve čtyřech stupních. (Falcon)
  • Vyjma dvou herců jsou dozorci ve filmu opravdoví dozorci, zaměstnanci Vězeňské služby. (Falcon)
  • Benzinová pumpa je reálná pumpa v areálu Agro Jesenice. Točilo se v noci a z jednoho z okolních bytů přišla stížnost na rušení filmovým světlem. Producenti pozvali majitele na plac, podívat se, co se tam děje. Zůstal se štábem celou noc a nadšeně sledoval filmovačku. (Falcon)

Reklama

Reklama