Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bound je napínavý akční thriller o ženě, bývalé podvodnici, která naletěla mafiánovi - jenž „pral“ špinavé peníze. Spolu s další podvedenou dívkou se zapřísáhnou, že se pomstí a oberou mafii o dva miliony dolarů, a sice velice dobře promyšleným plánem. Ten, žel ztroskotává v okamžiku, když se začínají dít nepředvídatelné události. Všichni hráči této hry se náhle ocitají ve smrtelných pavučinách překvapení a podvodů... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Othello 

všechny recenze uživatele

Prudké zoomy na herce i předměty, kamerové průlety zdmi, makro záběry na předměty a poletující objektivy kolem statických postav - jasně, ty trademarky tam jsou. Koneckonců v době natáčení Bound byl scénář k Matrixu již odevzdaný Jonu Silverovi a tenhle film tak měl sloužit jako důkaz schopností Wachowských. Mě mimo to zaujalo hlavně klaustrofobní rámování záběrů a lynchovský nádech mafiánského vnitrosvěta prapodivných mužů v oblecích, přecházejících z černých aut do tajemných bytů, v jejichž závěsu se nese příslib extrémního násilí. Když zde mají lidi sex, mají ho hodně, když se řežou, řežou se strašně. A do toho kolem nich dělá kamera vžžž a všííí. Kdyby ústřední duo tak šíleně nepřehrávalo, jedu do plnejch. (respektive u Jennifer Tilly vim, že to je prostě její herecká metoda, ale Gershon se svym neustálým teatrálním postojem připomíná někoho z 90s videoklipu, kde se nemůže vyjadřovat slovy, ale pouze tatrálními pozicemi) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený minimalistický gangsta thriller nejen o balíku peněz. Skoro celý film se odehrává na ploše dvou vedle sebe ležících bytů, v nichž dvě neskutečně svůdné sousedky Jennifer Tilly a Gina Gershon nejprve rozjedou se sexuální hutností natočeně lesbické hrátky, aby se potom pokusili ojet (o peníze) také charismaticky hrajícího manžela jedné z nich a mafiánka Joe Pantoliana. Na plnej to není, ale bavil jsem se královsky. 85% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEĎ VÍM, CO CHCI. JÁ UŽ CHCI ODTUD PRYČ. JÁ CHCI NOVÝ ŽIVOT. VÍM, NA CO JSEM ČEKALA, ALE SAMA TO UŽ NEZVLÁDNU. POTŘEBUJU TVOJI POMOC, CORKY…“ /// Holka svádí holku a jako chlap voceňuju prostor pro představivost detailů (si moh rovnou napsat, že maj všichni poslat parchanty chrápat!). Braši Wachovští a kameraman dělaj co uměj. A voni uměj, takže stejně dobří jako v sexuálních praktikách jsou i v těch mafiánskejch (tady už stačí tý představivosti míň). Postavy (téměř) nevystrčej prdel z baráku, takže se tady vodehrává až divadelní podrazárna, ve který kromě sexy šťáv teče i krev. Holky klamou tělem, a překvapivě(?) i mozkem. Hlavně z (budoucí) pokerový šampionky Jennifer Tilly su na větvi. Ten její hlas mě bude budit ještě … no nic… Fakt dobrej scénář a zajímavá kamera! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám sbírku podrazů. 2.) Chcu dokázat starý, že se ženskejm nedá věřit. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Past nebo-li dříve "Svázány" je film s datem výroby poněkud starším, ale u mě od začátku stále zůstává v přihrádce těch lepších a neopomíjených šikovných bonbónků...... Svižný erotický thriller s krimi zápletkou......a hodně krvavou....!...Jenni a Gina mají v sobě skrytý náboj. Hlas Jenni v originále je hodně sexy a Ginin výraz mi vždy, pokud se objeví v některém filmu spouští na monitoru jakési praskání, lupání, jiskření a nevím co ještě........obě jsou prostě má krevní a věková skupina. Přesto, že jsou většinou v béčkových šuplících, u mě to je zcela jinak.......... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemám rád Jennifer Tilly. Teda její hlas. Nevím, čím si ho takhle zhuntovala, nebo jestli to má od narození, ale já to nevydržim poslouchat. Dokoukat tento film bylo pro mě utrpení. Skoro si říkám, že bych byl rád za dabing:) Jinak k filmu samotnému - sourozenci (a tehdy ještě bratři) Wachowští natočili gangsterku, v jejímž středu nestojí mafiáni, ale jejich ženy. Dost nápaditý přístup, navíc bravurně formálně natočený. Pokud má divák nakoukaný Matrix tak dokonale, jako já, všimne si zde množství scén, které jsou později použity právě v jejich o tři roky mladším opusu. (Past: stíračka bílou štětkou malující zeď, Matrix: stíračka stěrkou na mytí oken. Nebo různé záběry na telefony...atd). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Role Violet byla původně nabídnuta Gině Gershon. (D3VIL)
  • Náklady na výrobu filmu: 4 miliony amerických dolarů. (blackrain)
  • Joe Pantoliano byl do role Caesara doporučen Ginou Gershon. (D3VIL)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno