Reklama

Reklama

Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film Spencer vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (143)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že film hodně lidí lákal a byli zvědaví...to je jen dobře. Já byla také..Nicméně - čeho jsem si všimla hned od začátku byla velmi "depresivní" a až "tahající za uši" hudba, která mi připomínala atmosféru něco jako z Městečko Twin Peaks či podobnou depresivní až sebevražednou záležitost...Stewart se mi v roli Diany líbila jen ve chvílích, kdy se nehýbala...prostě jen když stála a vy jste tam viděli tu podobnost. Ale jinak to bylo podle mě hodně postavené na těch výrazech - vymlátit toho nejvíc z toho, že je to o těch pózách, které známe z videí a fotek s Dianou...Mám z toho filmu dost rozporuplné pocity a rozumím tomu, že pokud se na to podívá někdo, kdo neznal ten příběh, který Diana v tu dobu prožívala - bude si narovinu myslet, že je blázen....Najednu stranu podle mě dobře, že se toho někdo ujal zase jinak než jsme zvyklý...ale je to dobře pro Dianu? ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5,5/10). Docela psychotický náhled do utrápeného života princezny Diany. Je to hrozně zvláštně natočený, pojatý a zpracovaný film. Režisér Pablo Larraín natáčí dost zvláštní film, které jsou ukrutně pomalé. Přesvědčil jsem se o tom u jeho předchozího výtvoru zvaného Ema, který byl ještě větším utrpením než Spencer. Některé pasáže dokázaly nasadit divákovi brouka do hlavy. Scéna s perlovou polévkou je vrcholem budování napětí a hlodavé paranoi. Největším klenotem celého filmu je samozřejmě Kristen Stewart, která tady předvádí herecké umění nejvyššího formátu. Podoba tam bylo v několika scénách opravdu neskutečná. Chápu, že být součástí královské rodiny není žádný med. Dodržování všelijakých pravidel a být neustále pod drobnohledem. Ovšem si upřímně nemyslím, že to bylo potřeba prezentovat takovouto formou. Místy mi to přišlo, že jediná Diana je chudáček a všichni ostatní jí chtějí jenom ublížit. Naprosto nesmyslné mi taky přišlo obsazení německého herce do role prince Philipa. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ze smutné princezny, kterou si pamatuju z dětství se stala halucinacemi trpící sebestředná bulimička, která děti krmí nezdravým jídlem. Stewartka hraje skvěle jen se mi nelíbí koho. Larraín kopíruje Terrence Malicka, ale nemá na to ani režisérsky ani Lubezkiho. Rozpačité bloumání sychravou Anglií a jako průvodce bláznivá ženská. Ještě že jim k tomu hraje Greenwood hudební podkres k sebevraždě. P.S: Královnina jediná hláška za celý snímek hezky rezonuje. You understand, my dear, that all you are is currency. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý výkon Kristen Stewart je jediným pozitívom, ale vlastne aj to je dosť pochybné, lebo v podstate má byť dve hodiny smutná a na konci si zaspievať, to je celý herecký výkon. Inak sa človek doslova utápa v nude, k čomu sa miestami pridáva aj nepríjemná husľová hudba píliaca uši. Film chce znázorniť nešťastie a opustenosť princezny Diany, nemá v podstate žiadnu výraznú dejovú kostru, je len o duševnom utrpení a to utrpenie potom zažíva aj divák. Pokiaľ sa mu teda nepodarí zaspať, čo je jediným vykúpením, v opačnom prípade hrozí trvalá depresia. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Spencer" je intímna dráma, ktorá sa čo najviac približuje všetkému, čo o Diane vieme. Zároveň je film plný poetickej extravagancie. Na jednej strane sa mi páčilo Larrainovo rozhodnutie dať filmu hororovú atmosféru, ako keby démoni sužujúci Dianu boli doslova skutoční. Na druhej strane však musíte mať veľa vedomostí o Dianinom živote, aby vás príbeh zaujal. V opačnom prípade ste uviazli s veľmi bizarnou ženou, ktorá sa dve hodiny túla po veľkom dome v peknom oblečení. Môžete sa do nej vcítiť, pretože je to zjavne veľmi problémová žena, ktorá prechádza krízou, ale to neznamená, že s ňou nutne chcete tráviť čas. 6,5/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa od 28. januára do 27. apríla 2021 vo Veľkej Británii a v Nemecku. (MikaelSVK)
  • Scenárista Steven Knight poskytl rozhovor, kde prozradil, že postava Maggie (Sally Hawkins) byla založena na skutečné osobě, se kterou mluvil a která pracovala ve štábu. Uvedená osoba požádala o zachování anonymity. (veronikajel)
  • Bývalý bodyguard princezny Diany Ken Wharfe o výkonu Kristen Stewart řekl: „Ze všech lidí, kteří hráli Dianu za posledních 10 let, je jí nejblíže. Ona dokázala zdokonalit její manýry.“ (veronikajel)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Reklama

Reklama