Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, jen těžko si dokážu představit herečku, která by se do role elegantní, decentně oslnivé krásky Grace Kelly, typově hodila více než právě Nicole a jak jsem čekala, zhostila se toho velmi dobře ( i když už jsem jí viděla hrát i lépe ), ale film jako celek mě zrovna dvakrát nenadchnul. Myslela jsem, že se tak trochu podívám do zákulisí starého Hollywoodu, zjistím, jak se vlastně Grace potkala s knížetem a pod., jenže snímek se zaměřuje jen na určitý fragment jejího života o tom, jak je mladá žena, co se přivdá do královské rodiny nešťastná pod tíhou konvencí a upřímně není to zrovna moc originální námět, který by mě dostával do kolen, takže spíše nuda a šeď. To už mě víc zajímalo dění kolem politické situace mezi knížectvím a Francií a Tim Roth jako nerozhodný monarcha taky nebyl marný, jenomže zrovna tahle dějová linka nedostala příliš prostoru. Takže suma sumárum, nic co bych zrovna doporučovala na potkání. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, život monackej kňažnej bol určite zaujímavý a pre mnohých aj inšpiratívny, aj keď svojim spôsobom všetko má dve strany mince. Mal aj svoje tienisté stránky. Na môj vkus to bolo ale až príliš ufňukané a zveličené takým spôsobom, že vlastne bez Grace by padlo Monako. Výkon Nicole Kidman bol tiež poskromnejší, našťastie tu bol Tim Roth, ktorý to trocha vyvážil. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Až se ze mě jednou stane žena, co je alespoň deset let v domácnosti a s dosaženým maximálně základním vzděláním, zařadím si tenhle "skvost" do topky na csfd (předpokládám, že tam bude hned pod Angelikou). Nějak jsem přesvědčena, že pokud nespadáte do téhle omylem cílové skupiny, můžete to jenom nenávidět. ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Suverénně jeden z nejblbějších filmů, jaké jsem kdy viděla!!! Tady bylo špatně úplně všechno, od Nicole Botoxface Kidman přes šupáckého "knížete" Tima Rotha po přesvícenou kameru (asi to slavné provensálské světlo, v Monaku jsem byla 5x a takhle to tam prostě do očí nebliká), detailní debilní záběry na vyhlazený obličej "Grace" (proboha, ještěže jsem to viděla jen v TV a ne na velkém plátně!) a hlavně zápletku. Chtěla jsem vidět kousek Monaka, pro které mám fakt slabost, ale nedošlo mi, že se tam vlastně nic točit nedalo, protože v r. 2014 vypadá jinak než v r. 1962 a na to, aby si to staré Monako postavili ve studiu, neměli peníze, jako snad ostatně na nic, celý rozpočet asi praskl na zajištění Kidmanové a jejích oblečků. No hlavně, že jsem se dozvěděla, že Grace zachránila svět před třetí světovou válkou, a přitom celý svět (asi kromě Monaka ovšem) řešil nějakýho Kennedyho s Chruščovem a Kubu:-) Jo - a ten proslov na plese Červeného kříže byl asi napsán podle proslovu Jacka Nicholsona jako prezidenta v Mars útočí. Akorát už jsem se nemohla ani smát. Vůbec se nedivím, že se knížecí rodina od tohoto paskvilu distancovala. Nejdřív jsem si myslela, že je to kvůli tomu, že se tam má prát nějaké špinavé prádlo, ale pobavilo mě odůvodnění, že je ve filmu Grace příliš idealizovaná. Ze začátku jsem si chvílemi říkala, že je škoda, že Grace nehraje Charlize Theron, protože ta je na rozdíl od Stepfordské paničky Kidmanové krásná tou bezvýhradnou sympatickou krásou jako byly Grace a Audrey Hepburn, ale pak jsem byla ráda, protože za takový film by se musela chudák stydět. Reklamy byly vysvobozením! ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ak by som to chcel vziať prísne genderovo, tak tých mužských vecí tam napokon bolo ďaleko viac, než rýdzo ženských - ale keďže také delenie nestojí za nič, uspokojím sa výborne skĺbenými oboma zložkami človečenstva v umne vybratom historickom okamihu. Teraz už len tradičné prácne overovanie - Stalo sa to naozaj takto ? Do akej miery si môžem predstavovať, že sa zobrazenie týchto udalostí prekrýva s realitou ako sa skutočne odohrala ? ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)
  • Produkce snímku započala při 30. výročí úmrtí princezny Grace. Natáčet se začalo v září roku 2012 ve městě Menton na jihu Francii. V říjnu se natáčení přesunulo do Monte Carla v Monaku a několik scén bylo natočeno také v italském Janově a v Belgii. (ČSFD)
  • Grace Kelly je vyobrazená aj na 2-eurovej pamätnej minci Monaca z roku 2007. Celkovo bolo vyrazených len 20 001 kusov. Hodnota tejto 2-eurovej mince bola v roku 2014 cca 1 800 eur. (seko0408)

Reklama

Reklama