Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (402)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelný pohádkový příběh o mladém muži, který tak krásně sní a má dobré srdce, že mu divák jako já přeje, aby se mu všechno splnilo.. Timothée Chalamet je v roli Willyho Wonky úžasný, podmanivý, strhující a vše, co má v očích, bych si přála umět napsat, prostě vynikající.. Pravdou je, že celý ten herecký ansámbl se mi líbil, např. Olivia Colmanová nezklame, opět výborná, Hugh Grant mě vyloženě bavil, potěšilo mě setkání s Jimem Carterem i Sally Hawkinsovou.. Ode mne dnes večer bez připomínek, cítím se nádherně filmově pohoupána.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapive docela prijemny prekvapeni. Trochu me nejdriv zaskocila ta rozjuchana, priteplala a rozezpivana stylizace, ale ten film je proste neskutecne optimistickej, navic pisnicky jsou docela chytlavy a jak Chalameta moc nemusim, jako Wonka je skvelej, neskutecne pozitivni i kdyz az lehce pritroubla postava, trochu mi pripomnel Monkeyho z One Piece. K tomu super stylizace ala Dickens, svizne odsejpajici dej, paradni fory, skvely herci. Proste dvouhodinova jizda pro dobrou naladu za lepsi 4*. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné až magické. Karlík a Továrna na Čokoládu mě nikdy moc nevzalo a přehrávající Depp je tam spíš otravný, tohle je přirozenější bez amerických bejkáren a nepamatuji se kdy jsem viděl hezčí pohádku kříženou s muzikálem. Výprava je okouzlující, Timothee Chalamet trefně zvolený a hraje na pána ( i hezky zpívá), celé to jeho dobrodružství mu divák sežere i s navijákem, písničky jsou hezky melodické a pasují k ději, nápad s čokoládovým Kartelem je super, občas se vyvedl i humor ( Keegan- Michael Key v roli policisty naprosto boží a potěšil i Rowan Atkinson či Hugh Grant). Takhle před vánoci to má hodně feel good atmošku a za závěrečný heist by se nestyděli ani tvůrci z La Casa de Papel. Jo byl jsem dojat i k slzám. 8/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Trochu sem se u Wonky bál té muzikálové časti, ale naštěstí úplně zbytečně. Jednak se tu nezpívá tolik a jednak jsou všechny písničky správně chytlavé a nezapřou inspiraci v klasickém Hollywoodu. Možná by se Wonkovi dala vytknout jistá přeslazenost a absence temnějších podtónů, ale to je bohatě vynahrazeno extrémní dávkou hravosti a lepší rodinná zábava tu nebyla od druhého Paddingtona. King je v tomhle žánru opravdu machr a i když jeho filmy nepřináší nic extrémně překvapivého, dokáží pohladit po duši a to dnes není tak časté a samozřejmé…80% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dva díly Paddingtona evidentně nebyly žádná náhoda a Paul King je králem současné fantastické rodinné podívané. Při tvorbě prequelu k předloze Roalda Dahla měli scenáristé dost volnou ruku a zdařile toho využili. Timothée Chalamet byl stejně perfektní volbou pro hlavní roli jako Sally Hawkinsová pro roli jeho mamky. Muzikálová čísla do toho celkem sedí, ale nemají tolik prostoru, abych film přímo označil za muzikál. Možná (hlavně v těch písních) mi přišlo, že trochu drhnul dabing, třeba film uvidím i v originále... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (17)

  • Mesto, kde chce Wonka (Timothée Chalamet) otvoriť svoj obchod, sa nikdy nespomína. Hoci sa (čiastočne) natáčalo v Londýne, nápisy na obchodoch sú často vo francúzštine a v ZOO sú nemecké nápisy, čo naznačuje fiktívne európske mesto. (Arsenal83)
  • Hugh Grant otvorene kritizoval, že pre tento film musel až príliš často natáčať pred zeleným plátnom. (Arsenal83)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama