Reklama

Reklama

Kurz manželské touhy

  • Česko Teorie touhy (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Páry, toužící po návratu vášně a touhy do svého partnerství, přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla (Vojta Kotek), který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, škrcení v udušení, terapie v touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena (Lenka Vlasáková) tak dlouho čelí výčitkám svého manžela (Stanislav Majer), že jej tiskne málo, až ho jednou obejme příliš pevně. Udělala to schválně? Nebo jen podvědomě? Nebo to byla nešťastná náhoda? Zpočátku to možná neví ani ona sama. Může někdo někomu při vroucím objímání držet tepnu tři minuty omylem? A kdo je tady vinen? Helena? Sama oběť? Nebo jen ta blbá objímací metoda? Kolem sympatické hrdinky se stahuje smyčka, střet světa partnerských vztahů s logickou vyšetřovací mašinérií vyznívá komicky, ale pro hrdinku nemusí dopadnout dobře. Snad jedině, kdyby se zjistilo, že i kriminalisti jsou jenom lidi… Tomu pitomci, co si o to koledoval, už původní život nikdo nevrátí, ale prozřít můžou ostatní čtyři páry, které si sem původně přijely upevnit manželství. Možná pochopí, že udržovat si prostor, svobodu a kyslík může paradoxně znamenat být si blíž. A toužit po sobě. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Česká kinematografie je zase bohatší o další hloupou, trapnou a nevtipnou rádoby komedii, kterou nezachraňují ani jindy vcelku snesitelní herci, kteří zde z kdovíjakého důvodu strašně přehrávají a není zde jediná postava, která by byla alespoň trochu sympatická. Příběh se snaží být komedií, kriminálkou a vztahovým dramatem zároveň, pochopitelně je z toho nakonec taková nepovedená a přihlouplá směsice nedávající absolutně žádný smysl. Naprosto zbytečně ztracených devadesát minut života. Nemám co hodnotit, utrpení. 0/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď točíš komédiu a nevieš pobaviť diváka, tak sa radšej na to vyser. To je taká malá rada pre Bajgara. To, čo ukázal vo výbornej Teórii tigra, tu akoby zabudol. Nič si z toho nepamätám, len nahotiny v saune a nefunkčnosť vzťahov. Inak sa divím, že niektoré údajne herečky sú ochotné vyzliecť sa za pár sekúnd vo filme, čo nestojí ani za prd makový. Ale asi stál režisérovi. To je fakt sebaúcta tie hérečky. Fúzatý Latinák bol najlepším odrazom celej tej trápnosti, ktorá sa tu odohrávala a krimi linka to už bolo na úrovni Rodinných prípadov. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Viděno v našem leťňáku. U předchozí Bajgaroviny Teroristky jsem ještě nějaká očekávání měl, tady už ne (nepomohl samozřejmě ani název ani  hodnocení )  takže jsme to měli s filmem docela jednoduché.  Po prorazení s Teorií tygra jde zkrátka Bajgar dost dolu. Přesto musím uznat, že  má ve své kariéře alespoň nějaký koncept a v každém svém celovečerním filmu přinaší nějaké provokativní myšlenky. Ale chybí tomu životnost a plastičnost.  Přesto oproti   takovým legendárním  Ženám v běhu  má Kurz manželské touhy alespoň nějákou atmosféru, asi díky komornímu prostředí luxusní kliny a ty typické sexistické prvky se alespoň  snaží skombinovat s krimi a právě nějakým myšlenkovým přesahem. To beru jako plus stejně jako některé herce, kterých je tam vlastně škoda. Nesnaží se jenom legenda Bartoška, ale i Kotek. Nejvíc dokázal vyniknout ale  Radek Holub (který toho Rudu z Poldů nezapře) s Plodkovou.  Ti to trochu zachránili.  Snad ještě trochu mě bavil alespoň manžel pruďas v podání Stanislava Majera. Angažování osobitých typů jako Polášek a Latinák do takových štěků nemá vůbec smysl a je spíše rušivé. Jsem na hranici slabé třetí hvězdy.  Ale možná  dám radši druhou šanci té Teroristce. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Na první pohled typická česká romantika, co se během chvíle zvrtne do typické české detektivky. Po Teorii tygra jsem od Radka Bajgara čekal podstatně víc. Bohužel jsem dostal film s dobrým obsazením, hezkým hotelem ale s tím i předvídatelným koncem, a ne až tak zajímavým vyšetřováním. Chválu si zasluhuje Ivana Uhlířová za její z davu vyčnívající herectví a Jiří Bartoška, který si i na opravdu málem prostoru krade zář reflektorů pro sebe. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tak slabé hodnocení jsem nečekal. Já byl celý film slušně nadšený. Sice jsem litoval krátké stopáže a dovedl bych si představit minisérii, kde by se každá epizoda věnovala některým postavám. Takřka každá postava je zajímavá a ještě lépe obsazená. Autistická recepční je asi top. Hromada lehce ukrytých vtípků. Zápletka teda slabší a motivace některých postav mi také zůstávala záhadou. Ale za všechny ty polovičaté nápady a jejich realizaci bych nejradši dával 3,5 hvězdičky. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v resortu Svatá Kateřina u Počátek. (SONY_)

Reklama

Reklama