Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (577)

plakát

Vražedná bilance (2018) 

Mé nulové očekávání bylo příjemně překvapeno tím, jak nešpatný tento film je. Jednu dobu jsem dokonce uvažoval i nad druhou hvězdičkou, ale určité problémy mi v tom zabránili. Tím největším je paradoxně účast Bruce Willise. Rok 2018 je už doba kdy se blíží definitivní zlom v jeho kariéře, ale i když je ho tam málo tak ho snad využiji nejlíp jak to jde. Ne že budu jako divák pozorovat cizí zátylek jak běží a většinu stopáže Willise jen chodit v kruhu a něco nesrozumitelně mumlat. Druhým problémem je pak příběh který má v sobě i na poměry levného béčka mnoho chyb a nelogičností. To se pak Frank Grillo může snažit jak chce ale já mu tu zarputilost uvěřit úplně nedokážu. Určitě mě čeká ještě mnohem horších filmů Bruce Willise, tady mi výsledku vzhledem k jinak dobře odvedené práci ale bylo trochu líto.

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Značnou dobu tato předražena nuda balancovala nad odpadem ale nakonec to na tu jednu hvězdu Sly přeci jen dotáhl. Osobně nechápu důvod vzniku něčeho tak uspávajícího a lacině vypadajícího. Ještě víc ale nechápu, že to údajně mělo stát padesát milionů dolarů. To snad Stallone a režisér Hill brali oba po dvaceti a na zbytek herců a natáčení zůstalo jen deset? Jinak si nedovedu vysvětlit proč je celý film tak špatný nejen příběhem, ale i lokacemi, jako například velké finále ve skaldu či akcí, u které jsem málem opravdu usnul. Jo a kdo se těšil kromě Slye i na zbytek obsazení tak opravdu není třeba. Sung Kang je otravný tak moc, že mu budete přát jen to nejhorší a Jason Momoa tu hraje tak, že bych mu v životě roli Aquamana nikdy nesvěřil. Nedůstojný snímek pro všechny zúčastněné na který co nejrychleji a rád zapomenu.

plakát

Protiúder (2002) 

Čím víc si doplňuji filmy Arnolda z přelomu století, tím víc jsem rád, že se nakonec začal věnovat politice. Ne že by byl Collateral Damage nějak špatný, jen není úplně dobrý. Od počátečního spouštěče děje až po výlet do Kolumbie se na to dobře dívá, ale je potřeba mít celou dobu vypnutou hlavu. Jinak lze vidět nedokonalosti scénáře a celkovou zbytečnost celého filmu. Ještě že měl Arnie pak Terminátora 3, tenhle snímek by mu k funkci guvernéra totiž opravdu moc nepomohl.

plakát

P.Ě.S.T. (1978) 

Sylvester Stallone ve vážné roli ve filmu F.I.S.T. jako odborový předák silně inspirován Jimmy Hoffou je postavou oproti jeho budoucí tvorbě značně odlišnou. Minimum akce je tu nahrazeno skutečným herectvím v příběhu o vzestupu a pádu jednoho mocného může. Neříkám že je to dokonalé ale takto jednoduše pojaté a zároveň docela rozmáchle filmy se už dnes netočí. Jsem rád že jsem si tento rest doplnil. Stallone tu totiž i mimo Rockyho a prvního Ramba dokázal, že kdyby chtěl, mohl místo akce bez problému postavit svou kariéru i čistě na herectví.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

I když má očekávání nebyla nijak vysoko, Ridley Scott se rozhodl po Prometheovi sám sebe překonat a nám divákům naservírovat nejhorší film série. Tento titul získal mou neochotou u takto velkolepě vypadajícího hororu tolerovat ani hloupé chování postav, tak jejich celkovou nesympatičností a hlavně vývoj celého děje. To poslední co jsem totiž chtěl bylo se znova dívat na Michaela Fassbendera v roli dalšího robota. Je to dobrý herec ale já osobně ho moc nemusím. A tady je ho opravdu hodně. Všechno mohlo zachránit finále, ale to bylo jen plné „nečekaných“ zvratů a ještě více stupidity. Snad se už nikdy nedostane vetřelec Ridleymu pod ruky. Jeho nezájem se mu víc věnovat a nechaní ho po plátně pobíhat v nezdařené digitální podobě jasně dokazuje, že ho tato postava už absolutně nezajímá.

plakát

Předělávači (2018) (pořad) 

Ať už ho máte rádi nebo ne, jedno se musí Civalovy nechat, jeho nápady a vedení jsou dost často skvělé. Ať už je to vznik a vůdčí role na MovieZone nebo tady při stvoření R2-D2 v Praze. Spolu s Filipem Broukem totiž vytvořili nejen tento dokument, ale svým dílem hlavně přispěli alespoň na nějakou dobu ke zkrášlení veřejného prostoru pro všechny obyvatele nejen okolí zvoleného parku. A to se cení.

plakát

The Blaster (2014) (amatérský film) 

Dříve v pubertě jsem také snil o tom, že si někde za domem s partou přátel natočím nějaký ideálně akční film. Brzo mě to zase přešlo ale o to víc chci všechny co se na filmu podíleli moc pochválit, že Blaster skutečně vznikl. Jasně, ne všechen humor mi sedl ale i tak jsem si tento málo známý poklad náležitě užil. Kdyby nic jiného tak Blaster slouží alespoň jako důkaz toho, že znalost filmů Michaela Dudikoffa může vést i k něčemu dobrému. A to není málo.

plakát

Králové videa (2020) 

O filmu Králové videa se v rámci MovieZone komunity v době uvedení docela dost mluvilo. A tak, i když rozhodně nejsem pamětník a lásce některých sběratelů k filmům s jednohlasným dabingem vlastně nerozumím, jsem tomu dal šanci. A bylo to hodně fajn. Od jednotlivých rozhovorů až po celkové vyznění odvedli tvůrci opravdu velký kus práce. I přes některé nedostatky a absenci jakéhokoliv mého vztahu k zde probíranému fenoménu bych dokument doporučil všem velkým filmovým fanouškům. Doplnit si vzdělání i v okrajových oblastech nejen naší tehdejší distribuce rozhodně není na škodu.

plakát

Prometheus (2012) 

Od dob prvního Vetřelce zjevně už uplynulo příliš mnoho let. Ridley Scott je sice režisér, který má mou pozornost i dnes, ale tento návrat se mu opravdu nepovedl. Ještě dokážu pochopit jeho zájem o kladení si otázek, jak vznikl člověk potažmo, jak a proč vznikl Alien. Ale zdejší provedení, tento prequel odpovědi na tyto otázky nejen že úplně nedodává, ale naopak vytváří mnohé další. A to všechno se Scott snaží divákovi prodat skrze nesympatické herce jako Noomi Rapace a Michaela Fassbendera. Dost možná by bylo nejlepší kdyby tento film nikdy nevznikl. Ale bohužel tu je a já jen doufám, že jeho pokračování neklesne svou kvalitou ještě níž.

plakát

Birth of the Dragon (2016) 

Úplně nerozumím záměru tvůrců s tímto filmem. Když už natáčím snímek inspirován životem Bruce Lee, a udělám z něj vedlejší postavu, navíc po většinu filmu dost arogantní a nesympatickou, jak to asi finančně dopadne. Ti které nezajímá nepřijdou a ti co ho mají rádi odejdou naštvaní. Já mám na Leeho neutrální názor a tak mi toto pojetí nevadilo. Problém jsem měl kromě hereckého výkonu hlavní hvězdy se střihem. Ten kazil jinak zajímavé souboje zorchestrované mistrem Corey Yuenem. S lepším scénářem by celkově vznikl i lepší film. Škoda nevyužitého potenciálu.