Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Chutnalo ti jídlo? - Katastrofa. Kafe ušlo. John Woo poprvé v americké produkci a hned celkem přesný zásah do filmového terče. Nemám jeho tvorbu nakoukanou tolik, jako někteří akční šílenci či fanoušci tohoto režiséra, ale z toho, co jsem od něho zatím viděl, se mi vše celkem líbilo a i tady se potvrzuje Woova pověst tvůrce, který točí béčkové snímky v áčkovém hávu. Živý terč je kvalitní akční film, natočený v různorodých lokacích, kde JCVD v životní formě, předvádí skvělé střelecké i karatistické kousky a ještě při tom dokáže vtipně zahlásit. Musí se však mít na pozoru, protože mu v cestě stojí android z Vetřelců a jedna lstivá mumie. Takže ve zkratce - akce, vtip, nadhled, krásná žena a odporní záporáci. Van Dammeovka, která má úplně vše. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Určite v rámco Van Dammovej tvorby nadpriemer, zatiaľ čo v rámci Woo-ovej priemer. Ja som mal taký pocit, že sa John v Hollywoode iba rozkukáva. Chance je zobrazený ako hrdina najťahšieho kalibru (podobne ako bývaval Yun-Fat), bez akéhokoľvek náznaku že by mohol byť poraziteľny. Spomalené zábey abčas pôsobili rušivo a pát krát pateticky, ale to je asi jedniné čo môžem vytknúť. Tento film je krásny príklad toho keď sa béčka ujme šikovný režisér. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Van Damme v najlepšej forme spojil svoje sily s najlepších akčným režisérom Johnom Woo, pre ktorého to bol americký debut a vznikol rozhodne najlepší Van Dammov akčný film a jedna z najzásadnejších akčných klasík prvej polovice deväťdesiatych rokov. Už len tá zápletka znie perfektne, organizácia, ktorá organizuje hony pre bohatých mužov na bezdomovcov s vojenskou minulosťou, až raz začne dcéra jedného z nich zisťovať pravdu a tak sa spolu so svojim novým priateľom, špičkovým bývalým vojakom stanú ich terčom a plusom je aj zasadenie deja do zaujímavého a málo využívaného New Orleans. Úvod je výborný, hlavné duo už asi ani nemohlo byť predstavené lepšie a aj keď je prvá polovica ešte taká kľudnejšia, venuje sa hlavne hľadaniu otca a prezentácii zločineckej organizácie, pozerá sa na to veľmi dobre a v druhej polovici ide zábavnosť filmu ešte o dosť vyššie. Ale aj tak si nemyslím, že potenciál tejto témy bol využitý naplno. Stále sa to dalo doladiť, keďže sa občas nájde nejaká slabšie zvládnutá situácia, napríklad prenasledovanie druhého bezdomovca, nadbytočné prvky, hlavne postava priateľa bývajúceho v lese a ani ten hlavný lov nie je úplne ideálny, keďže hlavný hrdina má prakticky stále náskok a to sa zmení až v úplnom závere. Ale aj tak si to po celý čas udržuje vysokú úroveň zábavnosti a nájde sa tu mnoho skvelých situácií a momentov, takže je to skutočne vydarená akčná zábava. Po akčnej stránke si tu teda rozhodne nemôžem sťažovať, Van Damme tu síce zo svojho bojového umenia predvedie o niečo menej, než obvykle, ale s tým nemám ani najmenší problém, keďže John Woo je mimoriadny talent a perfektne zvláda akúkoľvek akciu. A tak tu nechýbajú súboje, prestrelky, rôzne naháňačky a plno explózií, pričom akcia je vynikajúco natočená, nadmieru nápaditá a plná nezabudnuteľných momentov. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, skvelý úvodný súboj, akcia s motorkármi a samozrejme aj celé finále, ktoré síce pôsobí dosť samoúčelne a na efekt, ale John Woo pristupoval vždy k akcii trochu inak, vytvoril z nej umenie a to funguje aj v tomto prípade. Obsadeniu sa nedá nič vytknúť, Jean-Claude Van Damme je jeden z mojich najväčších akčných obľúbencov a práve v tomto filme ma bavil najviac, tie dlhé vlasy sa mu hodia a pôsobí ako väčší drsniak, k tomu sympatická Yancy Butler, ktorá na rozdiel od väčšiny podobných postáv akčných filmov vôbec neprekáža a prvotriedni záporáci, Arnold Vosloo a Lance Henriksen tu predstavujú jedných z mojich najobľúbenejších záporákov vôbec, ale aj medzi tými ostatnými sa nájde viacero známych tvárí. A režijne je to samozrejme čistá žánrová dokonalosť. Takže stačilo doladiť pár detailov a plný počet by bol istý, ale aj tak je pre mňa Živý terč skvelý akčný film, ktorý som už videl mnohokrát a vždy sa k nemu rád vraciam. 82% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduché a prostinké, až se to snad člověku ani nechce věřit. O to více je však divák příjemně překvapen, neboť necelých sto minut mu uběhne neuvěřitelně rychle. Scénář je naprosto prázdný, avšak akce je jedním slovem úchvatná. Typicky woovské vychytávky jsou v každém druhém záběru a Lance Henriksen je jakožto hlavní záporák geniální. Jeho arogance a pistole na prasata za pasem dělají své a v pohodě tak zastiňuje nevýrazného Van Damma. Jednoduché exteriéry, minimum herců - vše je podřízeno akčním scénám a i tady je rozhodně na co koukat! Fantastická akční jízda, kterou nejvíce oceníte na pořádném domácím kině. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Asi navzdy zostane mojim najoblubenejsim akcnym filmom od Johna Wooa FACE/OFF - TVAROU V TVAR (1997), pretoze tento sa mi sice tiez pacil a bolo vidiet mnoho podobnosti, ako spomalene zabery, lietajuce holuby, ale na Face/Off nema. Chcel som si po dlhsej dobe aj tento akcak zopakovat, pretoze som ho videl v kine este v casoch, ked Van Dammove alebo Lundgrenove filmy este premietali v kinach a bolo to vidiet aj na kvalite filmov a po dalsej reprize hodnotim tento film na 4*. Najviac sa mi pacila nahanacka na motorke a kaskadersky kusok, pri ktorom by sa obycajny clovek bud zabil, alebo prinajmensom zranil, ale krasne sa na to diva, lebo John Woo to vie efektne natocit. Jeden z tych lepsich Van Dammovych filmov. ________ Jean-Claude Van Damme - (Chance Boudreaux) +++ Lance Henriksen - (Emil Fouchon) +++ Yancy Butler - (Natasha 'Nat' Binder) +++ Wilford Brimley - (Strýko Douvee) +++ Kasi Lemmons - (Det. Marie Mitchellová) +++ Arnold Vosloo - (Pik van Cleef) +++ Robert Apisa - (Pán Lopacki) +++ Chuck Pfarrer - (Douglas Binder) +++ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Film byl původně zařazen do NC-17 a neměl tak být přístupný do 17 let, nakonec byl 7krát a zařazen do R-ratingu. (KucC)
  • Film měl původně skončit honičkou na lodích. (KucC)
  • Jean Claude Van Damme navrhoval k režii Johna Woo, protože se společně s producenty podívali na videokazetu s nesestříhanou verzí Killera, a po shlédnutí filmu Van Damme řekl: "Tak tento člověk bude režírovat tento budoucí hit." (tequilla)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama