Reklama

Reklama

Felix de la Cámara

Felix de la Cámara

nar. 08.11.1897
Kutná Hora, Čechy, Rakousko-Uhersko

zem. 08.05.1945 (47 let)
Kampa, Praha, Protektorát Čechy a Morava

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Jeho smrt v Praze 1945 nebyla potvrzena, údajně mu podařilo odjet do Španělska a zemřel v roce 1952 v Jižní Americe; podle jiných údajů uprchl do Francie, zemřel na následky pobodání.

Marthos

Marthos (hodnocení, recenze)

Já jsem doslova alergický na tu vykonstruovanou historku o jeho smrti, která je výplodem čísi bujné fantazie. Osobně se přikláním k verzi, která nevylučuje Cámarovu včasnou emigraci na Západ. A rozhodně bych nepaušalizoval jeho scénáristickou tvorbu do trapné bolševické škatulky "průměru a podprůměru". Kupříkladu Tvoje srdce inkognito je báječná exteriérová love story z Riviéry, Pozor, straší excelentní duchařská komedie a Slávko, nedej se! senzační záležitost o moderních sportech a názorech na život. Nemluvě o jeho literární práci a dalších aktivitách.

Blofeld

Blofeld (hodnocení, recenze)

Pěkný životopis, ale mám dojem, že některé zdroje budou patrně pocházet z dob minulého režimu a poněkud tendenční: že tvorba divadelní agentury byla často bulvární a politicky poznamenaná? A že začal po okupaci Československa veřejně kolaborovat s nacistickou zlovůlí jako velký odpůrce komunismu? Cožpak všichni odpůrci komunismu museli nutně kolaborovat?

Scenárista

Režisér

Herec

Seriály
2010

Barwy szczęścia

 

Episode 18 (S04E18)

2003

Tak czy nie?

 

Episode 2 (E02)

2000

M jak miłość

Reklama

Reklama