Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (5)

Devátá brána

Devátá brána (1999)

Když Boris Balkan (Frank Langella) nastoupil do výtahu s Deanem Corsou (Johnny Depp), aby mu ukázal svoji sbírku knih, namačkal na klávesnici patro číslo „666“.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Speciální edice filmu obsahuje původně vystřiženou několikaminutovou scénu, kde vojín Hudson (Bill Paxton) instaluje a použije 4 robotické kulomety UA-571-C (Automated Sentry Guns; Robot Sentry) k zastavení vetřelců lezoucích přístupovými tunely do věže hlavního komplexu, kde se posádka opevnila.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Po výsadku z obrněného vozidla rekognoskuje okolí Sgt. Apone (Al Matthews) pomocí přístroje pro noční vidění BM8028 FERO D-51 ZUB Gen2+, jenž byl vyvinut pro speciální jednotky německého Bundeswehru. Zvláštností přístroje je elektromotorické ostření obou objektivů zároveň pomocí ozubeného řemenu.

Zabitá neděle

Zabitá neděle (1969)

Děj celého filmu se odehrává v Josefově ve Východních Čechách, který se nachází nedaleko Hradce Králové. Josefov je od r. 1949 součástí Jaroměře. Jedná se o pevnost postavenou mezi lety 1780 a 1786 za panování císaře Josefa II. na rakousko-uherském trůnu, což byl úctyhodný výkon, zvážíme-li velikost a důmyslnost celé stavby s rozsáhlým podzemním systémem. Ve filmu jsou záběry převážně na vnitřní část pevnosti - městskou zástavbu, částečně na hradební valy. Okružní a další ulice, po kterých se nadporučík prochází, jsou ve filmu ještě prašné, bez současného asfaltového povrchu. Kostel na Nebevstoupení Páně se nachází v samém centru pevnosti na náměstí, a to včetně kříže a pamětní desky viděné ve filmu.

Reklama