Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 962)

plakát

Maličká Ruby (2022) odpad!

Noémie Merlant sice možná podala skvělý výkon, ale v celku to byla neskutečně psychotická, nesmyslná, uřvaná sračka, dobrá možná jako případná antikoncepce.

plakát

Kráska a zvíře (2014) 

Já vlastně knižní pohádkovou předlohu neznám. Ale na tomto festivalu digitálních efektů, dekorací a ostatních hejblátek včetně laně (to bylo opravdu tfuj tfuj) mě zaujala čistě a jen Léa Seydoux a (povětšinou její) kostýmy. Jinak bylo docela peklo na to koukat. To, že Vincent Cassel by mohl Lée dělat spíš taťku, je tady už jen takový podřadný detail. Tady bylo smotáno dohromady opravdu všechno.

plakát

The Good Mother (2023) 

Teda to byla scénáristicky pěkná blbost, ve které se toho moc nevysvětlilo.

plakát

Wolfsburg (2003) 

Nina Hoss jako vždy v podobné roli skvělá, ale celé to bylo velmi utahané, na to, že to má 90 minut, mi to přišlo nškonečné, občas - hlavně v posledních 15 - 20 minutách se tam děly věci, které moc smysl nedávaly a ten konec nebyl taky zrovna na Oscara za scénář.

plakát

Padlé ženy (2002) 

Člověk by řekl, že tam toho násilí zase až tak moc nebylo, že to vlastně není nic moc. Do chvíle, než chvíli zapátrá na Netu a zjistí, že poslední existující zařízení tohoto typu bylo uzavřeno v roce 1996... Jak do hajzlu mohlo do poloviny devadesátek v civilizované Evropě něco takového procházet? Jak moc se to liší od válečných koncentráků, komunistických lágrů či jiných zařízení, podle toho, do jaké doby se podíváme? Za co tam vlastně ty ženy byly "trestány"? A za vším stojí - světe div se, církev. A já si zaboha nejsem schopen vzpomenout, jak jsem se k tomuhle filmu dostal....tuším, že to bylo po shlédnutí něčeho tematicky trochu podobného, ale prostě nevím...

plakát

Poslední souboj (2021) 

Jako ... já bych dal Ridleymu i ty čtyři * (nebo snad pět?), má to ovšem několik ALE. Když mi na začátku "druhé třetiny" tohoto utkání došlo, že budu podruhý koukat vlastně na to samý, co už jsem viděl jednou, a pak do prdele ještě jednou, čili potřetí, moje nadšení poněkud ochladlo. Ta poslední "třetina" z pohledu Marguerite byla naštěstí asi nejzajímavější, ukázala to, co ve 14. století nebylo rozhodně běžné, totiž co se stane, když se jedna taková Marguerite rozhodne nedělat to, co by se od ní čekalo, a sice mlčet o tom, co jí provedl jeden takový Jacques, který měl zrovna stání... I když následky toho, že si bude stát za svým a trvat na pravdě, by pro ni mohly být velmi nemilé, a mohlo se docela klidně stát, že po souboji, jemuž přihlížela, by jí v tom chmurném počasí s padajícími sněhovými vločkami na hořící hranici rozhodně zima nebyla. Bylo to prostě tak, jak to znám třeba z knižní podoby románů A. Weir z doby Tudorovců o nějakou dobu později, žena byla ve středověku pouze více či méně žádaným zbožím a nástrojem k výrobě následníka rodu, ovšemže ideálně mužského pohlaví. Z tohoto pohledu se ta poslední část povedla, to bylo opravdu zajímavé. Ovšem ... ta stopáž celkově je fakt strašná, když si člověk uvědomí, že to celé předtím bylo vlastně kvůli posledním pár minutám. Je ale pravda, že jinak to není špatně natočené, třeba kostýmy jsou krásné. Jodie Comer byla výborná, k A. Driverovi mám postoj vcelku neutrální, M. Damon mým favoritem určitě není, to nebudu zastírat. Film má jistě svojí nepochybnou hodnotu, Ridley zkrátka umí, nicméně co se týká historických filmů, mám jiné favority.

plakát

Oněgin (1999) 

No tak už aspoň vím, že ač mám v této klasice značné mezery, není třeba znát všechno. Protože tohle byla dost velká nuda. Dvě * za Liv Tyler a Lenu Headey.

plakát

Navždy mladý (1992) 

V době vzniku asi dobrý. Ale dneska už mě to teda moc nebralo.

plakát

Pravdivé lži (1994) odpad!

Myslím, že pro hodnocení stačí prvních 40 minut po konec honičky s koněm. Jak tohle může mít ještě dneska 80%?!? Ale hecnul jsem se a dal to až do konce. A je to teda matroš, to nemohu říci!!! Ne, tyhle nesmysly fakt nedávám ani když se pokusím zcela vypnout. Jamie Lee promine...

plakát

Nouzový východ (2008) 

Teda kde tohle zase sesbíralo 77%?? Protože to natočil režisér, který natáčí "dobré" filmy?? Vždyť jsou to dvě hodiny uřvané nudy vlastně o ničem. Leo se s Kate hádá, jestli pojedou do Paříže nebo nepojedou, pak zase jestli si nechá nebo nenechá dítě a nakonec se to vyřeší japonským způsobem. Samoseto. Vlatně všechno. A konečně je klid. Jedna * za Kate, i když mi lezla na nervy.