Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (272)

plakát

Ona (2013) 

Opět dílo, které mi z nějakého důvodu unikalo a až teď jsem ho objevil. Na druhou stranu zhlédnuto přesně v době, kdy toto téma začíná být aktuální. Je to velmi zajímavý pohled do světa umělé inteligence, nad kterým je o čem přemýšlet a je potřeba si uvědomit některé věci. Zpracováno velmi kvalitně a líbivě.

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Buď slabších 5, nebo silnější 4. A jelikož je to planeta opic, čestný pokračovatel mé milované špičkové trilogie, přikláním se k pěti. Povedlo se to, naštěstí se to povedlo. Jak já jsem z toho šťastný. Vidíme naši Zemi s odstupem času, kdy si příroda bere vše zpět a kdy opice už tvoří klany a uskupení. Lidé jsou tu divoši, i když ne tak úplně všichni. Úplně z toho dýchá taková zvláštní postapo atmosféra. Film dělá čest Caesarovi a původní trilogii, která je hodně odlišná, ale tento směr se mi velmi líbí.

plakát

Obhájce (2011) 

Nechápu, proč jsem si toho všiml teprve teď. Velice povedený napínavý film v soudním prostředí.

plakát

Kaskadér (2024) 

Proč bych nešel do plnejch. Na ten film jsem se těšil od první ukázky a užil jsem si po všech stránkách až do konce. Úžasní herci, úžasně zrežírovaná akce, kamera, dynamika, snímání scén. Prostě vizuál díky praktickým scénám působí šťavnatě a lahodně. Parádní humor, příjemný lovestory. Prostě miluju to! Od precizního režiséra Davida Leitche chci víc!!

plakát

Spirit - divoký hřebec (2002) 

Tak jsem si konečně pustil film, který je stejně starý, jako já. Byla to emocionální jízda od začátku do konce. Hudba pochopitelně geniální, když je od Zimmera a animace taky stále okouzlující.. Tady jde vidět, jak šlechetná a inteligentní zvířata jsou koně. Zároveň film předává poselství o tom nevzdávat se a další témata na zamyšlení.

plakát

S tebou nikdy (2023) 

Neskutečně sedlo! Zasmál jsem se a dojal se. No co, prostě jsem jim to přál. Moc kjůt pár. A asi mám slabost pro Sydney Sweeny. Glen Powell je samozřejmě taky velký sympaťák.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

Je to prostě super. Bohužel, stejně jako v předchozích dílech, tu občas je něco málo nelogického a přežívají se tu věci, které by přežít nešly, ale pohoda. Moc super atmosféra a moc jsem si to užil.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

ANOOO!!! Dvojka to dokázala, sepnulo mi to a je to jasná čistá pětka! Tak, jako jednička prostě v něčem neseděla a je to pro mě supr film, ale ne perfektní film, tak dvojka překonala a posunula hranici o level dál. Absolutně hrála a fungovala na emoce, bylo to audiovizuální porno. Hans Zimmer se tu vyřádil a hudba vyšvihla jednotlivé sekvence o několik úrovní výš - neskutečný emoce! Absolutně geniální herecké výkony a výběr samotných herců. Absolutně úžasný vývoj hlavních hrdinů, trefné vtípky, prostě genialita, která musela dát obrovskou práci a za to děkuji a smekám! Vyobrazují se nám až realistické politické a rodové konflikty a potyčky. Denis Villeneuve je špičkový režisér a jsem rád, že ještě někdo jako on existuje a dělá filmy jak se má, přestože jsou jeho filmy artovější a náročnější. Po skončení jsem musel v sále ještě čekat s titulky a fenomenální hudbou, abych vstřebal to, co jsem viděl. Jsem tak šťastný, že na mě takto dvojka fungovala, že jsem cítil tyto emoce a mohl jsem být součástí něčeho výjimečného.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

To má být důstojné zakončení pro tuto sérii a Indiho? Jo, bavil jsem se, ale je to velká blbost. Koneckonců Indy nikdy nebyl realisticky zpracován a byla to vždy dobrodružná akční blbinka, ale tady to bylo moc. Nezasloužilo si to ani takovou stopáž. Nemyslím si, že něco takového mělo vzniknout. Herci jsou perfektní a nějaké ty hrátky s časem byly taky zajímavé. Předposlední scéna silná a dojemná. Jinak bída.

plakát

Marvels (2023) 

Jakože je to fakt velká blbost, asi nebudu vyjmenovávat to vše špatné a hloupé, ale přesto všechno jsem neumíral a film si tak nějak užil. Kvalitativně však samozřejmě špatné. Hrozně to zamrzí, protože marvel prostě byla moje modla a moje vyrůstání, moje filmová láska. To už však dávno není pravda a já s láskou budu vzpomínat na tu klasiku a časem si ji zase pustím a budu si vychutnávat krásný vizuál a přízemnější příběhy hrdinů.