Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další film Jackieho Chana co jsem viděl jako malej. Pamatuju si že to u nás vyšlo dvakrát na VHS, poprvé to bylo se studiovým rychlodabingem co to namlouval jeden známej hlas. Na první kazetě se to myslím jmenovalo ještě Had ve stínu orla. Pak to nově vydali a český dabing byl stejnej u těch stejných herců jako ve filmu Mistrův syn. Spolu s filmem Mistrův syn mě tohle tenkrát hodně bavilo, ale přece jen film Mistrův syn mám mnohem radši :) A byl to určitě film co jsem ještě viděl před tímhle. Líbí se mi že v obou filmech hrajou ty stejný herci a stejně je nadabovali. A Bohdan Tůma se k Jackiemu Chanovi hodně hodil, škoda že už ho nedaboval pak dál kromě filmu Pojízdná kantýna - Tam mu svůj hlas ještě propůjčil. Další klasika mýho dětství. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých filmov s Jackie Chanom čo som videl, dokonca som vtedy ani nevedel že je to Jackie (myslím že v titulkoch bol pod iným menom). Ináč klasika, mladý učeň robí výtržnosti, zlý kváziučiteľ sa po ňom vozí, na scénu sa dokotúľa starý, somrák, v skutočnosti samozrejme majster kung-fu, ktorý ho zachvíľu naučí bojovať tak, že porazí zlého majstra. Humor, akcia, pohoda, teda až na to, že Jackie prišiel o zub vďaka perfektnej kopacej technike jeho protivníka. ()

Reklama

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Toto dielko vie zaujať aj uraziť. Dialóg majúci kontúry virvaru sprevádzajúceho bitku o krupicovú kašu niekde v zariadení pre slabomyseľných alebo zvukové efekty pripomínajúce čatu tapetárov ohadzujúcich stenu lepom. Na priblíženie toho o čom tu je reč, dedko pravdepodobne dávny majster kung-fu leží na lane (medzi dvoma stromami, alebo to boli nejaké kôly už neviem) sledujúc svet okolo seba, sa nechá nasupiť partou komárov poletujúcich po miestnosti sem a tam. V hlave mu odrazu blyskne geniálna myšlienka: "či by som ja vlastne nebol aj schopný ich pochytať jednou rukou na jeden raz". Bohužiaľ bol schopný a to čo nasledovalo je azda najväčší chmat v dejinách bojových umení od Uralu po Marakeš za posledných 15 tisíc rokov. Jediným rýchlym možno by sa dalo povedať až ľstivým pohybom ruky, chytil do dlane kolóniu komára piskľavého, čím zbavil Podunajskú nížinu problémov tak na 9 rokov, pretože jeho biotop sa nebude mať šancu za čas kratší spamätať. Potom hodil úsmev potvrdzujúci jeho skill a komáre nemilosrdne rozpučil na hašé. Film pozerateľný a zároveň relax poskytujúci do takej miery, že jedna časť mozgovej pologule sa môže bez problémov venovať niečomu inému, zatiaľčo druhá vstrebáva kopy od výmyslu sveta špička čelo prípadne brada a naopak. Ale aby som nebol len kritický, dávam nula hviezd čiže odpad za nepochopenie zámeru filmárskeho kolektívu. ()

Mirah81 

všechny recenze uživatele

Kazetu s tímhle filmem jsem si kdysi přinesl z maturáku.Hned potom co jsem se odpoledne vzbudil jsem na něj kouknul a od tý doby ještě mnohokrát.Pro mě jeden z nejlepších Jackieho filmu,nabitej spoustou výborných soubojů,vtipných sekvencí,zajímavým tréninkovým systémem a hlavně skvělým záporákem,kterej tam není do počtu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy Jackieho uspech este postrada viacero jeho neskorsich trademarkov. Napriklad humor tu obstarava hlavne postava protivneho majstra v podani Dean Sheka. Jackie tu hra skoro cely cas seriozne postavu loosera, ktoreho v kung-fu skole kazdy mlati az sa nad nim zlutuje jeden roztomily zobrak, ktory je nahodou nadanym majstrom a nauci ho branit sa. Prva tretina filmu je pomalsia, s minimom bitiek a snazi sa divaka hlavne dojat. V mojom pripade uspesne. Velkym plusom pribehu je to, ze tu nejde o ziadnu pomstu. Spustacom bitiek je ten druhy najobohratejsi dôvod a to porovnavanie schopnosti v kung-fu. Takze sa dockame kuzelnych dialogov typu: môj styl kung-fu je lepsi ako tvoj. Nie môj styl je lepsi. Bum tresk. Jak sa postupne uci nove techniky Jackieho postava, tak neustale pribuda bitiek, ktore su stale lepsie prevedene. Sice este v tom citit fazovanu choreografiu, ale aj vdaka tomu, ze je mierne zrychlovana pôsobi dostatocne plynule a dynamicky. No a samotne chvaty su tiez kvalitne a Jackie uz miestami predvadza pôsobive akrobaticke kusky. Za zmienku stoja dve skvele bitky s hlavnym zaporakom Hwang Jang Leem alebo konkurecnym ucitelom Tino Wongom. A po komedialnej stranke ase zaujme jeho hasterenie s Deanom Shekom. Po pomalsej uvodnej tretine film neustale stupnuje grady a posledna tretina je plna skvelych bitiek, ktore aj dnes pôsobia kvalitne a rad som si pripomenuj Jackieho v skvelej forme bez kaskaderov a CGI. 8/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • V USA musel být pro film kvůli licenčním problémům s původním hongkongským soundtrackam vytvořen soundtrack nový. (Raztubyl)
  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)

Reklama

Reklama