Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

VOD (1)

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Tak já se asi koukal na jiný film nebo co, soudě podle hodnocení a komentářu ostatních. Po necelé půlhodině jsem přepnul. I dle toho zlomku, který jsem z filmu viděl, jsem si však udělal poměrně dobrý obraz. Jde vlastně o jeden velký kung-fu souboj, sem tam proložený nějakým tím bezduchým dialogem, aby film měl alespoň jakýs takýs příběh. Připomíná mi to erotické filmy. Tam jde také jen o to jedno, ale mezi jednotlivými "akcemi" aktéři vždycky prohodí pár slov. Úplně stejné je to zde. Jen místo "akce" je "akce"... 0% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, odkiaľ sa Jackie Chan naučil svoje umenie mlátenia ľudí všetkými možnými predmetmi, ktoré má po ruke. Aj keď kung-fu filmy nie sú moja krvná skupina, bizarný námet s opileckým majstrom a jeho technikou založenou na alkohole ma pobavil. Nejaký prepracovaný príbeh od toho však skutočne nečakajte, lebo budete sklamaní. Zhrnúť by sa dal dvomi kratšími vetami alebo jednou dlhšou. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cinsku kinematografiu aj s Bruce-om Leem a Jetom Li dost ignorujem a obchadzam /je to prilis vzdialene slovenskej - a teda europskej- mentalite, same cchci, draky, kung fu, wu shu, Saolin. Nikdy ma to nebavilo. Pan Jackie Chan je vsak jedinou svetlou vynimkou. jeho filmy mam velmi rad, vzdy sa schuti zasmejem, a aj kung fu mlatacky su natocene uveritelne, nie su samoucelne, a pan Chan je pre mna Pan Komik. 92 % ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Na mě tento druh humoru moc nezabíra, a zachraňuje to leda Jackie Chan se svym charismatem... ale bohužel jinak nic moc... často jsou vidět chvaty které jsou 5cm od cíle a cíl i tak odletí přes pulku placu... sice je to nejspíše problém techniky z 78roku, ale i tak mi to příliš kazilo dojem než abych si to mohl opravdu vychutnat. Možná v tom hraje i roli že jsem zrovna nedávno viděl IP mana který je přeci jen o nějakou dimenzi vedle... ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Scénář je tady vlastně až druhořadá záležitost, která slouží k tomu, aby ty mistrovské kung-fu souboje, které tady uvidíte, byly zabaleny do nějakého celku. I přesto vám to nebude vůbec vadit, protože scénář je tady opravdu to poslední, co vás bude zajímat. Film je skrz naskrz prošpikovaný dokonalými kung-fu bitvami, které jsou spolu pospojované vtipnými scénkami, a tak se divák ani chvíli nenudí. Zaujaly mě zde zvukové efekty, které se u soubojů objevovaly. Opravdu asi jeden z nejlepších Jackieho filmů. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Vo filme bolo predstavených viacero štýlov bojových umení:
    - Hung Ga podľa Wong Fei-hunga a jeho otca Wong Kei-yinga
    - štýly hada, tigra a žeriava vychádzajú z Hung Ga so vzťahom k Fujian (Biely žeriav), Lama Pai (Tibetský biely žeriav), čierny tiger a štýl hada z kung-fu
    - štýl opice, populárny ako prvok bojového umenia severnej Číny je tu predstavený tiež veľmi podrobne a vieryhodne
    - štýl opitá päsť
    - štýl taoistických ôsmich nesmrteľných. (Peter-1307)
  • Jackie Chan (Wong Fei-Hung) málem přišel o oko, když ho Jang Lee Hwang (Jim Ti-Sam) během závěrečné bojové scény kopl do hlavy. Když se to Hwang dozvěděl, odmítl záběr opakovat. (CrypzzXD)
  • Hlavná postava Wong Fei-hung bol v skutočnom živote predstaviteľ bojového umenia a tradičnej čínskej medicíny. Žil v období konca vlády dynastie Qing. (Peter-1307)

Reklama

Reklama