Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Řekněme si po pravdě, že skoro každý z nás se bojí svého zubaře a snaží se co nejvíce oddalovat svou návštěvu u něj. Tedy alespoň já mezi ně patřím a svoji zubařku navštívím jen v případě, že je to nezbytné. Nemám rád ten zápach, který zavane při vstupu do ordinace, stejně jako ten hnusný zvuk vrtačky, která mi začne jezdit po zubu. O tom, že se mi svírá srdce, když slyším z ordinace řev pacienta, který je přede mnou už asi nemusím ani mluvit. To bych nejraději vzal nohy na ramena. Tenhle film patří mezi průměrné díla a nejvíc těží z dobrého hereckého výkonu hlavního hrdiny a černého humoru, který byl místy hodně trefný. Samotná forma násilí mě však v žádném případě nevystrašila. Trhat umělé zuby bych si nechal i já. Velkým plusem byly lechtivější scénky, které si dentista představoval ve své chorobné mysli. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Prý horor. Hnusný, ošklivý a zákeřný psychothriller. Jsem z těch lidí co při zvuku zubařské vrtačky berou nohy na ramena. A tady máme šílence Feinstona, kterému zahne žena a on z toho pomalu ale jistě blázní a nabytou zlost si vylívá na chudácích pacientech, jelikož i zářivě bílé zuby vidí jako zkažené. Magor to je! A ještě ten film musí mít takovou vzrůstající atmosféru, že z toho začínám šílet i já. Zachází dál a dál, skoro až při tom realitu nevnímaje. Je mu pak až jedno, komu co udělá. "Moje vyjádření je extrakce." - "Extrakce čeho?" - "Všeho!" A ten konec. ten konec. Ne. Vím, že mě k zubaři na dlouhou dobu nikdo nedostane. NIKDO! Nemíním natrefit na podobného blázna (ale skvěle zahraného). ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Perly v inak svinskej grcanici sú minimálne tri: 1. okázale starosvetsky dekadentná dentálna izba - raj zatuchnutej romantiky a operných árií sa tu snúbi s trhaním zdravých zubov, 2. nástroje, používané zubárom vo chvíľach halucinačnej nasranosti, pripomínajú skôr kovové monštruozity používané pri rozoberaní chrupu mŕtvol; vtedy je nevyhnutné nasilu roztiahnuť ozrutnými kovovými maticami čeľuste nebožtíkov, 3. scéna rozpidlikania pacientkinej zdravej stoličky vŕtačkou na kokosovú múčku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dnes už je tento "horror" trochu vyčpělý ... Osobně se zubařů už dávno nebojím, goreefektů ve filmu je málo, napětí nulové a děj v podstatě o ničem. Co je ale výborné, tak typický Yuznův humor a všelijaké narážky, které si člověk snad napoprvé ani neuvědomí. Ocenit se musí i na svoji dobu přítomnost nějaké té nahoty, i když pomálu ... Konec mi přišel až neuvěřitelně zbetečně natahovaný a zdlouhavý, klidně by šel zkrátit o dobrých 15 minut. Docela dobře byla také zpracována postupná změna hlavního "antihrdiny" pod vlivem psychického onemocnění a vysazení léků ... Dobře koukatelné, ale už to prostě dnes není ono... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já to říkám furt, zubaři jsou sadističtí psychopati, s nimiž není radno přicházet do styku. Yuznovi se tenhle místy sadistický, ale převážně psychologický hororový thriller docela povedl. Zásluhu na tom má i výborný herecký výkon hlavního představitele a jeho scénáristicky dobře vybudovaná a propracovaná halucinačně-hygienicko-psychopatická úchylka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama