Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodní loď Sea Star se v jižním Pacifiku ocitne v silné bouři a zachránit se dá jenom v oku tajfunu. Tam objeví velikou, ale liduprázdnou ruskou výzkumnou loď, která jeví známky boje a poškození, není však prázdná. Když posádka opraví její elektrické vedení, začnou se dít neuvěřitelné věci. Objeví se vystrašená vědkyně, která zázrakem přežila a řekne svým zachráncům, že na loď pronikla mimozemská inteligence, která zabila celou posádku! Vesmírní vetřelci zjistil všechno o lidské rase a využívají lidských těl na budování smrtících strojů, jejichž posláním je neutralizovat nebezpečný virus. Od jeho existence ale závisí osud naší planety – tím virem je totiž lidský druh... (Intersonic)

(více)

Recenze (125)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný scifi horor, který diváky nejvíce oslní hereckým obsazením, nežli samotným dějem. Tvůrcům nelze upřít snahu zaujmout různými polo-roboty a mechanismy, kteří se po trikové stránce docela povedli. Mnohem horší už to bylo s udržením potřebné atmosféry, která místy narážela do ocelové zdi jménem neoriginalita. Čím víc se blížil film ke svému konci, tím mě bavil méně a já se nevýslovně těšil až to všechno skončí. Přemíra akčnosti závěru docela uškodila. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim priznat, ze po tech negativnych hodnocenich jsem cekal kdovijakou slataninu, ale byl jsem mile prekvapen. Jasne, zadnej inteligentni scenar nebo neco podobnyho tu nenajdete, pribeh je tezce neoriginalni, ale na druhou stranu nevzpominam si na film kde bych videl robota slozenyho ze soucastek a kusu masa. Jeden z tech robotu mi hodne pripominal cislo pet. Pokud cekate nejakou inteligentni sci-fi budete hodne zklamany, protoze tohle je cisty becko, ale oproti jinejm beckum hodne zabavny. Hudba celkem dobra, triky vyborny i kdyz pri tom rozpoctu mohli bejt urcite lepsi, herci se celkem snazi, atmosfera slusna, hezky vygradovany napeti, par lekacich momenu a par hezky krvavejch scen. Puvodne jsem chtel dat 4*, ale na druhou stranu i pres vsechny klady tenhle film neprinasi nic novyho, takze jen 3*. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála špatných filmů, u kterých jsem se opravdu příjemně pobavil. Docela fajn černý humor, triky skvělé a Jamie Lee Curtis hezky ječí. Mé nízké hodnocení je jen objektivním pohledem na film se špatným scénářem. Film postrádá atmosféru, logiku a celkově je bohužel nedotažený. Zručnější tvůrci by z námětu vyždímali o hodně víc. Škoda. ()

sovereign odpad!

všechny recenze uživatele

Az do videnia tohto filmu som nechapal, ako moze film v kine sfanatizovat divakov natolko, aby ho cele rozbili (pripad argentinskej premiery Evity). Keby som Virus videl v kine, velmi rad by som tiez daco rozbil. Kazda jedna scena predbiehala v trapnosti tu predchadzajucu a uplny klinec do rakvy bol zaver. Necudoval by som sa, keby reziser vratane hercov spachali po premiere obradnu samovrazdu. Davam odpad s najpokojnejsim moznym vedomim. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Absolutne podhodnotený film. Skvelá odychovka plná tajomna, akce, hviezneho obsadenia a s brilantnou zápletkou. Partia ludí , ktorá pristane na obrovskej lodi, z ktorej už nemožnú uniknúť. Po radosti z možnej odmeny sa členovia postupne dozvedajú pravdu, ktorá za tú odmenu nestojí. Efekty takisto ujdú, film pretečie rýchlo ako voda a o zábavu na 95 minút máte postaranú. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Loď byla po vyzvednutí z moře celá pokrytá rezí. Za účelem natáčení se proto jedna její strana natřela a natáčel se jen jeden bok. (HellFire)
  • Jako ruská loď Akademik Vladislav Volkov byla ve snímku použita USNS General Hoyt S Vanderberg, která byla na vodu spuštěna roku 1943 během druhé světové války, kde sloužila jako dopravní loď. Později byla používána ke sledování raket a raketoplánů, až byla v roce 1986 vyřazena z provozu. Roku 2009 byla pak potopena jiždě od Key West v rámci projektu umělého korálového útesu. (Ampi)
  • Vydání filmu bylo plánováno již na začátku devadesátých let, ale tehdejší technologie nedovolovaly použití speciálních efektů v takové míře, aby film vypadal uvěřitelně. Trvalo tedy několik let, než se film dostal do vývoje. (HellFire)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama