Reklama

Reklama

Vstupenka do ráje

  • USA Ticket to Paradise (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když vám dcera, která tráví prázdniny na Bali, oznámí, že se tam zamilovala a bude se vdávat, pravděpodobně skočíte na první letadlo a poletíte jí to rozmluvit. Přesně to se stalo Georgi Clooneymu a Julii Roberts v rolích šokovaných rodičů, kteří se rozhodnou zachránit svou dceru Lily před následky letní lásky. V tomto směru mají koneckonců bohaté zkušenosti. Před devatenácti lety se po podobném vzplanutí vzali, před čtrnácti lety pochopili, že to nebyl dobrý nápad, a ukončili to dobrodružství rozvodem. Od té doby se snaží jeden druhému vyhýbat, co to jde, protože vědí, že každé jejich setkání skončí hlasitou hádkou. Teď však vyhlásili dočasné příměří, aby vysvobodili svou dceru „ze spárů“ chytrého, hezkého a podnikavého domorodce, který se živí pěstováním a prodejem mořských řas. V přípravě rafinovaných pastí, jež mají jejich dceři sundat růžové brýle, jsou sice velmi dobří, žádná z nich však nesklapne tak, jak naplánovali. Co je ovšem horší, kulisy mořského ráje začínají probouzet vzpomínky na tu hezkou část jejich společné minulosti. A i když se brání zuby nehty, nebezpečí, že do toho znovu spadnou, doslova visí ve vzduchu. Tahle záchranná operace se zkrátka vyvíjí naprosto nečekaně. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Dostala jsem to, co jsem od romantické komedie očekávala. Čili střízlivým pohledem je to blbost od začátku do konce, ale když se přistoupí na tu hru, je to celkem zábavný film.  Vzájemné špičkování rozvedeného páru mělo švih a reakce byly pohotové, a na filmu mě bavily nejvíc. Paradoxně nejmíň mě bavily romantické scény, těšila jsem se, až mladí zmizí ze scény a dočkám se jízlivostí od George s Julií. _ Hudba trošku tlačí na pilu, ale kamera je fajn. Profese pěstitele mořských řas inspirativní, po stránce pracovního prostředí obzvlášť příjemná. Celkově dávám této komedii 80%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie v poněkud jiném ražení, čímž se konečně roztrhnul stereotyp romanticky smýšlejících filmů. Letní prostředí orientu tomu všemu dává nezaměnitelné kouzlo pohody, přátelství a hlavně té lásky. Snímek tak vytváří dvě hodiny iluze odpočinku a útěku z každodenního pracovního života. Co se týče turistiky právě do orientálních prostředí, to zrovna novinka žádná není. Takovýchto snímků už poměrně vzniklo více než dost, ale ne s příběhem o úmyslu dvou rozvedených bručounů překazit své šťastné dceři svatbu. Romantická šablona je ale zachována, takže pro někoho může být závěr celé této etudy snad i předvídatelný. Dvojici tentokrát vytvořili Julia Roberts a George Clooney a byla to trefa do černého, Tihle dva celý koncept příběhu hodně pozvedli. Vzájemně se dobře doplňují a viditelně je místy až groteskní šaškárny vyloženě baví. Snímek tedy s hvězdnou dvojicí v ničem netlačí na pilu a naopak všemu dává prostor náležitému vyniknutí. O bláznivou komedii sice nejde, i když některé scény mohou tak vypadat, avšak úsměvných situací je přítomno více než dost. Jestli tohle mladé diváky neosloví, tak ty starší určitě. ()

Reklama

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

V podstate konverzačka avšak nie statická obmeňujúca scenérie,hraním premenlivého priameho bezprostredného deja navodzujúca presah do klasickej komedie potažmo mierne intervenčne v pravom tenorovom zmysle pojmu hyperbolicky akčná s ofenzívnou nacielenou romantickou proporconialitou a charizmou ústrednej dvojky! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film hodně zachraňuje prostředí a ta kultura nebýt toho je to průměrná romanťárna, kterých je hodně. Dcera se vdává a její rozvedení rodiče se snaží tu svatbu překazit samozřejmě kdo viděl nějaký podobný romantický film (třeba Prci Prci Prcičky 3 svatba)  tak ví jak to dopadne. Tady je velkým plusem sympatický kásting Julia na ty roky rozhodně nevypadá i když u ženské to jde dobře schovat a i to, že zde není žádný fekální humor jak je poslední dobu v těchto komediích zvykem mínusem bohužel humor (všechny scény jsou v traileru) a ke konci tomu dochází dech . 2  hvězdy za prostředí 1 navíc za film celkově tak 60 procent je ideální pokud chcete něco nenáročného ideálka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že je to velká a veselá reklama na Bali. Jenže dle mého názoru měli tvůrci o malinko vyšší ambice. Hlavním motivem totiž není jen morálně pokleslá snaha rodičů sabotovat svatbu své dcery. Ani to, že se navzájem nesnáší, což dokazují neustálým hašteřením. Přestože je počáteční špičkování mezi nimi vcelku zábavné, dlouho to nevydrží; končí okamžikem uzavření příměří. Protože mají společný cíl - přijeli s úmyslem "páchat dobro" v zájmu štěstí svého potomka. Pokud by byla Vstupenka do ráje jen o tom, asi bych byl i přes účast hollywoodských miláčků, vcelku kritický. Jenže mám něco odžito, takže na mě zapůsobila "mechanika vztahu" bývalých manželů. Vcelku se povedlo nesklouznout do superklišé, které by člověk zvlášť od komedie čekal. Je mi jasné, že mladí to tam buď nevidí, nebo je to mine, ale starší ročníky se možná vrátí v myšlenkách zpět a řeknou si...co by se stalo, kdybychom tenkrát ten dům nestavěli, ale šli do podnájmu, co kdyby jsme měli velkou rodinu, která by nás podporovala a připomínali nám, že jsme se kdysi zavázali zůstat spolu napořád, co kdyby... . Tento film naznačuje, že jsou místa jako je Bali, která mají kouzlo spojovat i napohled hodně poničené vztahy. Připomínají, že v jiných kulturách pořád není manželství cosi jako zaměstnání a rozvod jen výpověď dohodou. Ta představa, že existují místa a lidé, kteří vás přimějí rozvzpomenout si.... je možná romantická, ale mě se líbí. Vstupenka do ráje, tak pro mě není jen průměrná feelgood popcorňárna, ale tak trochu i osobní záležitost. Což i díky účasti "starých známých a mě milých herců", na odrbané 4* stačí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Během závěrečných titulků běží nepovedené scény. (griph)
  • Přestože se děj filmu odehrává na Bali v Indonésii, byl natočen v australském Queenslandu. (honzikk)

Související novinky

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

30.01.2023

Režisér povedené romantické komedie Palm Springs Max Barbakow našel svůj příští projekt. Letos se dočkáme jeho nové komedie Brothers s Joshem Brolinem, Brendanem Fraserem a Peterem Dinklagem, nově si… (více)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (více)

Reklama

Reklama