Reklama

Reklama

Zakletá jeskyně

  • Slovensko Zakliata jaskyňa (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zázračná jeskyně obsahuje vzácné poklady, sůl a drahé rubíny. Horníci si z ní můžou vzít tolik soli, kolik potřebují, ale z rubínové síně v samém středu jeskyně si nesmí nic odnést. Toho, kdo si rubíny vezme, postihne kletba. Rychtářova dcera Lena přesto po tomto vzácném drahokamu z hlubin jeskyně zatouží a i přes varování sestry Ady nedokáže svou touhu překonat. Její lehkovážný čin tak uvede do pohybu události, jejichž následky naruší křehkou rovnováhu celého království a postihnou i Lenu. Zakletou Lenu dokáže osvobodit pouze člověk s dobrým srdcem, který vrátí ukradený rubín zpět do srdce jeskyně. Ten nyní zdobí koruny zlé královny Berty. Podařilo by se to snad pouze jejím dvěma nevlastním synům, princům Zachovi a Cyrilovi. Ti jsou však plní pýchy a marnivosti a o neštěstí ostatních se nestarají. Když z vůle macechy Berty o všechno sami přijdou a stanou se závislými na pomoci ostatních, pak teprve pochopí, že je jejich povinností bojovat za spravedlnost pro všechny. Jejich odměnou je nejen to, že najdou vlastní odvahu, laskavost, schopnost obětovat se, ale i zjištění, že objeví pravou lásku. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (135)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic závratného, nakonec se z toho vyklubala sice průměrná, přesto relativně povedená pohádka, která rozhodně nemá ambice stát se novodobým hitem, lze však z ní vycítit určité kladné aspekty, které si zaslouží zmínku. V první řadě jsou to pěkné exteriéry, herci jsou vesměs přijatelní, nejvíce mě bavili Karel Dobrý a Táňa Pauhofová. Příběh mohl být promyšlenější a svižnější, nelogičnost se prolíná i do chování jednotlivých postav, zoufale mu chybí lepší atmosféra, která by pohádku pozvedla. Zakletá jeskyně je spíše taková jednohubka, stálice televizní zábavy z ní asi nejspíš nebude, potenciál tam však rozhodně byl. Tak třeba příště. 4/10. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪,,Když nevíš, tak přidej." A že sa tu pridávalo ozlomkrky. Vykradli sa snáď všetky možné aj nemožné motívy či z ľudových alebo autorských rozprávok, od Troch orieškov a scenérií krajiny či behov po lese, cez Soľ nad zlato v prvotnej téme, až po Tretieho princa a zlú chamtivosť po bohatstve. Otras.⚪Herecké výkony nezaujali ničím, Zábranská musela asi Dvořáka ,,silno telesne nakontaktovať," keď dovtedy skoro neznámej osobe v jednom roku vybavil cez 4-5 kšeftov, ostatní do počtu, jediný, kto ako tak vynikne je Dobrý, ale u neho je to štandard, Pauhofová pôsobila skôr znudene. Príbehovo rozhádzané (chvíľku je o rubínoch, potom zrazu už o soli, potom zrazu o vlku, v závere sa všetci milujú, aj keď sa žiadne puto ani láska medzi hrdinami nerozvíjala, až v závere ťažko povedať, čo bola hlavná premisa).⚪Naozaj by mi nikdy nenapadlo, že budem sledovať rozprávku, v ktorej sa hlavné postavy učia ako malí chemici získať soľ odparením vody. Že to dakedy nenapadlo Wericha, však? Ale, Slovensko je krajina neobmedzených možností. Tu napadne hocikoho hocičo.⚪ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Budu si to muset dát v původním slovenském znění, protože český dabing je otřesný a hodně tomu ubírá. Každopádně příběh není úplně blbý, jen autoři podcenili diváka, kterému ty okolnosti musejí dojít daleko dřív, než nám je tvůrci milostivě "pustí". Takže jsme svědky utahané a únavné prostřední části, kde si jen mladí potřebují srovnat myšlenky, ale jinak se v ději nijak nepohneme. Skvělá kamera a výprava, Pauhofová si svou zápornou roli docela užívala, ale nějak to nebylo ono, chvílemi působí spíše jako parodie na záporáka. A Karla Dobrého mi bylo až líto, protože jeho postava je až zbytečně přehnaně napsaná. Přál bych mu nějakou skvělou kladnou roli. Je to teda sice spatlanina Tří oříšků, Jestřábí ženy či Soli nad zlato, ale nakonec se mi líbilo poselství pohádky - ke skutečnému štěstí nejsou potřeba drahé cennosti, ale stačí to, co máme, a že máme také jeden druhého. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Rozpravka ma oslovila prirodnymi krasami, inak herecke vykony boli poslabsie. Z tychto bratskych (SK - CR) rozpravok vzdy srsi kus amaterizmu, hlavne zo strany hercov. Vizual filmu je vsak slusny, pozera sa na to dobre, no ked niekto prehovori, tak mam dost. Je tam vsak vsetko co treba, suboj dobra a zla, laska, nenavist, priroda, atd. Za tri, lebo sa mi na to fakt dobre pozeralo a slabsie hodnotenie by mi prislo zbytocne krute. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce je Zakletá jeskyně velmi příjemným překvapením. Z pohledu příběhu je to již slabší a herecké výkony v mnoha případech zaostávají opravdu významně. Na druhou stranu oboje se v čase zlepšuje a s blížícím se koncem se Zakletá jeskyně stává příjemnou pohádkou. Rozuzlení celého děje pak zanechává příjemný pocit na duši, a tak člověk rád přimhouří oči i nad nejedním nesmyslem, a že jich zde není málo. 58% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Vchod a východ z jeskyně se natáčel na Súľove, interiér představuje jeskyně Domica. Poslední záběry filmu se natáčely v jeskyni Driny, protože Domicu postihly rozsáhlé záplavy, které neumožnily v ní absolvovat potřebné natáčecí dny. Natáčení probíhalo i v proslulé Demänovské jeskyni. (SONY_)
  • Natáčelo se i v osadě Stankovany – Podšíp. (tomas_j)
  • Náročnými kousky, které museli především princové zvládnout, byly záběry historického šermu, cval na koních, pád do propasti a slaňování. V případě, kdy byl potřebný odborný dohled, byl připravený svou pomocnou rukou zkušený horský záchranář Pavol Jackovič z Popradu. (SONY_)

Související novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (více)

Reklama

Reklama