Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přehršel absurdních situací kolem policisty Franka Drebina, opět tak pitomých, až vtipných. Začátek je sice poměrně vlažný, nicméně film graduje a člověk se opravdu může dosyta zasmát. Leslie Nielsen byl borec, jeho pohledy a hlášky, které vypouští jeho hrdina s naprosto klidným obličejem, jsou jedinečné. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 4/10///+ opět spousta gagů, zajímavější záporák, krimi zápletka -není již tedy (noir) detektivka (ale to vlastně tak nevadí), menší frekvence gagů v pozadí, a love story byla spíše trapná/// Druhé pokračování se velmi podobá originálu, i když dějově je trošku jiná (příběh) je vystavěná na stejném chématu. Smát se jistě budete, zvláště když pochopíte mnohé narážky a rohodně musím vyzdvihnout gradující finále./// Celkem 76%/// Pozn. opět fim hodnotím k současné době. Na tehdejší dobu si tedy přičtěte 5%. Ve výsledku má tedy pokračování 81% a originál 84% viz. hodnocení z 5.6.2006 ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinečný odvaz s Frankem Drebinem ve vrcholné formě. Celá tahle série byla MIMOŘÁDNĚ povedená, ale tenhle díl ještě o kousíček vyčnívá nad ostatní dva. Záplava takových vtipů, na které může přijít snad jen totální šílenec, totiž diváka takřka ochromí, ne to je špatný výraz, prostě jej donutí jen se svíjet smíchy a z posledních sil zadržovat svěrače, aby si z té přemíry legrace neučurknul do spodního prádla. Tohle je vysoká škola parodie. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bratia Zuckerovci to s paródiami vedia a Leslie Nielsen bol ten najgeniálnejší herec pre paródie. Toto spojenie nieslo ovocie dlhé roky. A ešte že tak, na čo parodického by sme sa dnes pozerali nemať v šuplíku tieto "skvosty". U tohto filmu som sa smial celý čas. Z Leslie Nielsenových komédií je asi táto najlepšia. Ak sa chcete pri filme smiať hodiny, tak toto dielo je na to ako stvorené. Samozrejme dnes, po niekoľkých zhliadnutiach by ma to asi už tak veľmi nebralo. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby se scénárista a režisér nesnažili předvést všechno, co je napadne, a co mnohdy není už právě originální, vyzněl by celek nápaditěji a svižněji. Oproti prvnímu dílu mám ještě větší problém s tím, že mi u poloviny gagů chybí moment překvapení, ačkoliv si autoři evidentně myslí, že bych ho měl zažít. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama