Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze (122)

borec999 

všechny recenze uživatele

Geniálne. Toto proste môžem pozerať do nekonečna a nikdy ma to neomrzí. Málokto vie, že ZAZ (Zucker-Abrahams-Zucker) nevytvorili postavu legendárneho poručíka Franka Drebina v Bláznivej strele, ale v tomto kratučkom 6 dielnom seriáli už 6 rokov predtým. Pre mňa osobne je Police Squad! na rovnakej úrovni ako aj filmy- skrátka vrchol žánru paródia. Leslie Nielsen sa pre rolu Franka Drebina prednášajúceho absurdné repliky s kamennou tvárou narodil, humor je presne taký ako aj vo filmových Bláznivých strelách (čiže vynikajúci) a ja som si každý diel nesmierne užil. Istým spôsobom ma bavila aj šablónovitosť epizód kde každý diel ma jasnú osnovu a každý prípad vyrieši pozoruhodne informovaný čistič topánok, pobavíme sa nad scénami v laboratóriu a čerešničkou sú záverečné titulkové scény, kde postavy zamrznú. Už len tieto scénky sú vtipnejšie ako väčšiny dnešných paródií celkovo. Ak vás bavia paródie a tento seriál ste nevideli, tak vám radím to ihneď napraviť, jediná chyba seriálu totiž je, že je tak krátky. 100% ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Police Squad! je úžasná noir paródia z univerza Bláznivej Strely s kráľom komédie, Lieslie Nielsenom, v hlavnej úlohe. I navzdory svojej dĺžke sa jedná o kvalitne spracovaný komediálny námet na klasické policajné seriály zo 70. rokov. Nájdete tu čistý podpis trojice Zucker, Abrahams, Zucker, takže okrem búrania štvrtej steny sa tu dočkáte veľkého množstva nečakaných gagov, z ktorých väčšina nie je slovných, ale sa odohráva na pozadí diania. Skrátka ak milujete tragikomické humoresky Franka Dreblina, potom ani seriálovú predlohou k filmovej sérii Bláznivá Strela by ste nemali prehliadnuť. Skvelá paródia, ktorá vám ponúkne oproti súčasným prírastkom v žánri aj niečo viac, ako len pubertálne vtipy na kozy a penisy. Miesto v najlepších seriáloch má zaslúžené... ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak strašně je mi líto, že to má jenom 6 dílů, protože je to tak geniální parodická zábava, jaká už asi nikdy nebude překonaná. Tak strašně rád jsem, že to má jenom 6 dílů, protože tvůrci to mohli divákům pěkně nandat, aniž by jim došla šťáva. Počátky Franka Drebina a jeho kolegů ze stanice jsou v každé minutě nabity tolika gagy, že to je neuvěřitelné. Viděl jsem celý seriál mnohokrát a pokaždé se směju nahlas, jako kdybych to viděl poprvé. ...Frank s padouchy hraje poker - "Hned jsem věděl, že je ta hra divná" - v ruce má sedmičku a pravidla... 100% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo viděl alespoň jeden díl mi dá jistě za pravdu, když řeknu, že jde o kultovní seriál. Jediným jeho problémem je, že jej vidělo málo lidí. A lidi tím přicházejí o hodně, minimálně o životní roli Leslie Nielsena. I když vám Leslie nikdy moc neseděl, tady jej budete zbožňovat. "My boss was already on the scene." Není to však jen Leslie, kdo si získá publikum, je to také jeho šéf, co je vždy již na místě a Norberg "Máš něco v koutku". Výborné charaktery, nesmrtelné hlášky "My name is Sergeant Frank Drebbin, Detective-Lieutenant, Police Squad, a special detail of the police department.", závěrečné titulky, Johnny the Snitch, vystoupení v baru, přestřelka v sauně.... Nikdy jsem si u komediálně laděného seriálu nebyl tak jistý plným hodnocením, jako tady. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Možná je lepší, že více dílů nebylo natočeno a zfilmovala se pouze šestice případů nabitá gagy od podlahy až po strop. Všechny díly mají jednotnou koncepci a spousta dialogů je napsaná ve stylu klasických detektivek, takže byste pouze ze zvukové stopy nepoznali, že je vlastně paroduje, ale za Frankem Drebinem se odehrávají absurdní scénky zesměšňující jeho řečnické obraty, většinou jejich doslovnou interpretací. Nevážně se jeden skutečně od první sekundy a končí se s tou poslední (včetně titulků) a tahle seriálová komprese, která se do filmu špatně vkládá, velmi prospívá. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Drebinova hodnost je často úmyslně uvedena nesprávně. Např. se Drebin ohlásí jako poručík, aby se následně mohl představit jako kapitán. (HappySmile)
  • Po úspěchu Bláznivé střely (taktéž s Leslie Nielsonem v hlavní roli) začaly hned stanice Comedy Central a CBS-TV opakovat všech šest dílů tohoto seriálu. Producenti chtěli, aby se v repríze objevil John Belushi jako jeden z hvězdných hostů, který byl kvůli své smrti v roce 1982 vystřižen. Ovšem záznam s jeho scénou se nenašel, takže se předpokládá, že byl ztrcen nebo ukraden. (HappySmile)
  • Mnoho vtipů ze seriálu bylo znovu použito ve filmové sérii Bláznivá střela. (HappySmile)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama