Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalisté z pražské mordparty intenzivně pokračují ve vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové. Dvojčata sledují jednu stopu za druhou, vyslýchají svědky a splétají nitky, které postupně zase rozplétají. Docent Stehlík i kriminalistka Fousová se zdánlivě marně snaží v práci ukázat, že také patří mezi ty nejlepší. Šéf Šera občas uzná, že docentovy poznatky k něčemu jsou, ale Fousovou stále vnímá jako chodící katastrofu. Stehlík věří tomu, co vypátral nejen v archivu, a myslí si, že kriminalisté mají před sebou sérii vražd dívek, které nikomu nechybějí. Na rozdíl od Fousové i ostatních si docent uvědomuje, že jejich protivník nebude žádný amatér. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Enšpígl

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda kdyby ke mě domu vtrhla policistka Terezka Ramba s bouchačkou a řvala na mě "pracky nahoru" nevím jestli bych začal počítat andělíčky a nebo se smát. Tohle výrazyvo jsem naposled slyšel od Fru-Fru, nejblbějšího bandity Francie, ten teda dodával "pracky nahoru a kalhoty dolů"..což v případě že by řekla Terezka, nevím noc jestli tohle má být pokřik elitních českých vyšetřivatelů a vůbec se tam ty policajti chovaj jak ústav nesvépravnejch, jedni tajej info před druhýma, tenhle důkaz jsem zahodil, na tamten jsem se vysral. Taclík připomíná spíš řezníka Krkovičku a když se drape do kopce bojím se, že ho klepne. On ten případ není špatný a herci jsou jistě kvalitní, jenže ty postavy, ty postavy, spíš je to jako z oddělení Franka Drebina a ne z eltního oddělení Policie ČR. ()

kumite 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle uřvaný seriál se Strachovi bohužel fakt nepovedl. Jak správně řekl jeho tata Švehlík, Trojan je hňup. Copak tohle by fakt mohlo být docentem ? Dvojčata jsou idioti a ne elitní duo vyšetřovatelů (asi záměr), Vetchý je uřvaný magor, který už měl být po psychotestech dávno vyhozený od policie a Voříšková hraje uřvanou, hysterickou a afektovanou krávu. Budiž, možná obraz české policie. Ale ta logika ... Např. recepční v penzionu jim šel dohledat zapsané jméno chlapa z auta, který se chtěl ubytovat a o minutu později policie řeší, jak vypátrat jeho totožnost. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztracime tempo. Typickej problem druheho dilu trilogii - uz to neni zacatek, neni tedy cim prekvapit, ale jeste to neni konec, tudiz neni ani co ukoncovat. Jako pobavi chyby "arogantnich dvojcat", bavi mne i neduraznost docentova. Ze Ramba je nadhodnocovana herecka se dokazuje i zde, byt si doma zapomina oblict neco, co by si oblict mela. Byt se rika, ze Vetchy hraje to same co v Pripadech, mne se zda, ze v Docentovi je takový uvolnenejsi a prirozeneji uvolnuje komickou stranku sve postavy. Jakobyho nesvazoval az tak velkej pocit zodpovednosti, jako v Pripadech, a zde si hrani vice uziva. 6.5/10 ps: tu fotku na zdi s bilou dodavkou jako mysleli scenariste vazne? Update: v těch poslední scénách ve sklepě jaksi scenáristé "zapomněli" na tu unesenou Rusku, která už tam musela být. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla o něco málo lepší než ta první. Ale... Šéf řve pořád stejně a kapitánka (nechápu, jak k té hodnosti přišla) je neuvěřitelně hloupá a chová se jako blázen. Uvítala bych drzou rebelku, ale to, co předvádí Tereza Ramba, je nesnesitelné. Ani se mi nechce věřit, že to natočil Jiří Strach. Není mi jasné, čím pana režiséra Ramba zaujala, že ji obsadil a nechal ji takhle přehrávat. Celou dobu jsem si přála, aby ta ženská oněměla. Bez té trapné žvýkačky by to asi taky nešlo.  Trojan už se nechová jako úplný trouba, to je pokrok. Šéf pochopil, že ty jeho psychologické rozbory nejsou úplně k zahození. Sláva! Příště nás možná čeká happyend. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nějak se nám to vyšetřování kazí. Fakt jsem si nebyl chvílemi jistý, jestli to tvůrci myslí naprosto vážně, nebo začali točit ne příliš povedenou grotesku, jejíž humor mě poněkud míjí. Ve svém životě jsem potřeboval pomoc policie jen třikrát (z toho jednou pracovně) a ve všech případech jsem se setkal s naprostou profesionalitou a dokonce ochotou. V jednom případě šli ti kluci dokonce nad rámec svých povinností, a protože na takové záležitosti nezapomínám, já na policisty nenadávám. O to víc mě štve, jakým stylem byli ve druhé epizodě vykreslení všichni kriminalisté (chování, získávání důkazů, nakládání s důkazy a podobně). Zajímalo by mě, který státní zástupce by šel to takhle zmršeného případu. Kvalitativní propad, po kterém se dost děsím toho, s čím přijde finále. / Poučení: Cholerici by měli lámat kámen, tam by plně využili svůj potenciál. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (3)

  • V jedné scéně vidíme rozhovor velitele Šery (Ondřej Vetchý) a Lukáška (Oldřich Navrátil), během kterého Lukášek prohlásí, že pochází z Třebíče, které je Navrátil skutečně hrdým rodákem. Následně se ptá i Šery, který mu řekne, že pochází z Okříšek, tedy městysu na cestě mezi Třebíčí a Jihlavou. Zřejmě ani zde se pak nejedná úplně o náhodu, jelikož Ondřej Vetchý pochází z Jihlavy. (BrMikes)
  • Natáčelo se i v kavárně Kabinet v pražských Dejvicích. (Winster)

Reklama

Reklama