Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Chevy Chase byl ve skvělé formě a gagy byly prostě skvělé - dodnes se u nás sem tam prohodí hlášky typu: dám ti vodu ze dřezu, nepoznáš rozdíl nebo : wer is sechs(sex) ? Schweine Hund ! :-). Rusty a Audry tam ještě jsou jako správní mladiství, kteří za každou cenu nechhtějí být z rodiči. Legendární soutěž Prase v chlívku a její lolitkářský/pedofilní uvaděč je taky k pokukání. Celý film paroduje národy z Evropy a moc se mu to daří ! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jen bezcílně bezdějově se tu řetězí jednotlivé bláznivé výletní zážitky rodinky Griswoldovic, typických Američanů na návštěvě v Evropě. Bohužel s velmi proměnlivou kvalitou vtipu, mnoho jich vyznívá hluše a usekle bez pointy (přičemž si dost neurvale utahují "z nás", tedy zejména z Francouzů :-)). Pěknou pohodičku v klasickém stylu groteskovitých komedií se ale nastolit podařilo. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

O dost lepší, než první díl. Od začátku dynamické, ulítlé, zábavné. Bohužel to dost pokazila až poslední, kriminální zápletka. Ale jinak jsem si celou rodinu Griswaldových neskutečně oblíbil - zejména neustále pozitivního a neřešícího Clarka. A co teprve ty hlášky. „Dobrý den, pane. Já a moje rodina tady hledáme s**.“ Rozhodně ne rodinný film. 75% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Budu docela stručný. Film postrádá skutečný humor. Ano, jsou zde zastoupeny úsměvné momenty a slovní spojení vystihuje podstatu toho, co chce básník říct. Nad řadou věcí se prostě pousmějete, ale nebudete se chechtat. Snímek si dělá srandu z Italů, Němců i Francouzů ve své době. Zobrazuje jejich klasické vlastnosti a dělá naopak z Američanů nevzdělané idioty. Na druhé straně jedná se o komedii a proto je vše nutné brát jako pokus o vtip. Film vlastně děj jako takový postrádá. Rodina střídá stát za státem a tam právě poznává charaktery jednotlivých obyvatel. Jako chlap přidávám malé, docela malinké plus, že vidíme řadu krásných slečen čímž se potvrzuje, že evropanky jsou krásnější než Američanky. Pubertální herci pak bohužel příliš talentu nepobrali. Jako úsměvná podívaná na to, jak nás vidí mimokontinentální cizinci se to dá strávit. Jednou. Ale znám plno lepších komedií. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (19)

  • Cyklistu, do kterého Clark v Anglii narazí, si zahrál Eric Idle – jeden z členů slavné komediální skupiny Monty Python. (10milda)
  • Filmovanie prebiehalo v mestách Chicago, Londýn, Paríž a Rím. (dyfur)

Reklama

Reklama