Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Satira na konzumní život v USA anebo pustá komedie? 1)  Ať tak či tak, obraz snobského amerického maloměstského konzumerismu je velmi skličující. Chvíli jsem se dokonce domníval, že Jonesovi jsou nějaký meziplanetární výsadek, který na Zemi provádí sociologické šetření._____ 2)  Nedomnívejme se, že v Česku by podobná akce dopadla odlišně. Snad jen konzumní lákadla by byla skromnější. Jaký je ale rozdíl mezi gothajským salámem a syrovou šunčičkou z iberijských prasátek, když v obou případech nakonec praskneme stejně?_____ 3)  Spoiler. Psychologicky nepříliš věrohodný pan Jones a zcela nevěrohodná pointa vyznění filmu dost potopili. Mnohem více bych ocenil, kdyby všechny snahy pana Jonese vyzněly naplano, jeho žena zůstala u řemesla a jeho syn po svém přiznání spáchal sebevraždu. Bylo by to, jak to říci, hm... více ze života (některých z nás - poznámka optimisty)._____ 4)  49letý David Duchovny (otec) vypadal skvěle. Ze své touhy po mužích se vyznává v rozhovoru pro Advocate._____ 5)  25letému heterosexuálnímu Kanaďanovi Benjaminu Hollingsworthovi (syn) to taky docela slušelo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Duchovny vzal šarm Hanka Moodyho, nacpal ho do správňáckého slušňáka Steva Jonese a vytáhl tím tenhle snímek (aspoň u mě) na špici. Těch pět možná není čistých, ale námět se kterým si JONESOVI pohrávají mě chytl za srdce. Tohle je TA snová práce, kterou jsem chtěl vždycky dělat. Demi je roztomilá a vypadá pomalu líp než zamlada a Amber Heard... woha to je bohyně, až mám teenagerovské nutkání sehnat si její plakát a nalepit si ho nad postel ;-). Tenhle film by se měl líbit i notorickým hráčům Sims a těm co chtějí mít všechno nejnovější (komunikátory HTC, golfové hole MP-52, nejnovější PlayStation, HD televizi, Audi R8) pokud možno včera. Závěr pak skočí do zavedených kolejí klasického klišé, ale díky chemii hlavního páru nejde o nic tak strašného. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem měl dobrý pocit, trošku předvídatelné, ale jinak vcelku bez chybičky. Skvělý nápad a opravdu není lepší reklama než ta, kterou produkují lidi svými zkušenosti.... A na chvilku jsem se po filmu zamyslel, co mi kdo v posledních letech hodně nabízel,... :) Dále skvělé obsazení Duchovnym, který se pro tyhle role narodil a skvělá a i ve 47 letech stále okouzlující Demi. Doplněni krásnou Amber Heard a sympatickým Benem Hollingsworth. Skvělá hudba, super hračky a káry a tak dále a tak dále. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden skvely napad, ale to je vsetko. Nie je to vobec komicke, malo satiricke a skutocne problemy jednotlivych postav v druhej polovici filmu su rovnako umele ako dokonala fasada rodinky v prvej polovicke. Herci aj ked hraju bezchybne to uz nezachrania. Celkovo ma film uplne minul. Asi preto lebo som nikdy nebol stadovy typ, ktory musi mat najnovsie topanky, hodinky, Ferrari atd. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pro tu jídelní soupravu bych vraždila." Má tepláková souprava nebyla hitem ani za socialismu, mému počítači hrdě vládne Windows XP a můj mobilní telefon umí pouze telefonovat. Z výčtu mé chlouby je patrně jasné, že jsem si nikdy v životě nekoupil žádnou předraženou zbytečnost jenom proto, že mi s ní před očima zamachroval někdo jiný. Jelikož jsem patrně výjimkou potvrzující pravidlo, tak mohou po světě popojíždět falešné rodiny vydělávající jeden až dva majlanty měsíčně za propagaci konzumního životního stylu. Podobným příživníkům bych se sice nejraději odvděčil mimořádně esteticky vyvedenou kulkou do hlavy, ale Jonesovým to tentokrát odpustím, protože mne hodně pobavili, i když jejich humor v závěru poněkud zabrzdilo nezbytné morální ponaučení. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Duchovny uviedol, že on a Demi Moore mali počas natáčania k dispozícii pre seba kaštieľ: "Bola to plánovaná štvrť McMansions, postavená v časoch rozmachu a dnes je asi z polovice zaplnená. Tak sme sa vtedy presťahovali do niekoľkých z týchto úžasne obrovských domov," povedal. (Arsenal83)
  • V pôvodnom znení sa po 16. minúte filmu udeje chyba, keď po noci, kedy sa Jenn (Amber Heard) snažila zviesť Steva (David Duchovny), ráno pri káve Duchovny osloví herečku jej vlastným menom ("Amber, we should talk about..."). (Arsenal83)

Reklama

Reklama