Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

cariada 

všechny recenze uživatele

Clark s rodinou díky soutěži vyhrají letenky a pobyt po Evropě. No potěš třeste se. další várka omylů a smolných situací. Viz stále dokola jezdící na kruháči. Či v Německu na pivních slavnostech,kdy Clark tančí místní tance až ztoho vyprovokuje bitku a jejich známý ,které si samozřejmě spletou a bydlí úplně u cizých lidí. Či jejich děsný barety v Paříži. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dnes již legendární Griswaldovic rodina vyhraje v televizní soutěži okružní výlet po Evropě. Rád se na tento film vždy podívám, protože je velice nenáročný, příjemný a uvolňující. Jedinou kaňku představuje dosti šeredná dcera. Nevím, proč zrovna ona prošla vítězně castingem. Jinak kolotoč legračních scének, plynoucích tu a tam z nedorozumění, tu a tam z toho, že Griswaldi jsou vlastně pitomci (ale s dobrým srdcem), zaručuje velice dobrou zábavu pro celou rodinu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalšie dobrodružstvo rodinky Griswoldových nás vďaka výhre v súťaži privádza na bláznivú cestu po Európe. Clark je opäť veľmi vtipný a celá ich cesta je humorná, aj keď prvé ich dobrodružstvo bolo lepšie a rozhodne pre mňa zostávajú najlepšie Vianočné prázdniny. Pozitíve ale je, že jedna lokácia strieda druhú, film perfektne odsýpal, naši hrdinovia pustošia jednu európsku metropolu za druhou a všade sa vryjú nezmazateľne do pamäti miestnych obyvateľov. U tohto podareného komediálneho koktailu sa divák nemá čas ani chvíľku nudiť. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold sice v prvním pokračování vymění svůj klasický americký stationwagon za Citroen DS a další klenoty tehdejší západní evropy, jinak je to ale podobně bláznivé a místy zábavné, jako když cestovali napříč USA do Walley Worldu. Možná o trošičku méně zábavné, ale pořád dobré. Tentokrát už je to místy přehnaný (zboření stonehenge, čokl skáče z eiffelovk, letadlo přetočí pochodeň sochy svobody), ale zase je tam soutěž v prasečích kostýmech a prsa. Dokonce několik párů :) Škoda jen tý debilní zápletky v Římě, ta byla nudná. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé pokračovanie, ktoré je dosť nudné a človek sa pri ňom zasmeje iba parkrát a miestami to už začínalo byť aj dosť trápne. Výlet do Európy mohol byť zaujímavý, ale tak to dopadne keď si to zoberiem do parády podpriemerný režisér, v tomto prípade režisérka Amy Heckerling. A herci: Jason Lively a Dana Hill mi boli dosť nesympatický. /45%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (19)

  • Scény z Německa byli ve skutečnosti natočeny v německy mluvícím italském městě Brixen. Jedná se o město, ve kterém ve vyhnanství pobýval Karel Havlíček Borovský. (10milda)
  • V tomto filmu se dozvíme co značí „W“ jako prostřední jméno Clarka W. Griswolda (Chevy Chase). Na začátku filmu je vidět v jeho pasu jméno Wilhelm, takže celým jménem se jmenuje Clark Wilhelm Griswold. (10milda)
  • V tomto filme je priezvisko rodiny Griswald s "a". V ostatných častiach série je to Griswold. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno